zielczi Opublikowano 2 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2016 Przeszukałem całe internety i nic nie znalazłem, może ktoś z bardziej doświadczonych piwowarów miał okazje spróbować i mógłby za pomocą świecy i klucza wywróżyć chociaż użyte chmiele? A kto nie pił niech koniecznie spróbuje oryginału. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ATP Opublikowano 2 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2016 Według tagów na rb: Citra, Sorachi Ace, Simcoe, Amarillo, Centennial Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boniek4 Opublikowano 2 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2016 Nada się? http://imperialris.blogspot.com/2015/09/gluttony.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielczi Opublikowano 2 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2016 Widziałem już kiedyś ten wpis, ale dopiero teraz zwróciłem uwagę na zdjęcie rewersu etykiety. Dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drejpa Opublikowano 2 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2016 Napisałem do nich na fb, jak odpowiedzą to dam znać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drejpa Opublikowano 2 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2016 Odpisali mi że: Słody: Pilzneński, Pale Ale, Monachijski Chmiele: Herkules, Citra, Simcoe, Centennial, Amarillo, Sorachi Ace Drożdze: Us Ale Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielczi Opublikowano 2 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2016 (edytowane) Czyli to co na etykiecie, szkoda że nie dali schematu chmielenia Co myślicie o czymś takim? Podmieniłem troche chmiele, gdzieś muszę upchnąć Cascade Nie ma tu co prawda IBU 310 jednak biorę pod uwagę że wszystkie użyte chmiele będą z 2015 roku. Edytowane 2 Lutego 2016 przez zielczi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piwny.Borsuk Opublikowano 2 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2016 (edytowane) Przeszukałem całe internety i nic nie znalazłem, może ktoś z bardziej doświadczonych piwowarów miał okazje spróbować i mógłby za pomocą świecy i klucza wywróżyć chociaż użyte chmiele? A kto nie pił niech koniecznie spróbuje oryginału. Podczas wizyty Henrika Papsø (jednego z zalozycieli i piwowara browaru Amager) w krakowskim Tap House pogadalem z nim o Gluttony i jak im sie udalo uzyskac wlasnie taki aromat i smak. Zamiast opowiadac o wszystkim po prostu wyswietlil na rzutniku (wczesniej byla prezentacja o borwarze) plik excela z cala receptura nie pamietam szczegolow (wiadomo dlaczego) ale pamietam ze duzy byl udzial Sorachi Ace. PS. Przepraszam za brak polskich znakow ale pisze z pracy i nie mam tu takich wynalazkow. Edytowane 2 Lutego 2016 przez Piwny.Borsuk zielczi 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drejpa Opublikowano 2 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2016 Schemat chmielenia jest tragiczny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielczi Opublikowano 2 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2016 (edytowane) Schemat chmielenia jest tragiczny Post wnosi tyle co nic, jak chcesz mi pomóc to zapraszam do rozwinięcia myśli, w przeciwnym wypadku uznam że nabijasz posty. Edytowane 2 Lutego 2016 przez zielczi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drejpa Opublikowano 2 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2016 Schemat chmielenia jest tragiczny Post w nosi tyle co nic, jak chcesz mi pomóc to zapraszam do rozwinięcia myśli, w przeciwnym wypadku uznam że nabijasz posty. Napisz do mnie na priv to ci ułoże spoko recepture Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redlum Opublikowano 2 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2016 A nie lepiej tutaj wkleić? Pewnie parę innych osób też by skorzystało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielczi Opublikowano 2 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2016 Nie, lepiej nabić kolejnego posta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielczi Opublikowano 10 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2016 Trochę zmieniłem chmielenie, może jednak ktoś zechce coś doradzić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drejpa Opublikowano 10 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2016 (edytowane) i tu masz jeszcze na zimno. Aromat tego piwa będzie powalał, ale musisz przez pończochę i zmywak to przepuścić bo będzie miliard chmielin. I nie nie nabijam postów bo mam je głęboko w du***. Doceń ziomek że ktoś chce ci pomóc... EDIT: Gotowanie 90 minut bo masz miliard pilzneńskiego w zasypie i niech sobie na luzie odparują prekursory DMS'u Edytowane 10 Lutego 2016 przez Drejpa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się