Stefek Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Czy ktoś kiedyś wrzucał płatki dębowe macerowane lub nie do butelek? Jak tak to z jakim efektem i czy warto? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawidaol Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Jeśli cokolwiek wrzucisz do butelki to przy otwieraniu będzie gushing Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stefek Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Jeśli cokolwiek wrzucisz do butelki to przy otwieraniu będzie gushing Nawet jak bardzo schłodzę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wilczur Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Oczekujesz jakiegoś konkretnego efektu w związku z dodaniem do butelki? Płatki dają świetne efekty (szczególnie macerowane) po dodaniu na cichą, ale podobnie jak wszystkie inne dodatki wrzucane na cichą raczej nie ma sensu, żeby znalazły się w gotowym piwie (to co miały oddać to już oddały). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cml Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2016 płatki do butelki to zły pomysł po otwarciu masz gejzer - nawet jak schłodzisz - sprawdziłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr2 Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Nawet jak bardzo schłodzę? ale nie myślisz o zamrażaniu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stefek Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Pamiętam że dawno dawno temu dałem płatki do butelki i nie było jakiś sensacji z otwieraniem ale mogę źle pamiętać. Wtedy dałem bez macerowania a teraz chce dać z tylko żeby postało dłużej to piwo. Nie, nie myślę o zamrażaniu. Zamiast dawać na cichą jeden rodzaj płatków chciałem dać trochę macerowanych w winie, trochę w brandy i trochę po burbonie do różnych butelek żeby potem porównać efekty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cml Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2016 dawałem z tego samego powodu co Ty taki płatek zachowuje się przy otwieraniu butelki jak mentos wrzucony do pepsi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
profik Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Oczywiście że możesz wrzucic, później wymrozisz jak szampana i fru pozbedziesz sie syfu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się