luki161 Opublikowano 22 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2016 Tu mają pudła różnego rodzaju i wielkości. Nie trzeba robić i cudować http://www.styromax.com.pl/ Jedni wolą płacić, inni wolą cudować. Tak jest ze wszystkim - sraczwężami, chłodnicami no i z pudłami. Ja np wolałem zrobić takie jak chciałem pod wymiar, a cenowo mogę strzelać w ciemno, że wyszło taniej niż w tym sklepie na zamówienie indywidualne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ili Opublikowano 23 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2016 W tym sklepie chyba nie ma na zamówienie. Spoko można robić samemu ale cena będzie podobna. Sam też robiłem i powiem szkoda że nie zamówiłem sobie gotowego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
unknown000 Opublikowano 23 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2016 Tu mają pudła różnego rodzaju i wielkości. Nie trzeba robić i cudować http://www.styromax.com.pl/ Zamawiałeś coś z tego sklepu ? Widziałem że mają super dużo opcji do wyboru. Ciekawe jak z wysyłką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki161 Opublikowano 23 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2016 Jeśli potrzebujesz wykonać dowolną rzecz ze styropianu np. opakowanie lub kształtkę styropianową i nie wiesz jak się do tego zabrać lub nie masz na to czasu, skontaktuj się z naszym działem obsługi klienta na nr tel./fax.: (0-46) 838-88-70 lub adres e-mail: firma@styromax.com.pl. Udzielimy Ci fachowych porad. Dla Ciebie zaprojektujemy i wykonamy gotowy wyrób o najwyższej jakości i w najkrótszym czasie. Zrealizujemy także Twój indywidualny projekt. Kompetentne i wykwalifikowane grono specjalistów, pracujących na wysokiej klasy maszynach i urządzeniach jest gwarancję najwyższej klasy usług. Robią na zamówienia indywidualne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrmrooz Opublikowano 23 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2016 A pytałeś czy zrobią jedno pudło? Bo to, że robią na zamówienia, wg. własnego projektu, to widzę na stronie. Pytanie czy będą chcieli zrobić jedną sztukę :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ili Opublikowano 23 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2016 Tu mają pudła różnego rodzaju i wielkości. Nie trzeba robić i cudować http://www.styromax.com.pl/ Zamawiałeś coś z tego sklepu ? Widziałem że mają super dużo opcji do wyboru. Ciekawe jak z wysyłką. Własnie nie zamawiałem bo zrobiłem swoje i jakoś tydzień po ktoś podał mi tę stronę. Się tylko wkurwi.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
8Pi Opublikowano 25 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2016 Czy może ktoś ze stolicy przymierza się do zamówienia w Styromaxie skrzynki styropianowej na komorę fermentacyjną? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrmrooz Opublikowano 25 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2016 Może i by się przymierzał, ale jak na razie nie odpowiedzieli mi na maila z pytaniem, więc mam wątpliwości czy będą chcieli zrobić jedno pudło czy też dwa. Poszło z fona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
8Pi Opublikowano 25 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2016 (edytowane) Ja dostałem dzisiaj odpowiedź od nich, a pytałem też o wykonanie pudełka wg własnego projektu: Produkcja pudełka według wzoru zamawiającego wiąże się z wykonaniem matrycy a to koszt kilkanaście - kilkadziesiąt tysięcy zł netto. Tak więc nie wiem czy dla jednego albo dwóch pudeł się opłaca. Na teraz mój wybór to: P642 MAXI. Edytowane 25 Listopada 2016 przez 8Pi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrmrooz Opublikowano 25 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2016 Ja pytałem o sześcian 50x50x50 i na razie cisza. A wiesz jakie koszty wysyłki są? Poszło z fona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
8Pi Opublikowano 25 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2016 Dla jednego albo dwóch pudeł o wymiarach 600x800x650 to jakieś 56PLN Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielony07 Opublikowano 25 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2016 (edytowane) Chyba powariowaliście. Nie ma materiału łatwiejszego w obróbce niż styropian, wystarczy nóż i byle jaki klej. Jeśli ktoś nie umie się za to zabrać - niech nie bierze się za piwo.To za bardzo skomplikowane. Niech zostanie przy tyskim. Bachusie, patrzysz na to i nie grzmisz ? Edytowane 25 Listopada 2016 przez zielony07 ASadam 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki161 Opublikowano 25 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2016 Przesyłka kosztuje tyle co własnoręczne wykonanie dwóch pudeł, no ale kto bogatemu zabroni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
8Pi Opublikowano 26 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2016 Po poście zelonego nawet nie napiszę ile by jedno gotowe pudło kosztowało bo mi nawet nie pozwoli na wspomniane Tyskie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piwosz86 Opublikowano 26 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2016 wystarczy nóż i byle jaki klej To jak dam Ci nóż do smarowania i klej biurowy to mi takie skleisz? Sorry, nie mogłem się powstrzymać z tym pytaniem. Tak na serio to zielony ma racje. Koszt mojego pudła zamknął się chyba w 30 zł, o ile nie mniej, nie liczyłem dokładnie, a wygląda całkiem zacnie - na moje potrzeby wystarczy. Podejrzewam, że taka firma nie zawraca sobie głowy pojedynczymi zleceniami, a nawet jeśli, to tak policzą za wykonanie i przesyłkę, że się odechce. W końcu na czymś muszą zarobić. Panowie, w Casto wszystko znajdziecie co potrzebne: trzy płyty styropianowe 100 x 50 x 5 wystarczą, do tego klej polimerowy 250 ml (wystarczy) i nóż do tapet, plus trochę czasu i dokładności Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wania Opublikowano 14 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2016 Jako, że zamierzam w najbliższym czasie zmierzyć się z dolniakami w skrzyni to dodałem pomiar temperatury brzeczki. Wykonanie piec minut, potrzebna podstawka do garnków z IKEI i korek do zaślepienia fermentatora. Otwór pod korek wyciąłem nieco mniejszy niż pod rurkę fermentacyjną, w korku też tylko dziurka taka, żeby na wcisk wsunąć rurkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian_zg Opublikowano 15 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2016 Jako, że zamierzam w najbliższym czasie zmierzyć się z dolniakami w skrzyni to dodałem pomiar temperatury brzeczki. Wykonanie piec minut, potrzebna podstawka do garnków z IKEI i korek do zaślepienia fermentatora. Otwór pod korek wyciąłem nieco mniejszy niż pod rurkę fermentacyjną, w korku też tylko dziurka taka, żeby na wcisk wsunąć rurkę. Widzę, że zastosowałeś termometr Fantast z Ikei. Pytanie - jak wprowadziłeś czujnik temperatury do tej rurki zanurzonej w fermentorze, musiałeś go rozebrać? Fabrycznie jest on w osłonie w kształcie litery "L" - łatwo to wychodzi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wania Opublikowano 15 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2016 (edytowane) nie rozkładałem go, po prostu wyprostowałem kombinerkami Edytowane 15 Grudnia 2016 przez Wania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian_zg Opublikowano 15 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2016 Czyli czujnik jest w podwójnej osłonie? Ciekawe jak to wpływa na odczyt? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr2 Opublikowano 15 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2016 Ciekawe jak to wpływa na odczyt? no ciekawe? wzrasta inercja układu pomiarowego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wania Opublikowano 15 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2016 Czyli czujnik jest w podwójnej osłonie? Ciekawe jak to wpływa na odczyt? Czujnik zanurzony w pojedynczej osłonie i czujnik w podwójnej osłonie po dziesięciu minutach pokazują dokładnie ta sama temperaturę. Mi to styka, więcej przy tym systemie chłodzenia nie jest potrzebne;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wania Opublikowano 30 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2016 (edytowane) No to wymieniłem termometry z ikei na ds18b20 + raspberry + domoticz Wiem, że to przerost formy, ale i tak stoi malinka na biurku, a części kosztowały grosze to dla bajeru zrobiłem Edytowane 30 Grudnia 2016 przez Wania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi