Skocz do zawartości

Pierwsza warka - sprzęt, receptura (?)


Igorrodz

Rekomendowane odpowiedzi

Tak czytam Twoje posty i dochodzę do wniosku, że bardzo chcesz robić piwo. Widzę, że nawet chcesz robić dobre piwo. Lecz nie widzę chęci zdobycia wiedzy.

Od początku tematu strzelasz tylko pomysłami z głowy bez choćby odrobiny zastanowienia i wymagasz żeby sprawdzać czy dobrze kombinujesz. Zamiast pytać jak coś wyliczyć lub dobrać. Ech...

Edytowane przez jkx6
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Wywal tą mandarinę z weizena, toż to nie przystoi weizenowi...spróbowałem jakiś czas temu zrobić wariację na temat weizena "American weizen" z citrą...to były najdłużej pije 40 butelek w moim życiu :D Radzę spróbować zrobić normalnego, klasycznego weizena na drozdzach płynnych ;)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

Radzę spróbować zrobić normalnego, klasycznego weizena na drozdzach płynnych ;)

W takim razie poproszę o pełną recepturę - z ekstraktów słodowych z samodzielnym chmieleniem.

 

Z góry dziękuję i pozdrawiam :D

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Miał być klasyczny niemiecki na drożdżach płynnych a widzę polski chmiel Lubelski (zamiast jakiegoś niemieckiego) a także drożdże suche :P

 

Btw- sam sobie przepis mogę zrobić, no problem ;)

Edytowane przez Igorrodz
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Miał być klasyczny niemiecki na drożdżach płynnych a widzę polski chmiel Lubelski (zamiast jakiegoś niemieckiego) a także drożdże suche :P

 

Btw- sam sobie przepis mogę zrobić, no problem ;)

A problem podmienić chmiele na niemieckie i drożdże na płynne?

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Miał być klasyczny niemiecki na drożdżach płynnych a widzę polski chmiel Lubelski (zamiast jakiegoś niemieckiego) a także drożdże suche

 

Btw- sam sobie przepis mogę zrobić, no problem ;)

To se zrób a nie truj ludziom dupy.

 

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.