Stasiek Opublikowano 8 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2012 Wyszło 44L 12 °Blg, Coś nie za wiele jak na Imperial. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 8 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2012 Coś nie za wiele jak na Imperial. może mu się kolejność cyfr zmieniła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szwed Opublikowano 8 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2012 No tak wyszło za mały zasyp lub za duże wybicie. Trzeba zmienić nazwę z AIPA na Amerycan Ale i będzie git Połowa warki na Germanach pięknie już fermentuje, Amerykany nie wiem, na co czekają, że niby niedziela czy co Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szwed Opublikowano 17 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2012 # nr 62 przelana na cichą z dodatkiem Citry na zimno 2x20g - ½ warki- German Ale 3°Blg, - 2/2 warki- American Ale 2,5°Blg, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szwed Opublikowano 17 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2012 # nr 61 PILS przelany na cichą 2,5°Blg, Dolałem 3 L wywaru chmielowego Junga 60g na goryczke gotowany 1h Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szwed Opublikowano 17 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2012 (edytowane) # nr 63 Lager Bursztynowy Zasyp: - słód Pilzeński Litovel 5,8 kg, - Słód Monachijski Litovel 2 kg - słód Carapils 0,65 kg, - słód Caramunich III 0,3 kg Zacieranie 25 L wody 50°C - 15' 62°C - 20' 68°C - 30' 72°C - 20' Chmielenie 75 minut - 50g Perle 60' - 25g Junga 60' - 30g Sybilla - 30 ' - 25 g Sybilla - 5' Fermentacja Wyeast 2001 Urquell Lager gęstwa Edytowane 13 Marca 2012 przez Szwed Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szwed Opublikowano 17 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2012 Wyszło 45L 13 °Blg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szwed Opublikowano 19 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2012 # 64 Rauchbier Zasyp: - Słód Pilzeński Litovel 3,0 kg, - Słód wędzony Weyermann 3,0 kg - Słód Monachijski Litovel 2,0 kg - Słód Karmelowy Litovel 0,5 kg, Zacieranie 25 L wody 52°C - 30' 62°C - 30' 72°C - 45' Chmielenie 60 minut - 50g Perle 60' - 30 g Halertau Tradicion - 10' 2 łyżeczki mchu irl 10' Fermentacja gęstwa Wyeast Munich Lager Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szwed Opublikowano 19 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2012 Wyszło 47L 13,5 °Blg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szwed Opublikowano 28 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2012 # nr 62 zabutelkowana z dodatkiem 2x120g cukru - ½ warki- German Ale 3°Blg, - 2/2 warki- American Ale 2,5°Blg, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szwed Opublikowano 30 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2012 # nr 61 PILS przelany do dwóch kegów oraz w butelki z dodatkiem 0,3L rezerwy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szwed Opublikowano 3 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2012 # nr 63 Lager Bursztnowy przelany na cichą 4°Blg, # 64 Rauchbier przelany na cichą 4,5 °Blg, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szwed Opublikowano 7 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2012 # nr 65 PILS Zasyp: - słód Pilzeński 7,0 kg, - słód Carpils 1,0 kg, Zacieranie 25 L wody 52°C - 15' 62°C - 30' 72°C - 30' 76°C - 15' 76 °C - filtracja Chmielenie 70 minut w 10' - 40g Junga w 40' - 60g Halertau Tradicion w 40' - 30g Sybilla w 70' - 30g Perle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szwed Opublikowano 8 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2012 # nr 65 PILS Wyszło 45 L 14°Blg Fermentacja Wyeast 2124 Bohemian Lager gęstwa zadane dzisiaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anmar Opublikowano 9 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2012 Zapowiada się wyśmienite piwo. Perle dodany na studzenie daje kapitalne aromaty. goroncopozdrawiamy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekKocurek Opublikowano 9 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2012 Widzę, że niezmiennie lubicie ten chmiel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szwed Opublikowano 9 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2012 Zapowiada się wyśmienite piwo. Perle dodany na studzenie daje kapitalne aromaty. goroncopozdrawiamy Pięknie dziękuję za dobre słowo Pozdrawiam Was serdecznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szwed Opublikowano 20 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2012 # 63 Lager Bursztnowy połowa została przelana do kega + 8 butelek # 64 Rauchbier połowa poszła do kega + 7 butelek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szwed Opublikowano 20 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2012 # nr 65 PILS przelany na cichą 4°Blg, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szwed Opublikowano 22 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2012 # nr 66 Dortmunder 21 luty 2012 Zasyp - Pilzneński - 6,0 kg - Monachijski - 2,0 kg - Carapils - 1,0 kg Zacieranie 50°C 20' 67°C 70' 72 °C 20' 76 °C filtracja Chmielenie 70' 15'- 50 g Saaz granulat 30'- 40g Premiant granulat 60'- 40g Saaz granulat Fermentacja Wyeast 2124 Bohemian Lager gęstwa Wyszło 44L 14°Blg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szwed Opublikowano 23 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2012 # 63 Lager Bursztnowy druga połowa została przelana do butelek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szwed Opublikowano 25 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2012 # 64 Rauchbier druga połowa poszła w butelki z dodatkiem 100g cukru Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szwed Opublikowano 27 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2012 # nr 67 Tmave Zasyp - pilzneński Litrovel 4,5 - monachijski Litrovel 3,5 - Żywiecki palony 800 EBC 0,4 - Słód Black 1500 EBC 0,25 Zacieranie 25 L wody 52°C 10' 63°C 55' 72°C 30' 78°C filtracja Chmielenie 60' 5' - 50g Premiant granulat 50'- 60g lubelski granulat Fermentacja Wyeast 2124 Bohemian Lager gęstwa Uzyskałem 43 L 14,5°Blg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szwed Opublikowano 7 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2012 # nr 65 PILS połowa warki poszła do kega + 12 butelek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19Mateusz87 Opublikowano 7 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2012 Krzysiek jak wyszło Ci chmielenie ? Widzę, że użyłeś sporo chmielu różnych odmian. Ja swoje piwa chmielę Perle oraz Hallertauer Tradition. Z HT nie jestem bardzo zadowolony, za bardzo smak tego chmielu pcha się na pierwszy plan. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się