Dagome Opublikowano 22 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2009 Butelkując dzisiaj Wee Heavy wpadłem na pewien pomysł. Piwo.org jest portalem poświęconym domowemu warzeniu piwa. Forumową esencją tego są "Zapiski piwowarów domowych", zawierające warzelniane perypetie sporej części z nas. Wokół tego działu skupia się pokaźna część aktywności użytkowników. A może by tak ogłosić konkurs na najciekawszy wątek w dziale "Zapiski piwowarów domowych"? Niechby zostali wyróżnieni użytkownicy piszący w sposób interesujący o swojej pasji, stosujący oryginalne rozwiązania, ciekawe receptury, warzący trudne piwa. Tacy, których warzenie może inspirować pomysłami, oraz czegoś nauczyć. Mógłby być to też pewien bodziec dla autorów do 'dopieszczania' swoich wątków. Co Wy na to? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 22 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2009 Wg mnie pomysł bardzo dobry. Jestem za. Gdyby no niestety ADMINISTRATOR (znowu mu wymyślamy kłopoty) był również za i umożliwiłby jakąś możliwość głosowania byłoby to bardzo ciekawe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coder Opublikowano 22 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2009 To by mogło być coś w rodzaju reputacji, ale dla wątku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 22 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2009 Fajny pomysł Myślę, że miesiąc to odpowiedni czas na cykliczne głosowania. Proponuję nawet drobną nagrodę dla najciekawszych autorów Wolałbym zacząć od nowego miesiąca i roku. Zwłaszcza, że będzie kilka drobnych zmian oraz nowości w serwisie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hrapek Opublikowano 22 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2009 będzie kilka drobnych zmian oraz nowości w serwisie. I pewnie nie piśniesz słowem co to za nowości? O nowym logo już wiemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 22 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2009 będzie kilka drobnych zmian oraz nowości w serwisie. I pewnie nie piśniesz słowem co to za nowości? O nowym logo już wiemy... Coś tam powiem http://www.piwo.org/forum/t2201-Co-nas-czeka-w-2010-na-piwo-org.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagome Opublikowano 23 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2009 Moim zdaniem można byłoby to zrobić na dwa sposoby. 1) Co jakiś okres czasu głosowanie na konkretny wątek. 2) Tak jak wymyślił Coder - reputacja dla wątku. Osobiście skłaniałbym się za opcją 1. Przy tym moim zdaniem miesiąc to zbyt krótki okres. Jeżeli ktoś uwarzy jedno czy dwa piwa w tym czasie, to siłą rzeczy nie będzie miał o czym dużo pisać. Poza tym częste głosowanie szybko się znudzi. Lepsza byłaby już reputacja dla wątku. Myślałem raczej o podsumowaniu rocznym. Powiedzmy raz w roku, załóżmy w okolicy przerwy świątecznej. Takie roczne podsumowanie pracy piwowara. Opcja pierwsza ma jeszcze tą przewagę, że mając ochotę można by takie głosowanie wykreować na wydarzenie. Ale tu należałoby pomyśleć nad nagrodami. Niekoniecznie rzeczowymi. Może jakaś specjalna odznaka pod avatarem? Oczywiście nie zamierzam tu nic forsować na siłę. Ot, taki pomysł, taka propozycja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 23 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2009 Reputacji dla wątku raczej nie stworzę. Musimy to inaczej zoorganizować Masz rację, rozpędziłem się z miesiącem. To może raz na pół roku ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi