Wojtyla Posted February 3, 2016 Share Posted February 3, 2016 Witam, znalazłem na profilu Browaru Miejskiego Sopot info o organizowanym przez nich konkursie. Szczegóły pod linkiem. Pzdr, Wojtek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
camilos Posted February 4, 2016 Share Posted February 4, 2016 buahaha, chyba nie mają już pomysłów na receptury i chcą zebrać trochę od ludu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gwzd Posted February 4, 2016 Share Posted February 4, 2016 buahaha, chyba nie mają już pomysłów na receptury i chcą zebrać trochę od ludu. Przecież już było pełno tego typu konkursów, gdzie nagroda główna to warzenie piwa w browarze na podstawie receptury piwowara domowego. Więc czemu akurat ten cię tak rozśmieszył? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
boniek4 Posted February 4, 2016 Share Posted February 4, 2016 Chyba o ten fragment chodzi, aczkolwiek mogę się mylić Do nadesłanego piwa należy załączyć sposób warzenia (metodę) oraz listę składników użytych do warzenia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dazhdbog Posted February 4, 2016 Share Posted February 4, 2016 Cóż, można przypuszczać, że wymóg ten jest podyktowany tym, żeby móc wybrać piwo, którego uwarzenie nie nastręczy dużych problemów, kosztów itp. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bart3q Posted February 4, 2016 Share Posted February 4, 2016 Więc czemu akurat ten cię tak rozśmieszył? Może dlatego że nie ma żadnego określonego stylu? Tylko ważne żeby piwo było dobre Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Patrickll Posted February 4, 2016 Share Posted February 4, 2016 Cóż, można przypuszczać, że wymóg ten jest podyktowany tym, żeby móc wybrać piwo, którego uwarzenie nie nastręczy dużych problemów, kosztów itp. To najlepsze piwo wybiera się po tym,które najłatwiej i najtaniej uwarzyć? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fafik Posted February 4, 2016 Share Posted February 4, 2016 (edited) czytając regulamin innych konkursów to też tam należy podać sposób zacierania oraz składniki Edited February 4, 2016 by fafik Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
camilos Posted February 4, 2016 Share Posted February 4, 2016 rzadko zaglądam w regulaminy, bo rzadko wysyłam, które również mają takie zapisy? spotkałem się z podaniem słody/ekstrakty. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maryh Posted February 4, 2016 Share Posted February 4, 2016 rzadko zaglądam w regulaminy, bo rzadko wysyłam, które również mają takie zapisy? spotkałem się z podaniem słody/ekstrakty. A choćby poznański, wrocławski, Pahlke, grodziski. Przepis na dobrą zupę można zawsze znaleźć w necie ale nawet szczegółowa receptura bez udziału piwowara jest niewiele warta. Warmiński MISIEK 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
camilos Posted February 5, 2016 Share Posted February 5, 2016 A no tymi konkursami to fakt, mój błąd. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts