Jastrzab93 Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Witam wszystkich forumowiczów, czy ktoś kupował warzyl i testował zestaw na bazie ekstraktow z Browamatora "prawdziwe Ale" ? Prawdziwe czyli jakie angielskie ? Z tego co widzę w składzie zestawu są chmiele EKG i fuggles co może wskazywać ze właśnie o Angielskie Ale chodzi. Przedstawcie próże swoje opinie na temat tego zestawu, bo przeszukałem caly internet i zbyt wiele informacji nie udało mi się uzyskac:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2016 http://www.camra.org.uk/about-real-ale A o. samym zestawie nic nie powiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskaliber Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Mógłbyś chociaż link zostawić. Wszedłem na stronę BA i nie widzę takiego zestawu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jastrzab93 Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Rzeczywiście juz nie ma tego zestawu w ofercie, ale składał się z dwóch ekstraktow jasnych 1,7kg, drożdży suchych safale S04, chmielu po 30g w granulacie east kent goldings oraz fuggles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kantor Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2016 To pewnie będzie z tego jakiś golden ale ewentualnie coś w stylu bittera jakby ciemniejsze piwo z tych ekstraktów wyszło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jastrzab93 Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2016 A jeśli mogę przy okazji zapytac, czy ktoś ma jakieś doświadczenia jak nisko ekstrakt z BA w połączeniu z s04 schodzi przy fermentacji zaczynając od 12 Blg ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dirk gently Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2016 (edytowane) Prawdziwe czyli jakie angielskie ? "Prawdziwe" czyli real ale. http://www.camra.org.uk/about-real-ale]http://www.camra.org.uk/about-real-ale Edytowane 7 Sierpnia 2016 przez dirk gently Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łyskacz Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Ja z BA robiłem Prawdziwe Bursztynowe. Na początku wydawało się zbyt płytkie i nijakie ale po miesięcznym leżakowaniu było nawet OK Robiłem to piwo dla żony bo ona nie lubi mocno chmielowego piwa i jak dla mnie te 60 g chmielu to ciut za mało. Ogólne mam zamiar coś tam z ekstraktów uwarzyć. Taka moja opinia o zestawach z ekstraktów z BA. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi