Gawron Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Witam kolegów piwowarów i pozdrawiam ze wschodniej Wielkopolski. Mam na imię Przemek i jestem piwowarem z zerową liczbą warek na koncie. Jestem na razie na etapie kompletowania sprzętu, budowy i testowania styropianowej lodówki, ale przede wszystkim czytam, czytam, czytam...Miałem zacząć robienie piwka od brewkitu, lub z ekstraktów, ale chyba nie taki diabeł straszny, więc zaczynam z grubej rury i pierwsza warka będzie z zacieraniem. Do szczęścia brakuje mi jeszcze chłodnicy, sracz wężyka, niższych temperatur , czasu i kilku dosłownie drobiazgów. Myślę, że ruszę z pierwszą warką na początku września i prawdopodobnie będzie to Dry Stout. Wajcha 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wajcha Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Wielkopolska wita. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2016 (edytowane) Do powitania dołącza łódzki emigrant w stolicy podziemnej pomarańczy! Szybkiego uzupełniania sprzętu, szybkiego startu z pierwszym wywarem, samych udanych warek! Edytowane 17 Sierpnia 2016 przez zasada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thorgall Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Witoj:-) Ja też zacząłem od zacierania,pierwsza warka bąbelkuje w piwnicy:-)Nic strasznego,poradzisz sobie napewno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matz Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Witam spod stolicy wielkopolski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawron Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Nic strasznego,poradzisz sobie napewno. dzieki za słowa otuchy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi