kamil2911 Opublikowano 6 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2015 Witam, przymierzam się do mojej drugiej warki w życiu. Pierwszy Sweet Stout z zacieraniem wyszedł świetnie. Jakie polecacie drugie piwo na okres jesienno-zimowy ? Najbardziej lubię piwo ciemne, właśnie typu Stout, ale planuję zrobić kiedyś Hefe-Weizen. Z góry dziękuję za Wasze porady Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskaliber Opublikowano 6 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2015 Takie na jakie masz ochotę. No i na drugą warkę dobrze by było jakby nie było przesadnie trudne technicznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichalW Opublikowano 6 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2015 Z ciemnych to może wędzonego stouta, jakiegoś portera <15°Blg. Plus to, co kolega powyżej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HomoChemicus Opublikowano 6 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2015 A może Dunkelweizen. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jasiu Opublikowano 6 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2015 RIS, #yolo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ledaro Opublikowano 6 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2015 (edytowane) jakiegoś portera <15°Blg. Pytanie czy kolega ma możliwości techniczne na robienie lagerów w co wątpię, choć mogę się mylić. Ponadto z tego co wiem to lager są dosyć trudne technicznie w wytworzeniu. Ja bym polecił jakieś wariacje na temat stouta. Może wędzony, może American stout, black ipa, o wyboru do koloru Edytowane 6 Października 2015 przez Ledaro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camilos Opublikowano 6 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2015 pewno chodzi o jakiegoś portera brytyjskiego, np. robust, które są górniakami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tdzip Opublikowano 6 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2015 albo brown portera nie jest trudny do zrobienia hefe-weizena zostaw na kiedy indziej filtracja pszenicy może na początku sprawić ci wiele trudności Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawelH Opublikowano 6 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2015 Brown Porter lub Robust Porter... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mc007 Opublikowano 6 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2015 Witam, przymierzam się do mojej drugiej warki w życiu. Pierwszy Sweet Stout z zacieraniem wyszedł świetnie. Jakie polecacie drugie piwo na okres jesienno-zimowy ? Najbardziej lubię piwo ciemne, właśnie typu Stout, ale planuję zrobić kiedyś Hefe-Weizen. Z góry dziękuję za Wasze porady Zrób tego Hefeweizena a potem Dunkelweizena Przy okazji przetestujesz zadawanie brzeczki gęstwą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GB... Opublikowano 6 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2015 Witam, przymierzam się do mojej drugiej warki w życiu. Pierwszy Sweet Stout z zacieraniem wyszedł świetnie. Jakie polecacie drugie piwo na okres jesienno-zimowy ? Najbardziej lubię piwo ciemne, właśnie typu Stout, ale planuję zrobić kiedyś Hefe-Weizen. Z góry dziękuję za Wasze porady Powtórkę proponuję takiego samego . Zostaw 3 butelki obecnego i potem porównaj z nowymi. Warki 3 i 4 wykonaj w innym stylu bo na przykładzie dwóch pierwszych zobaczysz czy jest podobnie u Ciebie z powtarzalnością. Teksty typu piwowarstwo domowe to eksperymenty, każde może być inne itd., kombinuj, coś tam dodaj, zmień to kiedyś... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cml Opublikowano 7 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2015 a za chwilę pojawią się: "jakie trzecie..", "jakie czwarte.." GB... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil2911 Opublikowano 1 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2015 Witam, przymierzam się do mojej drugiej warki w życiu. Pierwszy Sweet Stout z zacieraniem wyszedł świetnie. Jakie polecacie drugie piwo na okres jesienno-zimowy ? Najbardziej lubię piwo ciemne, właśnie typu Stout, ale planuję zrobić kiedyś Hefe-Weizen. Z góry dziękuję za Wasze porady Zrób tego Hefeweizena a potem Dunkelweizena Przy okazji przetestujesz zadawanie brzeczki gęstwą. Witam, właśnie dzisiaj lub jutro zaczynam robić Hefe-Weizena, jak skończę Weizena, robię Pale Ale, zestawy już mam zapakowane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się