Saladyn Opublikowano 9 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2016 Witam jakiś czas temu postanowiłem uwarzyć piwa belgijskie blonde i tripla (drożdże Wyeast THG) po pół roku dojrzewania przyszedł czas na degustacje która nie wypadła najlepiej piwa są mocno alkoholowe (do blonde dodawałem cukier biały a do tripla cukier kandyzowany) dodatkowo pływa w nich sporo fusów które w innych piwach zbijały mi się na dnie butelki jak w przyszłości zaradzić takim sytuacjom przede wszystkim temu mocno wyczuwalnemu alkoholowi ? pozdrawiam . * czy możesz stosować znaki interpunkcyjne i generalnie pisać po PL??? Tego nie da się czytać!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 9 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2016 jak w przyszłości zaradzić takim sytuacjom przede wszystkim temu mocno wyczuwalnemu alkoholowi Kontrolować temperaturę fermentacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konus Opublikowano 9 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2016 Na początku nisko i powolne podnoszenie temperatury fermentacji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek9999 Opublikowano 9 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2016 Na początku nisko i powolne podnoszenie temperatury fermentacji Nisko, ale bez przesady, to jednak belgijskie piwo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się