slotish Opublikowano 14 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2009 Witam Czy do starteru na pszenice można użyć brzeczkę ze słodu jęczmiennego?? Pytam się bo właśnie chcę złożyc zamówienie w CP a coś nie widzę suchego ekstraktu pszenicznego. Proszę o szybką pomoc ;) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darko Opublikowano 14 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2009 Można. Stosowanie ekstraktu pszennego jest bez sensu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slotish Opublikowano 14 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2009 Dzięki za odpowiedź Dla ciebie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 14 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2009 Można. Stosowanie ekstraktu pszennego jest bez sensu. Zastanawiałem się zawsze po co się produkuje suche ekstrakty pszeniczne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rex5555 Opublikowano 30 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2010 Tylko się podłączę do wątku, bo ciekawi mnie sprawa ekstraktu przy butelkowaniu pszeniczniaka Jest bez znaczenia czy użyję jasnego jęczmiennego, pszeniczny czy glukozę? Pytam bo zazwyczaj używam jasnego lub ciemnego jęczmiennego, oczywiście o sproszkowany mi chodzi, a pytam bo nie ważyłem, a mam zamiar pszenicę popełnić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BaronVonZuk Opublikowano 30 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2010 Jako,że BROWAR TO APTEKA ja do refermentacji pszenicznych używam suchego ekstraktu pszenicznego, ale robię to od samego początku przygody z pszenicznymi, więc ciężko mi stwierdzić różnicę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 30 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2010 ja wcześniej używałem zwykłego ekstraktu ale ostatnio rozlałem z pszenicznym ale jeszcze go nie próbowałem i ciężko będzie mi porównać efekty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi