Zet Opublikowano 25 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2010 Od jakiegoś czasu przeglądam forum i w zasadzie dla mnie jako początkującego jest to prawdziwa kopalnia wiedzy. W zeszłym tygodniu otrzymałem własnoręcznie skompletowany zestaw do warzenia i rozlewu, a w niedzielę zabrałem się do roboty. Na początek wybrałem brewkita WES Jasne, żeby obeznać się jakoś ze sposobem produkcji piwa. Na szczęście, zgodnie z moimi oczekiwaniami nie wygląda na to, żeby było to ponad moje siły. W zasadzie to najbardziej boję się tego, czy udało i uda mi się zachować wystarczającą sterylność sprzętu. Aktualnie fermentator radośnie do mnie bulgocze. Nie mogę się już doczekać degustacji . Dziękuję i pozdrawiam wszystkich z których wiedzy już skorzystałem i zapewne nie raz jeszcze skorzystam. Jarek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 25 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2010 Witam, ale wysyp nowych piwowarów. Życzę powodzenia i cierpliwości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi Opublikowano 25 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2010 Witam kolege za miedzy Jak bedzie potrzebna pomoc jestem w Świdnicy w każdy poniedziałek i czwartek Choć jeszcze wciaż się uczę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zet Opublikowano 25 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2010 Witam kolege za miedzy Jak bedzie potrzebna pomoc jestem w Świdnicy w każdy poniedziałek i czwartek Choć jeszcze wciaż się uczę Dzięki, zawsze to dobrze z kimś pogadać. A z tego co zauważyłem to piwowarstwa człowiek całe życie może się uczyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 25 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2010 Witam , widzę że sekcja Świdnicka się rozrasta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 25 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2010 Witaj na forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pako1 Opublikowano 25 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2010 Witam kolejnego piwowara Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 26 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2010 I ja witam kolejnego piwowara. U siebie w mieście masz bardzo zaawansowanego piwowara domowego Krzysztofa, który to udziela się bardziej na www.browar.biz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 26 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2010 Zet witaj na forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coelian Opublikowano 26 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2010 Witam !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Belzebub Opublikowano 26 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2010 Witam , widzę że sekcja Świdnicka się rozrasta A jakże rozrasta. W końcu Witam i ja serdecznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 26 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2010 Witam ' date=' widzę że sekcja Świdnicka się rozrasta[/quote']A jakże rozrasta. W końcu I ciebie miałem na myśli a nie Krzysia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czara6 Opublikowano 26 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2010 Witaj na forum kolego piwowarze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Belzebub Opublikowano 26 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2010 Witam ' date=' widzę że sekcja Świdnicka się rozrasta[/quote']A jakże rozrasta. W końcu I ciebie miałem na myśli a nie Krzysia Oj ! czuję się zaszczycony Teraz, skoro ekipa faktycznie formuje się mocna, czuje że za jakis czas wszystkie konkursy będą nasze No i jakieś zloty można planować. I może kogoś uda mi sie na złą drogę w końcu sprowadzić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stasiek Opublikowano 26 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2010 (edytowane) Teraz, skoro ekipa faktycznie formuje się mocna, czuje że za jakis czas wszystkie konkursy będą nasze Jak się już zbierze 4+ osób to można zrobić panel degustacyjny, gdzie to każdy piwowar przynosi swoje piwa i porównujecie. Polecam szczególnie przed konkursami. Edit: no i zapomniałem: Zet - witaj! Edytowane 26 Stycznia 2010 przez Stasiek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Belzebub Opublikowano 26 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2010 Teraz' date=' skoro ekipa faktycznie formuje się mocna, czuje że za jakis czas wszystkie konkursy będą nasze [/quote']Jak się już zbierze 4+ osób to można zrobić panel degustacyjny, gdzie to każdy piwowar przynosi swoje piwa i porównujecie. Polecam szczególnie przed konkursami. Edit: no i zapomniałem: Zet - witaj! Heh no kiedys trzeba będzie pomyślać. Przede wszystkim trzeba zabrac się i uwarzyc coś dla ludzi, zeby wstydu nie było Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi