dziadek Opublikowano 3 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2007 mam na imie Marian, lat 61,piwem handlowałem od 1978 roku,prawie co dziennie byłem w Browarze Tychy,znam produkcje piwa,ale nigdy nie przypuszczałem że sam będę mógł uwarzyć własną warke.Pewnego czerwcowego dnia zięć pokazał mi stronę Browamatora,i tak się zaczęło,Wspaniała rzecz,mimo że uwarzyłem dopiero 6 warek.Mam własną kuchnie w piwnicy tylko do wina /z sąsiadem robimy wino/,piwa i wędzarke.To warzenie, ten zapach,ten bulgot,rozlewanie./pomagają mi wnuki 5 i 7 lat/,a na końcu degustacja z sąsiadami i...uznanie. Mniam,mniam .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopyr Opublikowano 3 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2007 No witamy. To jednak wspaniała pasja, która potrafi łączyć pokolenia. Życzę samych udanych warek i witaj na forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 3 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2007 Witaj serdecznie, jest nam bardzo miło,że dołączyłeś do piwowarskiej społeczności. Zwłaszcza, jak to fajnie kolega kopyr napisał, wielopokoleniowej Fajnych masz asystentów Pozdrawiam, Twoje zdrowie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
schloss Opublikowano 3 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2007 Witaj Fajnie, że pomaga Ci rodzina Sympatyczny sposób spędzania czasu, a nie np. cały dzień przed tv. Pozdrawiam serdecznie ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 3 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2007 witam i ja nowego piwowara Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadek Opublikowano 3 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2007 Dziękuje za tak miłe powitanie.Czytałem posty na tym forum i jestem mile zaskoczony kultura wypowiedzi i opini forumowiczów.Mam nadzieję że na tym forum bedziemy wymieniali swoje uwagi i doswiadczenia bez wulgaryzmu i wyśmiewania.Przecież kazdy z nas tworzy sztuke warzenia wg własnego uznania i talentu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 3 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2007 Mam nadzieję że na tym forum bedziemy wymieniali swoje uwagi i doswiadczenia bez wulgaryzmu i wyśmiewania.Przecież kazdy z nas tworzy sztuke warzenia wg własnego uznania i talentu. Bardzo mądre, co napisałeś. Ja również mam nadzieję, że będziemy ten poziom utrzymywać Na pewno jest tu wiele osób, którym też na tym zależy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 3 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2007 Witam Cię serdecznie Zazdroszczę Ci tego wspólnego warzenia z wnukami, sąsiadem - musi to być niezła frajda warzyć w większym gronie. Ja póki co chętnych znajduje tylko do degustacji :rolleyes:. Czasami tylko mąż mi co nieco pomoże . A co do forum to mam nadzieję, że taka kultura wypowiedzi pozostanie i wszyscy będziemy tutaj zaglądać z przyjemnością Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
angasc Opublikowano 3 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2007 Witaj Dziadek. Miło że jesteś z nami. Nie wiem tylko skąd ten Twój nick. Jaki z Ciebie Dziadek? Przecież radości życia mógłby Ci pozazdrościć niejeden nastolatek. I tak trzymaj! Twoje zdrowie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wnuczek Opublikowano 4 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2007 Witaj Dziadku! Masz wspaniałe hobby domowe piwa, wina i jak mniemam wędliny. Tylko gratulować! Jesteś tak samo zakręcony jak ja. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 4 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2007 Witaj Dziadku! ... i takim oto sposobem spotkał się Wnuczek z Dziadkiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadek Opublikowano 4 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2007 Tak oto przez takie "bąbelkowe"hobby stworzyliśmy rodzine.: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gerdzio Opublikowano 4 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2007 Dziadek wita Dziadka.Dokładnie choruję na tę samą chorobę /piwo wino i wędzenie.Moje wnuczki piwem się nie interesują, ale zaraziłem zięcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 4 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2007 .. zaraziłem zięcia. i Damian odniósł pierwszy sukces w Grodzisku http://www.piwo.org/relacje/konkurs-prawie-jak-grodzisz-rozstrzygniety/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 4 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2007 No to mnie wypada się odezwać. Jestem również Dziadkiem mimo , że czuję sie bardzo młodo. Zainteresowania mam jak i główny Dziadek naszego tematu. Piwo, wino, nalewki i wędliny. Niestety moi sąsiedzi pomagają tylko w uzupełnieniu pustych butelek i konsumcji. Ja jestem sąsiedzie z Chorzowa. Pozdrawiam JK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi