Msciwor Posted January 18, 2016 Share Posted January 18, 2016 W jaki sposób dezynfekujecie krzyżak używany w mieszadle magnetycznym? Gotując ze starterem? Nie zniszczy się w wysokich temperaturach? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr2 Posted January 18, 2016 Share Posted January 18, 2016 1. gotując 2. tak 3. nie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pun kOmora Posted January 18, 2016 Share Posted January 18, 2016 kąpiel w despreju Link to comment Share on other sites More sharing options...
mundex Posted January 18, 2016 Share Posted January 18, 2016 Ja także używam Desprej'a. Najpierw mycie w płynie do naczyń, wycieram ręcznikiem papierowym i na koniec Desprej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rabbek Posted January 18, 2016 Share Posted January 18, 2016 z innej beczki gdzie najtaniej nabyć kolbę i rdzeń ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
czeburaszka710 Posted January 18, 2016 Share Posted January 18, 2016 Mały słoiczek ze 70% spirytusem i w tym trzymam , trzymałem też w STARSAN-e i tyż było dobrze . Nie sterylizuję razem ze starterem bo mam samoróbki na bazie rdzeni neodymowych i wiem że nie wytrzymają tak wysokiej temp. Co do kolby , mnie wygodniej robi się w słoikach , przy czym żaden nie pękł przy sterylizacji w 121C . Link to comment Share on other sites More sharing options...
lgorek Posted January 18, 2016 Share Posted January 18, 2016 Co do rdzenia to robię jak wyżej opisano przed końcem gotowania wkładam do kolby i przez te kilka minut siedzi we wrzątku. Ja kupowałem tutaj kolby: http://sklep-chemland.pl/index.php?jst=kategoria&gdzie=114 A rdzeń kupowałem na ebay bo były zestawy różnych coś takiego jak tenhttp://www.ebay.com/itm/8-Pcs-Magnetic-Stirrer-Mixer-Stir-Bar-PTFE-8-35mm-length-Width-Size-Smaller-/201450138752?hash=item2ee75d2c80:g:JysAAOSwwPhWl14X Ja używam rdzenia w przedziale 20-35mm bo inne nie chciały idealnie się kręcić Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzysiek9999 Posted January 18, 2016 Share Posted January 18, 2016 z innej beczki gdzie najtaniej nabyć kolbę i rdzeń ? Na Limanowskiego 129 - Slinap. Kolbę 1-litrową kiedyś kupiłem za 5 zł Mają wyprzedaże i czasem można coś fajnego wyczaić. Rdzeń chyba koło 10zł. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rabbek Posted January 19, 2016 Share Posted January 19, 2016 No myślałem o nich i z pracy mam nawet blisko. Na stronie u nich bida ale wejdę i zobaczę na miejscu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lesiux Posted January 30, 2016 Share Posted January 30, 2016 czy gotowanie nie szkodzi rdzeniom? Neodymy nie lubią wysokich temperatur, nie wiem z czego zbudowane są rdzenie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rabbek Posted January 30, 2016 Share Posted January 30, 2016 do 250 stopni Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts