marekm Opublikowano 31 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2016 Właśnie z nudów i sztachetki olchowej zrobiłem sobie mieszadełko i teraz zastanawiam się czy czymś to zaimpregnować, może olejem spożywczym? Jak myślicie, impregnować, zostawić surowe? Używać w domowym browarze a może takie rzeczy nadają się tylko do ozdoby ściany? br.an.tr i cml 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr2 Opublikowano 31 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2016 Jak myślicie, impregnować, zostawić surowe? Używać w domowym browarze a może takie rzeczy nadają się tylko do ozdoby ściany? Używać możesz, ale olej (tłuszcze) i piwo to wrogowie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateos Opublikowano 31 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2016 Nie wspominając ze olej spożywczy po pewnym czasie jełczeje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANalfabeta Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2016 (edytowane) Sam szykuje się do zrobienia czegoś takiego, ale wstępnie nastawiałem się na jesion.Wypróbuj i daj znać jak sprawi się olcha. Oczywiście o oleju nie może być mowy. Edytowane 18 Sierpnia 2016 przez ANalfabeta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekm Opublikowano 19 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2016 Sam szykuje się do zrobienia czegoś takiego, ale wstępnie nastawiałem się na jesion. Wypróbuj i daj znać jak sprawi się olcha. Oczywiście o oleju nie może być mowy. Ja też chciałem Jesion ale nie mogłem znaleźć odpowiedniego kawałka a okazuje się że sztachetka olchowa nieimpregnowana kosztuje kilka złotych. Przetestowane! Jak gar zacierny [emalia 40l] stoi niżej niż na blacie, to czysta przyjemność - Stoisz sobie i wiosłujesz bez trudu we wszystkich kierunkach - Polecam! Pozdrawiam, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizi Opublikowano 19 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2016 I jak impregnowałeś czymś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekm Opublikowano 19 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2016 I jak impregnowałeś czymś? Zostawiłem surowe. Po pierwszej warce - wygląda nadal jak nieużywane także niepotrzebne były moje obawy że nasiąknie, zmieni kolor i będzie śmierdzieć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mimazy Opublikowano 20 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2016 (edytowane) Używać możesz, ale olej (tłuszcze) i piwo to wrogowie Nie do końca, mogą się zaprzyjaźnić Przepraszam za offtop, ale używam z powodzeniem kropli (jednej na warkę) oleju roślinnego zamiast napowietrzania brzeczki przed fermentacją. marekm, dnia 19 sierpień 2016 - 12:51, napisał: wizi, dnia 19 sierpień 2016 - 12:48, napisał: I jak impregnowałeś czymś? Zostawiłem surowe. Po pierwszej warce - wygląda nadal jak nieużywane także niepotrzebne były moje obawy że nasiąknie, zmieni kolor i będzie śmierdzieć Przechowuj umyte i suche, a będzie służyło bez obaw, choć pewnie z czasem zmieni kolor Edytowane 20 Sierpnia 2016 przez mimazy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się