elroy Opublikowano 23 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2009 Można poklikać do woli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maryush Opublikowano 23 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2009 OOO.. widzę jakieś przymiarki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 23 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2009 OOO.. widzę jakieś przymiarki... Do Wigilii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 23 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2009 No karp oczywiście. Do kolacji jest przepyszny z kapustą, ale i polecam zimny po pasterce. Oczywiście z chrzanem (mało znane, ale ostre i smaczne). Można zapić piwem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 23 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2009 Jaki barszcz? Nigdy barszczu nie miałem raz, dwa, trzy próba sondy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scooby_brew Opublikowano 23 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2009 (edytowane) Glosuj na barszcz albo... Edytowane 23 Grudnia 2009 przez scooby_brew Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wassyl Opublikowano 24 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2009 ha! a u mnie i barszcz i grzybowa - mamy mix kulturowy w rodzinie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadek63 Opublikowano 24 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2009 U mnie karp smażony, w galarecie (oczywiście z chrzanem!) i barszcz z uszkami. Na koniec kompot z suszonych owoców. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 24 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2009 Nikt nie je zupy rybnej z głów karpia z grzankami? :rolleyes: Co za barbarzyńskie zwyczaje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maryush Opublikowano 24 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2009 ile potraw macie na Waszych stołach w Wigilię? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admiro Opublikowano 24 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2009 ile potraw macie na Waszych stołach w Wigilię? U nas: Barszcz czerwony z uszkami Grzybowa Karp smażony w dzwonkach Pierogi Kapusta z grochem Kapusta czerwona Śledź x 3 wersje Ciasta Kompot z suszu + u mojej mamy Śledź w wodzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopyr Opublikowano 24 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2009 Nikt nie je zupy rybnej z głów karpia z grzankami? :rolleyes: Co za barbarzyńskie zwyczaje U nas się jada, ale ja nie przepadam. Wolę grzybową. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 24 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2009 (edytowane) Cześć Nikt nie je zupy rybnej z głów karpia z grzankami? :rolleyes:Co za barbarzyńskie zwyczaje W moim rodzinnym domy jest taki zwyczaj. Pytanie mam takie - gotujesz jak rosół czy masz zupę zakłócaną? Edytowane 24 Grudnia 2009 przez bielok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopyr Opublikowano 24 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2009 Cześć Nikt nie je zupy rybnej z głów karpia z grzankami? :rolleyes:Co za barbarzyńskie zwyczaje W moim rodzinnym domy jest taki zwyczaj. Pytanie mam takie - gotujesz jak rosół czy masz zupę zakłócaną? U mnie jak rosół. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 24 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2009 Jak rosół z warzywami. Ostatnio eksperymentowałem z ostrą papryczką coś na styl węgierski. Płetwy też dodaję. Co to zakłócana? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darko Opublikowano 24 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2009 Barszczyk z uszkami rządzi. Pierogi pany. Śledzik rulez. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 24 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2009 Cześć Jak rosół z warzywami. Ostatnio eksperymentowałem z ostrą papryczką coś na styl węgierski. Płetwy też dodaję.Co to zakłócana? no wiesz ............. z zakłótką mąka, woda, śmietana ............ może u was się mówi, zabielana? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 25 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2009 Ja mogę mieć na stole 12 talerzy na 12 potraw. A na każdym talerzu pierogi z kapustą i grzybami autorstwa mej małżonki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się