Malinowy Opublikowano 15 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2016 OK, wyśle Ci to za jakieś pół godzinki jak siądę przed kompa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kouczan Opublikowano 21 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2016 (edytowane) Czy jest jeszcze możliwość zamówienia sterownika? Ktoś może już wypowiedzieć się po testach? Udało mi się zdobyć lodówkę i stoję przed wyborem sterownika. Waham się między STC-1000 a tym rozwiązaniem. Ktoś znalazł jakieś minusy sterownika z wf-fi? Pozdrawiam. Edytowane 21 Lutego 2016 przez kouczan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marbelka Opublikowano 21 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2016 (edytowane) Ktoś znalazł jakieś minusy sterownika z wf-fi? Pozdrawiam. Ja znalazłem W pierwszym dniu uzależniłem się od sprawdzania temp,chyba co 5-10 minut Mam wersję z trzema czujnikami,w pracy chwaliłem się każdemu napotkanemu wykresami z ThingSpeak ,hehe Edytowane 21 Lutego 2016 przez marbelka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr2 Opublikowano 21 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2016 W pierwszym dniu uzależniłem się od sprawdzania temp,chyba co 5-10 minut Mam wersję z trzema czujnikami,w pracy chwaliłem się każdemu napotkanemu wykresami tego się właśnie obawiałem że Grzesiu zmajstruje coś co niestety działa jak trzeba i robi co do niego należy (dziwne jak na obecne czasy) w dodatku jeszcze trzeba to będzie mieć A już myślałem, że nie będę już inwestował w popierdółki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marbelka Opublikowano 21 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2016 (edytowane) W pierwszym dniu uzależniłem się od sprawdzania temp,chyba co 5-10 minut Mam wersję z trzema czujnikami,w pracy chwaliłem się każdemu napotkanemu wykresami A już myślałem, że nie będę już inwestował w popierdółki Dr2-Będziesz,będziesz a ta popierdółka może jeszcze inne rzeczy,nie tylko temperature...... Edytowane 21 Lutego 2016 przez marbelka bielok 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr2 Opublikowano 21 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2016 Dr2-Będziesz,będziesz a ta popierdółka może jeszcze inne rzeczy,nie tylko temperature...... wiem, wiem i to mnie nie cieszy bo mam pełną świadomość co z tego maleństwa można "wycisnąć". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xjaniux Opublikowano 21 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2016 No i jeszcze można liczyć na pełne wsparcie autora - tak więc minusów nie znajdziesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zygberto Opublikowano 21 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2016 Zapragnąłem posiadać ten sterownik! Tylko, że niedawno kupiłem już coś bliźniaczego do STC1000.Teraz mam pyatanie: czy ten kosmiczny sterownik wifi można połączyć z stc1000 w taki sposób, żeby jeszcze oprócz regulacji przez sieć regulować manualnie poprzez stc1000?Może inaczej. Czy da się zrobić tak, żeby stc1000 sterować przez wifi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr2 Opublikowano 21 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2016 Czy da się zrobić tak, żeby stc1000 sterować przez wifi? Zapewne się da (bo nie ma rzeczy niemożliwych w tej materii), ale nie pytaj ile by to kosztowało a tak serio to zapomnij o takich pomysłach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zygberto Opublikowano 21 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2016 (edytowane) No i widzisz Pan, Panie Doktorze.. wszystko żeś Pan zepsuł! Teraz to wiem, że albo chcę rybki, albo akwarium Edytowane 21 Lutego 2016 przez zygberto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malinowy Opublikowano 21 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2016 tego się właśnie obawiałem [] że Grzesiu zmajstruje coś co niestety działa jak trzeba [] i robi co do niego należy [] (dziwne jak na obecne czasy) No niestety przez przypadek udało się skonstruować coś dobrego w dodatku jeszcze trzeba to będzie mieć Daleko nie masz, adres znasz, cóż Pan więcej potrzebujesz? :) a ta popierdółka może jeszcze inne rzeczy,nie tylko temperature...... Narazie w fazie betatestów czy ten kosmiczny sterownik wifi można połączyć z stc1000 w taki sposób, żeby jeszcze oprócz regulacji przez sieć regulować manualnie poprzez stc1000? Może inaczej. Czy da się zrobić tak, żeby stc1000 sterować przez wifi? Można, tylko po co? (w sumie jak masz za dużo kasy to chętnie przyjmę :-P ) Oba urządzenia robią z grubsza to samo, różnica taka że do STC1000 trzeba podejść i ustawić, mamy wyświetlacz ale nie mamy historii i statystyki ani sterowania na odległość. No i widzisz Pan, Panie Doktorze.. wszystko żeś Pan zepsuł! Teraz to wiem, że albo chcę rybki, albo akwarium [] Za niewielką opłatą możesz mieć jedno i drugie Na koniec dodam małą kryptoreklamę, że od niedawna sterownik dostępny również w dobrych sklepach piwowarskich Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr2 Opublikowano 21 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2016 w dobrych sklepach piwowarskich Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kouczan Opublikowano 24 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2016 Może ktoś łopatologicznie wyjaśnić jak podłączyć sterownik pod zasilanie, tzn. ładowarkę USB. Dzięki z góry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr2 Opublikowano 24 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2016 Może ktoś łopatologicznie wyjaśnić jak podłączyć sterownik pod zasilanie Hmm ... tak lopatologicznie to jeśli tego nie wiesz, to może tego nie rób sam bo coś pójdzie nie tak i problem kolejny będzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malinowy Opublikowano 24 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2016 Najprościej to uciąć kabel od ładowarki i w 90% przypadków będą dwa kable czarny i czerwony (czerwony plus, czarny minus) w pozostałych 10% będą biały i czarny (biały plus, czarny minus). W przypadku innej konfiguracji najprościej miernikiem:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kouczan Opublikowano 24 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2016 Czyli można bezpiecznie zlutować odpowiednie przewody z ładowarki i dołączonego kabelka (lub bezpośrednio do płytki)? ps. @Malinowy Jęczmień dzięki za przesyłkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malinowy Opublikowano 24 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2016 Ja bym jednak lutował kabelki, zawsze możesz to rozłączyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kouczan Opublikowano 24 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2016 Dzięki za pomoc. Połączone, odczyt temperatury działa, muszę jeszcze ogarnąć Thingspeak'a i będzie super. Ciekawi mnie jeszcze w co "opakowaliście" swoje sterowniki, bo wydaje mi się, że to trochę za delikatny sprzęt żeby sobie tak leżał na wierzchu bez zabezpieczenia. Jakieś pomysły, rozwiązania? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malinowy Opublikowano 24 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2016 W piwnicy wisi na kablach gdzieś pomiędzy lodówką a kartonami jedynie w kegeratorze zamontowałem jakoś ładniej: po prostu przykleiłem płytkę klejem na ciepło do blatu (pomiędzy lodówkę a blat) Można to wrzucić do jakiejś obudowy uniwersalnej chociaż ja mam słabą pamięć i nigdy nie pamiętam w sklepie żeby jakąś obudowę kupić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nike21 Opublikowano 24 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2016 (edytowane) Na koniec dodam małą kryptoreklamę, że od niedawna sterownik dostępny również w dobrych sklepach piwowarskich a można wiedzieć w jakich? dobra już znalazłem tylko wersję komercyjną już mógłbyś upchnąć w jakieś pudełko Edytowane 24 Lutego 2016 przez nike21 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malinowy Opublikowano 24 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2016 Myślę nad tym. Gdyby tylko szło zamówić mniej niż 1000 obudów na raz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart3q Opublikowano 24 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2016 Puszka elektryczna za 5 zł w castoramie. Do tego dokupiłem przedłużacz w którym ostatnie 2 gniazdka są sterowane przez sterownik (ale t już go sam przerabiałem). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nike21 Opublikowano 24 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2016 Myślę nad tym. Gdyby tylko szło zamówić mniej niż 1000 obudów na raz... https://www.fasttech.com/products/1099/10003521/1259901-plastic-storage-box-for-gadgets-screws-free można płacić PP albo w PL http://www.piekarz.pl/pl/?item=33928 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malinowy Opublikowano 24 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2016 Ja kombinuję zrobić pod wymiar:) jak szaleć to szaleć tylko kalkuluję jak mogę bo ceny tego nie są małe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GB... Opublikowano 24 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2016 (edytowane) Kubek po lodzie kwadratowym z pierdonki się nadaje. Nie ma wyświetlacza więc nie ma problemu. Edytowane 12 Marca 2016 przez GB... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi