Skocz do zawartości

Puchar PSPD


Rekomendowane odpowiedzi

@Mycroft

W Twoim Excelu jest przy którymś konkursie zła ilość piw ( chyba IRA ) i nie uwzględniasz Cieszyńskiego konkursu za 50%

 

Aktualnie rozliczone są konkursy:

  • V Warmiński
  • Międzynarodowy Cieszyński Konkurs Piw Domowych PSPD
  • Bracki Konkurs Piw Domowych PSPD
  • Warszawski KPD
  • III Flisacki
     

 

A klasyfikacja Piwowarów wygląda tak

 

Brzeziński Piotr 30.95
Gadomski Jan 22.03
Osiński Maciej 20.13
Misiak Ireneusz 17.19
Švach Janusz 17.1
Senderski Marcin 15.47
Kranc Patryk 12.95
Bielski Andrzej 11.58
Śledziński Łukasz 11.395
Młodziński Jonatan 11.2
Palusiński Maciej 10.76
Kryśkiewicz Łukasz 10.07
Czapski Andrzej 9.65
Sýkora František 9.53
Reczek Jarosław 9.26
Czarny Piotr 9
Kowalewski Paweł 7.72
Lesiak Artur / Gruszka Iwona 7.62
Antolik Piotr 7.56
Ulatowski Łukasz 7.5
Derdziak Łukasz 7.32
Nitschke Leszek 7.03
Morawski Paweł 6.78
Chrostek Adam 6.12
Murawa Dominik 6.04
Urban Mariusz 6
Ćwirko Julian 5.79
Sworowski Konrad 5.65
Wąsowski Mateusz 5.08
Kozak Dawid 4.88
Minojć Szymon 4.52
Myrcha Łukas 4.52
Jaworska Katarzyna /Langier Michał 4.5
Makowski Sebastian 4.23
Jenarzewski Miłosz 3.86
Waluś Marek 3.81
Rapiej Tomasz 3.72
Brzozowski Maciej 3.66
Powroźnik Paweł 3.63
Lutowski Marek 3.45
Przymusiak Piotr 3.39
Mortka Rafał 3.18
Krysiak Jan 3
Niebudek Szymon 2.775
Kawczyński Łukasz 2.48
Baniel Paweł 2.26
Podjaska – Ginter Helena 1.59
Bobryk Dawid 1.51
Pawlak Łukasz 1.5
Stachowski Jacek 1.24
Pardowski Przemysław 1.15
Mortka Rafał / Szczepaniak Krzysztof 1.11
Niesłańczyk Jan 0.555

 

 
 
 
Edytowane przez FurioSan
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

7 godzin temu, Mycroft napisał:

Obawiam się, że jestem liczony podwójnie, na miejscu 8. i 31. :)

dzięki :)

już poprawiam :)

 

Pisałem to wczoraj w nocy w zwyklym arkuszu 

planuje mini aplikacje do tego napisac w przeciągu 2-3 tygodni

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

U mnie (punktowo) różni się chyba wszystko - więc jestem ciekaw, czy oficjalne dane dotyczące liczby piw uczestniczących w konkursach aż tak się różnią od podawanych przez organizatorów na fb, czy jednak gdzieś wystąpił błąd.
A arkuszowi Mycrofta chyba nic nie brakuje, po co pisać coś dodatkowego?

 

10 godzin temu, FurioSan napisał:

Do listy konkursów Należy dopisać jeszcze Konkurs w Chorzowie (lipiec 2018)   

Jest gdzieś ogłoszony? (punkt 7 regulaminu)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

@Ahtanum Ahtanowicz sprawdzę krok po kroku różnicę .

EDIT - Znalazłem różnice - ilość piw się przy flisackim nie zgadzała - dziś wieczorem poprawię

 

 

A co jemu brakuje ?- proponuje Ci żebyś go uzupełnił po większym konkursie - o ile działa to jest failure prone

W dzisiejszych czasach istnieje coś takiego jak relacyjne systemy bazodanowe, które skutecznie pilnują więzów integralności.

Poza tym po co - bo potrafie i lubie i chce ? 

 

Co do Chorzowa i punktu 7 : 

- daty w regulaminie nie zostały poprawione - ustaliliśmy przy okazji poprzedniego że będzie to konkurs 'zamykający' 

- konkurs został zgłoszony do KT ( były co prawda pewne problemy natury mejlowej ale już je z Weną wyjaśniłem ) 

- z tego co wiem to czas ogłoszenia ( zapewne początek przyszłego tygodnia ) będzie odpowiedni co do styli

 

Więc poza nieścisłością z datami ten konkurs spełnił punkt 7 regulaminu.

Jeśli się z tym nie zgadzasz możesz temat eskalować do Zarządu, Komisji Rewizyjnej i Sądu koleżeńskiego

 

PS> wiem że ten post może wydawać się trochę offensywny ale taki nie jest - tylko wyjaśniam. 

 

Edytowane przez FurioSan
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

28 minut temu, FurioSan napisał:

Poza tym po co - bo potrafie i lubie i chce ? 


A to spoko :)
Ale bym poprosił format najpierw imię potem nazwisko, bo odwrotnie to wygląda dość biurokratycznie :)

 

 

30 minut temu, FurioSan napisał:

Więc poza nieścisłością z datami ten konkurs spełnił punkt 7 regulaminu.

Jeśli się z tym nie zgadzasz możesz temat eskalować do Zarządu, Komisji Rewizyjnej i Sądu koleżeńskiego


Absolutnie eskalować nic nie chcę, chciałbym tylko, żebyśmy wiedzieli na czym stoimy.
Nie jest tajemnicą, że w tym sezonie chciałem się skupić na Pucharze i plan warzenia konkursowego do końca sezonu ułożyłem sobie 1.11, ufając, że wszystkie konkursy zostały już ogłoszone.

Potem (jakiś tydzień potem) doszedł Beergoski (tylko westchnąłem i jakoś warzenie upchałem w terminarzu).
A teraz okazuje się, że jest jeszcze Chorzowski - ustalenia co do "zamykania" sezonu pamiętam, ale wydaje mi się, że nie jest to warunek wystarczający.

Punkt 7 (podpunkt pierwszy) mówi:
"(...) data konkursu (przynajmniej miesiąc) oraz kategorie muszą zostać ogłoszone i zgłoszone do Komisji Technicznej (...) do 31 października (...)"
Zgłoszenie do KT - OK
Ogłoszenie - nie ma
Kategorie - nie ma.
 

Żeby było jasne - akceptuję wszystkie decyzje KT, ale uważam, że nie są spójne z regulaminem.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

@Ahtanum Ahtanowicz 

No to żeby Cię uspokoić:

Nic do listy już nie dojdzie.

Regulamin trzeba zmienić ( uaktualnić )  - to zadanie ma teraz dla mnie najwyższy priorytet w ramach mojej działalności w ramach KT. 

Zgadzam się że Konkurs w Chorzowie nie ma jeszcze publicznie ogłoszonych kategorii - winny temu jest niejednoznaczny regulamin - dlatego patrz wyżej :)

 

No i jeszcze jedno - Powodzenia - idziesz jak burza :)

 

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

1 minutę temu, FurioSan napisał:

Nic do listy już nie dojdzie.


Uff :)
Czekam więc na kategorie Chorzowa.

 

 

1 minutę temu, FurioSan napisał:

No i jeszcze jedno - Powodzenia - idziesz jak burza :)

 

Dzięki, czyli teraz już może być tylko gorzej, bo utrzymać taką skuteczność jest chyba niemożliwym :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

10 godzin temu, FurioSan napisał:

A klasyfikacja Piwowarów wygląda tak

 

Misiak Ireneusz 18.41
   
Brzozowski Maciej 2.44


To jeszcze jedno :)
Wydaje mi się, że masz zamienioną kolejność w porterze angielskim w Warmińskim (Maciej Brzozowski zdobył 4. miejsce czyli 3 punkty x 1.22, a Irek Misiak 2 punkty x 1.22 - u mnie w sumie 17.19.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

4 minuty temu, Szalas85 napisał:

Proponuje karnie, za bzdurne kłótnie, ująć Piotrkowi 8,93 puntków! ;)

Świetny pomysł, ale nie! :)

 

A na poważnie - ja bardzo sobie cenie feedback i zaangażowanie.

Pozwala to szybko i skutecnzie eliminować poroblemy

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

6 minut temu, FurioSan napisał:
13 minut temu, Szalas85 napisał:

Proponuje karnie, za bzdurne kłótnie, ująć Piotrkowi 8,93 puntków! ;)

Świetny pomysł, ale nie! :)

Można odjąć, jak wędzonki nie będą się liczyć do Pucharu :)
A kłócić się zacznę, jak kategorii Chorzowa szybko nie będzie :P 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

16 godzin temu, FurioSan napisał:

Hej.

Pomorski, Łódzki i Krakowski będą z wagą 50%

 

Wyjaśniam jeszcze szczegóły z Krzyśkiem w sprawie Międzynarodowy Cieszyński Konkurs Piw Domowych PSPD    

Na chwilę obecną zakładamy że liczony jest na 50%

I taką interpretację potwierdziłem.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

V Międzynarodowy KPD ( lipiec 2018 )

1.Doppelbock            9A
2.Quardupel            26D
3.Schwarcbier            8B
4.Ciemna pszenica    10B
5.American Amber Ale    19A
6.Diesitka

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Po pomorskim niewielkie przetasowania w czołówce ( Uwaga - ranking nie oficjalny ) 

 

 

Brzeziński Piotr 35.585
Gadomski Jan 25.6
Osiński Maciej 20.13
Švach Janusz 19.48
Misiak Ireneusz 17.19
Senderski Marcin 15.47
Kranc Patryk 12.95
Bielski Andrzej 11.58
Śledziński Łukasz 11.395
Czarny Piotr 11.28
Młodziński Jonatan 11.2

 

Gratuluje - Uaktualnienie pełne będzie po otrzymaniu protokołów pokonkursowych.

Edytowane przez FurioSan
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

56 minut temu, FurioSan napisał:

Po pomorskim niewielkie przetasowania w czołówce ( Uwaga - ranking nie oficjalny ) 

 

 

Brzeziński Piotr 32.72
Gadomski Jan 25.57
Osiński Maciej 20.13
Švach Janusz 19.46
Misiak Ireneusz 17.19
Senderski Marcin 15.47
Kranc Patryk 12.95
Bielski Andrzej 11.58
Śledziński Łukasz 11.395
Młodziński Jonatan 11.2
Kryśkiewicz Łukasz 10.07

 

 

Gratuluje - Uaktualnienie pełne będzie po otrzymaniu protokołów pokonkursowych.

Na moje oko, coś za mało punktów przybyło Piotrkowi (drugie miejsce w Porterze i czwarte w Brownie). Wychodzi mi, że powinien mieć 35,535. Piw według forum było:
Porter - 12
British Brown Ale - 19

W twoim zestawieniu policzyłeś 18 piw w Brownie. Brakuje też Piotrka Czarnego na liście, miał 9 punktów, teraz zajął 3cie miejsce w Porterze, więc powinien mieć: 11,24.

Edytowane przez Szalas85
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

No to już porawiłem.

 

Nie zliczyły mi się portery ( waga na 0 była ustawiona ) no i niewiedzieć czemu miałem o jednego browna zle - a to wpisałem już w chwili publikacji posta ( nota bene później edytowanego ) 

 

sorry za pomyłkę i dzięki za czujność - to by wyszło ale lepiej że wyszło szybciej :)

 

@Ahtanum Ahtanowicz @Szalas85 

Edytowane przez FurioSan
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Aktualna pierwsza dziesiątka

 

Brzeziński Piotr 35.585
Gadomski Jan 30.65
Švach Janusz 27.46
Osiński Maciej 26.23
Reczek Jarosław 21.58
Senderski Marcin 19.75
Misiak Ireneusz 17.19
Palusiński Maciej / Mitek Joanna 14.5
Kranc Patryk 12.95
Ćwirko Julian 11.99

 

 

Z takim układem zamykamy rok.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Mam pytanie do organizatorów Jurajskiego KPD. Kiedy można się spodziewać opisów styli? Myślę przede wszystkim o kategorii Imperial India Brown Lager. Wydaje mi się, iż nigdy wcześniej nie było takiej kombinacji, stąd też nie ma na razie żadnych wytycznych odnośnie tego podstylu.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Kategoria Mixed-Fermentation Sour Beer,  która jest zarówno na Jurajskim i GCh też nie jest zbyt jasna, niby jest opis BJCP 2015 (28B) ale on jest dość niejasny.

 

Jest zdefiniowany jako kwaśna i/lub dzika wariacja stylu bazowego ale jak będzie tylko dzika bez kwaśności, to będzie to w sumie Brett Beer (28A), więc po co to zdublowali.

Czyli pierwsze pytanie, czy wersje tylko dzikie lub tylko kwaśne będą właściwe?

Wariacje z przyprawami czy owocami powinny być w Wild Specialty Beer (28C) ale co z wariacjami styli bazowych które standardowo zawierają przyprawy (np. Witbier)?

Ponadto czy wariacje niedzikie dzikich styli bazowych (np. chmielony na zimno Lambik) będą właściwe do tej kategorii, czy nie?

 

Edytowane przez kantor
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.