buber Opublikowano 1 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2016 Do mnie z Chin szedł 17 dni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eresz Opublikowano 1 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2016 (edytowane) Mam go, zamówiłem 24 kwietnia, dziś czyli 30 maja dotarł do moich rąk, ponad miesiąc, ale jest piękny, z konta pobrało 63,82zł Na allegro wyszukałem identyczny, cena najmniej 114zł, tak więc nie warto, jedyne co to uzbroić się w cierpliwość. Pozdrawiam Podrzuć linka który wziąłeś. http://pl.aliexpress.com/item/hand-held-RSG-100ATC-Black-Brix-Beer-Sugar-Wine-Wort-Wine-milk-0-32-Refractometer-Tools/32234618190.html?spm=2114.13010608.0.59.cRBWZ2 edit: dopiero teraz zauważyłem, że ja płaciłem coś ponad $16, a teraz cena na aukcji $31. Musiałem w jakąś promocję wskoczyć to nie wiem, czy teraz się to opłaca. Edytowane 1 Lipca 2016 przez eresz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
no name Opublikowano 1 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2016 Do mnie z Chin szedł 17 dni Takiemu to fajnie, ja już zaczynałem po miesiącu się mocno denerwować, jak czytałem takie wpisy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redlum Opublikowano 1 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2016 Niektóre aukcje AliExpress mają wysyłkę lotniczą to wtedy dochodzi w 2-3 tygodnie Wysłane z mojego A0001 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesiux Opublikowano 1 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2016 Może ktoś polecić jakiś lepszy jakościowo refraktometr od tych tanich chińczyków, a nie rujnujący portfela? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ASadam Opublikowano 1 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2016 A co w tych tanich chińczykach nie tak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cemik1 Opublikowano 2 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2016 Proszę bardzo, trochę lepszy i droższy https://www.carlroth.com/pl/pl/Sprz%C4%99t-laboratoryjny/Przyrz%C4%85dy-optyczne-i-lampy/Refraktometry/Refraktometr-laboratoryjny-model-RMI/p/000000000003706500050023_pl ASadam 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr2 Opublikowano 2 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2016 Proszę bardzo, od wyboru do koloru http://www.e-refraktometry.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesiux Opublikowano 12 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2016 A co w tych tanich chińczykach nie tak? Ostatnio co warkę muszę go kalibrować, bo rozjazd na wodzie jest. A po warzeniu, żeby zgadzało się ze spławikiem raz muszę dzielić przez 1,04, czasem 1,06 a czasem i 1,08 także mam wątpliwości co do jego pomiarów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi