Msciwor Opublikowano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2016 W jaki sposób dezynfekujecie krzyżak używany w mieszadle magnetycznym? Gotując ze starterem? Nie zniszczy się w wysokich temperaturach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr2 Opublikowano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2016 1. gotując 2. tak 3. nie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pun kOmora Opublikowano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2016 kąpiel w despreju Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mundex Opublikowano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2016 Ja także używam Desprej'a. Najpierw mycie w płynie do naczyń, wycieram ręcznikiem papierowym i na koniec Desprej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbek Opublikowano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2016 z innej beczki gdzie najtaniej nabyć kolbę i rdzeń ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeburaszka710 Opublikowano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2016 Mały słoiczek ze 70% spirytusem i w tym trzymam , trzymałem też w STARSAN-e i tyż było dobrze . Nie sterylizuję razem ze starterem bo mam samoróbki na bazie rdzeni neodymowych i wiem że nie wytrzymają tak wysokiej temp. Co do kolby , mnie wygodniej robi się w słoikach , przy czym żaden nie pękł przy sterylizacji w 121C . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lgorek Opublikowano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2016 Co do rdzenia to robię jak wyżej opisano przed końcem gotowania wkładam do kolby i przez te kilka minut siedzi we wrzątku. Ja kupowałem tutaj kolby: http://sklep-chemland.pl/index.php?jst=kategoria&gdzie=114 A rdzeń kupowałem na ebay bo były zestawy różnych coś takiego jak tenhttp://www.ebay.com/itm/8-Pcs-Magnetic-Stirrer-Mixer-Stir-Bar-PTFE-8-35mm-length-Width-Size-Smaller-/201450138752?hash=item2ee75d2c80:g:JysAAOSwwPhWl14X Ja używam rdzenia w przedziale 20-35mm bo inne nie chciały idealnie się kręcić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek9999 Opublikowano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2016 z innej beczki gdzie najtaniej nabyć kolbę i rdzeń ? Na Limanowskiego 129 - Slinap. Kolbę 1-litrową kiedyś kupiłem za 5 zł Mają wyprzedaże i czasem można coś fajnego wyczaić. Rdzeń chyba koło 10zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbek Opublikowano 19 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2016 No myślałem o nich i z pracy mam nawet blisko. Na stronie u nich bida ale wejdę i zobaczę na miejscu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesiux Opublikowano 30 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2016 czy gotowanie nie szkodzi rdzeniom? Neodymy nie lubią wysokich temperatur, nie wiem z czego zbudowane są rdzenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbek Opublikowano 30 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2016 do 250 stopni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się