kantor Opublikowano 2 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2015 Tyskie przez tyskopijców jest raczej uważane za najbardziej goryczkowe Po części mogą mieć rację bo jest to dość lekkie piwo jak na to IBU wśród koncerniaków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demonik83 Opublikowano 2 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2015 Może oni uważają że piwo robi się tylko z chmielu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kantor Opublikowano 2 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2015 (edytowane) Ciężko powiedzieć, dla mnie wszystkie te piwa mają podobna goryczkę czyli niską, niektóre są taninowe do tego. Czasami częstuję miłośników mocnej goryczki Tyskiego jakąś AIPA, ich mina bezcenna Edytowane 2 Listopada 2015 przez kantor Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demonik83 Opublikowano 2 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2015 Atak Chmielu?;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskaliber Opublikowano 2 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2015 Atak Chmielu jak ostatnio próbowałem to niestety bardziej atak karmelu santa 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demonik83 Opublikowano 2 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2015 No ja piłem już dość dawno dla mnie Pierwsza Pomoc wystarczy a jestem ciekaw nowego piwa od Radugi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kantor Opublikowano 2 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2015 Atak Chmielu?;-) Nie, swoim jakimś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sugarsweet Opublikowano 2 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2015 Niektórzy twierdzą, że Heineken jest nieco estrowy (konkretnie bananowy) i jak ostatnio miałem wątpliwą przyjemność picia go to uznałem, że coś faktycznie jest na rzeczy. Tak więc odrobinę wyższa temperatura fermentacji chyba nie zaszkodzi. a nie chodziło przypadkiem o ananas, a nie banan? :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskaliber Opublikowano 2 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2015 a nie chodziło przypadkiem o ananas, a nie banan? :-) Nie, typowy octan izoamylu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GB... Opublikowano 2 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2015 Zasada odpowiedział rzeczowo i na temat (klon-kopia Heńka) a reszta postów to spam i offy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kantor Opublikowano 2 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2015 Łącznie z Twoim GB... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sugarsweet Opublikowano 2 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2015 Zasada odpowiedział rzeczowo i na temat (klon-kopia Heńka) a reszta postów to spam i offy. O wypraszam sobie. Ja tu debatuję o tym czy heniek daje bananem czy ananasem, co uważam za ważne ("bukiet" rzeczonego piwa) do skonstruowania klona... Ostatnio to piwo wąchałem w UK, gdzie moi znajomi wchłaniają lagery, które w większości (marki 'premium') dają maślanem butylu, w tym heniek też! GB... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demonik83 Opublikowano 2 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2015 GB nikt Cie nie pytał o zdanie normalna gadka jak przy piwie GB... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kantor Opublikowano 2 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2015 (edytowane) GB nikt Cie nie pytał o zdanie normalna gadka jak przy piwie Nawet dość merytoryczna ale jak widać niektórym zawsze coś przeszkadza A przepis dość konkretny, nawet z HGB. Edytowane 2 Listopada 2015 przez kantor Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawon Opublikowano 2 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2015 (edytowane) dodawają hmmm.... szczerze,nie chciało by mi się tracić czasu na ucieranie komuś nosa,wolał bym zrobić nawet jakieś bezstylowe ale dobre piwo chyba że masz czasu za dużo, ale mi się wydaje że jednak chcesz to zrobić dla siebie ile masz warek za sobą ? Edytowane 2 Listopada 2015 przez Gawon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demonik83 Opublikowano 2 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2015 W sumie to 2 ale jak to się mówi kto nie próbuje to się nie nauczy dla siebie na pewno sam też będę pił a nie chwaląc się to obie te warki to było AIPA obie wyszły calkiem dobrze piwo szybko się rozeszło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się