pixel Opublikowano 7 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2016 Hej, mam taki problem ze sterownikiem STC-1000. Problem objawia się tym, że na wyjściach do chłodzenia / grzania nie pojawia się napięcie. Podczas zmiany trybu następuje charakterystyczne 'pyknięcie' ale na multimetrze jest 0V. Spotkał się ktoś z czymś takim? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GB... Opublikowano 7 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2016 Obejrzyj styki lub daj znajomemu elektronikowi do sprawdzenia. Zimny lut albo wypalone styki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateos Opublikowano 7 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2016 Styki przekaźnika sprawdza się sygnałem ciągłości lub na zakresie dla pomiaru oporu. Brak napięcia wcale nie musi być spowodowane awarią styków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bolsport Opublikowano 7 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2016 A jak masz to podlaczone?? Bo cos mi z twojej wypowiedzi wynika ze ty oczekujesz napiecia na wyjsciu przekaznika a to są tylko styki co sie zwieraja i rozwieraja multimetr zawsze pokarze zero Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reverses Opublikowano 9 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2016 dokładnie - styk zwierny. Sprawdź omomierzem a nie wolotomierzem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GB... Opublikowano 11 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2016 Może nie ma napięcia na wejściu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pixel Opublikowano 11 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2016 I to jest bardzo dobra odpowiedź Dzięki za pomoc! A jak masz to podlaczone?? Bo cos mi z twojej wypowiedzi wynika ze ty oczekujesz napiecia na wyjsciu przekaznika a to są tylko styki co sie zwieraja i rozwieraja multimetr zawsze pokarze zero Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bolsport Opublikowano 11 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2016 Lubie to Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateusz54b Opublikowano 26 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2016 (edytowane) Witam. Mam ten sam problem ze sterownikiem, udało Ci się znaleźć rozwiązanie tego problemu?Przepraszam za odgrzewanie kotleta ale jestem laikiem jeśli chodzi o elektronikę. Poszperałem trochę w necie na ten temat i już chyba wiem co robię źle. Edytowane 26 Listopada 2016 przez mateusz54b Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Pytlak Opublikowano 15 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2020 Witam. Ponownie odgrzebuje. Zakupiłem nowy regulator temperatury. Na wyjściach od Chodzenia i grzania nie ma napięcia w żadnej sytuacji. Po podłączeniu urządź też nie pracują. Dodam, że regulator jest nowy i wątpię, żeby był wadliwy. Nie wiem co robię źle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pabllo_Lodz Opublikowano 15 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2020 Napisz lub wstaw zdjęcie jak to podłączasz? Wiesz że sterujesz zerem, a pod zasilanie podpinasz fazę i zero? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Pytlak Opublikowano 15 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2020 Juz nie ma problemu. Zapomniałem o podłączeniu masy od urządzenia grzewczego. Schemat układu znaleziony w sieci pomógł. Dziękuję za chęci pomocy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hwuer Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2020 (edytowane) MOżesz podac lnk do tego schematu? Wyjaśnienia w postach powyzej... sąhm... mało pomocne u mnie wyjście na grzanie nie działa. Niezaleznie od tego do którego styku zasilania podłacząłem fazę. na chłodzenie... też nie Edytowane 22 Kwietnia 2020 przez hwuer Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurazan Opublikowano 24 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2020 https://www.nationalhomebrewclub.ie/wordpress/stc1000-temperature-controller-a-beginners-guide/ Po angielsku, ale same obrazki wystarczą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaczka Opublikowano 14 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2022 Witam. Mam odwrotny problem z stc-1000. Podczas trybu chłodzenia podaje napięcie na oba wyjścia i podczas trybu grzania też na ob wyjścia. Sprawdzałem połączenie wiele razy. Jestem już bezsilny. Miał ktoś taki przypadek? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koora Opublikowano 14 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2022 (edytowane) @KaczkaPokaż zdjęcie jak masz to podłączone. Będzie najszybciej. Edytowane 14 Września 2022 przez Koora Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaczka Opublikowano 15 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2022 W ten sposób mam podłączone. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
x1d Opublikowano 15 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2022 Daj zdjęcie swojego połączenia. Tylko większe jak możesz. Swoją drogą ten schemat to doskonały przykład jak skomplikować coś prostego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaczka Opublikowano 15 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2022 (edytowane) Ok. Po południu wyśle zdjęcie. A możesz podrzucić prostszy schemat ? Ten jest prosty i wydaje mi się że inaczej się nie da ale mogę się mylić. Mam jeszcze wrażenie że przed wczoraj działało dobrze a wczoraj już nie. Może coś źle ustawiam ? Chciałbym aby trzymało mi temperaturę 18 stopni. Histereze mam na 0,5 stopnia a bufor 1 min. Edytowane 15 Września 2022 przez Kaczka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
x1d Opublikowano 15 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2022 2 godziny temu, Kaczka napisał: A możesz podrzucić prostszy schemat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaczka Opublikowano 15 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2022 Po prostu ? Bez podawania L na 5 i 7 ? 1- L z zasilania 2 - N z zasilania 5 - L z kontaktu grzewczego 6 - N z kontaktu grzewczego 7 - L z kontaktu chłodzącego 8 - N z kontaktu chłodzącego bez kostek aby podać L i połączyć N ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 15 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2022 kostki połączeniowe ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaczka Opublikowano 15 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2022 (edytowane) No to właśnie tak mam tylko tutaj jest widzę podłączona tylko lodówka a nie oba przekaźniki są wykorzystane. Zasad podłączenia taka jak poniżej tylko ja mam na wago. Edytowane 15 Września 2022 przez Kaczka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
x1d Opublikowano 15 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2022 (edytowane) Godzinę temu, Kaczka napisał: Po prostu ? Bez podawania L na 5 i 7 ? 1- L z zasilania 2 - N z zasilania 5 - L z kontaktu grzewczego 6 - N z kontaktu grzewczego 7 - L z kontaktu chłodzącego 8 - N z kontaktu chłodzącego bez kostek aby podać L i połączyć N ? 5-6 i 7-8 działają jak wyłącznik, przepuszczasz przez nie napięcie zasilające urządzenia: z jednej strony do prądu, z drugiej do urządzenia. Druga żyła z urządzenia idzie do kontaktu. Na tych schematach jest to zagmatwane, bo z jednego zasilania ciągnie się napięcie do wszystkich urządzeń. Co można zrobić, ale nie trzeba - równie dobrze możesz wziąć kabel od lodówki, przeciąć jedną żyłę i przepuścić przez złącza 7-8. Edytowane 15 Września 2022 przez x1d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaczka Opublikowano 15 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2022 No to podłączenie mam ok. A może jakoś ustawienia sterownika wpływają na to ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi