Saladyn Opublikowano 9 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2016 Witam jakiś czas temu postanowiłem uwarzyć piwa belgijskie blonde i tripla (drożdże Wyeast THG) po pół roku dojrzewania przyszedł czas na degustacje która nie wypadła najlepiej piwa są mocno alkoholowe (do blonde dodawałem cukier biały a do tripla cukier kandyzowany) dodatkowo pływa w nich sporo fusów które w innych piwach zbijały mi się na dnie butelki jak w przyszłości zaradzić takim sytuacjom przede wszystkim temu mocno wyczuwalnemu alkoholowi ? pozdrawiam . * czy możesz stosować znaki interpunkcyjne i generalnie pisać po PL??? Tego nie da się czytać!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 9 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2016 jak w przyszłości zaradzić takim sytuacjom przede wszystkim temu mocno wyczuwalnemu alkoholowi Kontrolować temperaturę fermentacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konus Opublikowano 9 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2016 Na początku nisko i powolne podnoszenie temperatury fermentacji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek9999 Opublikowano 9 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2016 Na początku nisko i powolne podnoszenie temperatury fermentacji Nisko, ale bez przesady, to jednak belgijskie piwo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi