kamil2911 Opublikowano 6 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2015 Witam, przymierzam się do mojej drugiej warki w życiu. Pierwszy Sweet Stout z zacieraniem wyszedł świetnie. Jakie polecacie drugie piwo na okres jesienno-zimowy ? Najbardziej lubię piwo ciemne, właśnie typu Stout, ale planuję zrobić kiedyś Hefe-Weizen. Z góry dziękuję za Wasze porady Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskaliber Opublikowano 6 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2015 Takie na jakie masz ochotę. No i na drugą warkę dobrze by było jakby nie było przesadnie trudne technicznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichalW Opublikowano 6 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2015 Z ciemnych to może wędzonego stouta, jakiegoś portera <15°Blg. Plus to, co kolega powyżej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HomoChemicus Opublikowano 6 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2015 A może Dunkelweizen. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jasiu Opublikowano 6 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2015 RIS, #yolo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ledaro Opublikowano 6 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2015 (edytowane) jakiegoś portera <15°Blg. Pytanie czy kolega ma możliwości techniczne na robienie lagerów w co wątpię, choć mogę się mylić. Ponadto z tego co wiem to lager są dosyć trudne technicznie w wytworzeniu. Ja bym polecił jakieś wariacje na temat stouta. Może wędzony, może American stout, black ipa, o wyboru do koloru Edytowane 6 Października 2015 przez Ledaro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camilos Opublikowano 6 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2015 pewno chodzi o jakiegoś portera brytyjskiego, np. robust, które są górniakami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tdzip Opublikowano 6 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2015 albo brown portera nie jest trudny do zrobienia hefe-weizena zostaw na kiedy indziej filtracja pszenicy może na początku sprawić ci wiele trudności Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawelH Opublikowano 6 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2015 Brown Porter lub Robust Porter... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mc007 Opublikowano 6 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2015 Witam, przymierzam się do mojej drugiej warki w życiu. Pierwszy Sweet Stout z zacieraniem wyszedł świetnie. Jakie polecacie drugie piwo na okres jesienno-zimowy ? Najbardziej lubię piwo ciemne, właśnie typu Stout, ale planuję zrobić kiedyś Hefe-Weizen. Z góry dziękuję za Wasze porady Zrób tego Hefeweizena a potem Dunkelweizena Przy okazji przetestujesz zadawanie brzeczki gęstwą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GB... Opublikowano 6 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2015 Witam, przymierzam się do mojej drugiej warki w życiu. Pierwszy Sweet Stout z zacieraniem wyszedł świetnie. Jakie polecacie drugie piwo na okres jesienno-zimowy ? Najbardziej lubię piwo ciemne, właśnie typu Stout, ale planuję zrobić kiedyś Hefe-Weizen. Z góry dziękuję za Wasze porady Powtórkę proponuję takiego samego . Zostaw 3 butelki obecnego i potem porównaj z nowymi. Warki 3 i 4 wykonaj w innym stylu bo na przykładzie dwóch pierwszych zobaczysz czy jest podobnie u Ciebie z powtarzalnością. Teksty typu piwowarstwo domowe to eksperymenty, każde może być inne itd., kombinuj, coś tam dodaj, zmień to kiedyś... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cml Opublikowano 7 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2015 a za chwilę pojawią się: "jakie trzecie..", "jakie czwarte.." GB... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil2911 Opublikowano 1 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2015 Witam, przymierzam się do mojej drugiej warki w życiu. Pierwszy Sweet Stout z zacieraniem wyszedł świetnie. Jakie polecacie drugie piwo na okres jesienno-zimowy ? Najbardziej lubię piwo ciemne, właśnie typu Stout, ale planuję zrobić kiedyś Hefe-Weizen. Z góry dziękuję za Wasze porady Zrób tego Hefeweizena a potem Dunkelweizena Przy okazji przetestujesz zadawanie brzeczki gęstwą. Witam, właśnie dzisiaj lub jutro zaczynam robić Hefe-Weizena, jak skończę Weizena, robię Pale Ale, zestawy już mam zapakowane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi