Jump to content

Serdecznie witam wszystkich piwowarów

dziadek

Recommended Posts

mam na imie Marian, lat 61,piwem handlowałem od 1978 roku,prawie co dziennie byłem w Browarze Tychy,znam produkcje piwa,ale nigdy nie przypuszczałem że sam będę mógł uwarzyć własną warke.Pewnego czerwcowego dnia zięć pokazał mi stronę Browamatora,i tak się zaczęło,Wspaniała rzecz,mimo że uwarzyłem dopiero 6 warek.Mam własną kuchnie w piwnicy tylko do wina /z sąsiadem robimy wino/,piwa i wędzarke.To warzenie, ten zapach,ten bulgot,rozlewanie./pomagają mi wnuki 5 i 7 lat/,a na końcu degustacja z sąsiadami i...uznanie. Mniam,mniam ....

Witaj serdecznie, jest nam bardzo miło,że dołączyłeś do piwowarskiej społeczności. :( Zwłaszcza, jak to fajnie kolega kopyr napisał, wielopokoleniowej :)

Fajnych masz asystentów :)

Pozdrawiam, Twoje zdrowie :)

Dziękuje za tak miłe powitanie.Czytałem posty na tym forum i jestem mile zaskoczony kultura wypowiedzi i opini forumowiczów.Mam nadzieję że na tym forum bedziemy wymieniali swoje uwagi i doswiadczenia bez wulgaryzmu i wyśmiewania.Przecież kazdy z nas tworzy sztuke warzenia wg własnego uznania i talentu.

Mam nadzieję że na tym forum bedziemy wymieniali swoje uwagi i doswiadczenia bez wulgaryzmu i wyśmiewania.Przecież kazdy z nas tworzy sztuke warzenia wg własnego uznania i talentu.

Bardzo mądre, co napisałeś.

Ja również mam nadzieję, że będziemy ten poziom utrzymywać :( Na pewno jest tu wiele osób, którym też na tym zależy :)

Witam Cię serdecznie :)

Zazdroszczę Ci tego wspólnego warzenia z wnukami, sąsiadem - musi to być niezła frajda warzyć w większym gronie. Ja póki co chętnych znajduje tylko do degustacji :rolleyes:. Czasami tylko mąż mi co nieco pomoże :(.

A co do forum to mam nadzieję, że taka kultura wypowiedzi pozostanie :) i wszyscy będziemy tutaj zaglądać z przyjemnością :)

Pozdrawiam

No to mnie wypada się odezwać. Jestem również Dziadkiem mimo , że czuję sie bardzo młodo. Zainteresowania mam jak i główny Dziadek naszego tematu. Piwo, wino, nalewki i wędliny. Niestety moi sąsiedzi pomagają tylko w uzupełnieniu pustych butelek i konsumcji. Ja jestem sąsiedzie z Chorzowa. Pozdrawiam JK