dori Opublikowano 7 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2007 Jak w temacie - po jakie piwo najczęściej sięgacie. Pomijam własne - bo to oczywiste . Ja uwielbiam piwa pszeniczne. Niestety na polskim rynku wciąż ciężko osiągalne. A Wy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 8 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2007 Jak w temacie - po jakie piwo najczęściej sięgacie. Pomijam własne - bo to oczywiste . Ja uwielbiam piwa pszeniczne. Niestety na polskim rynku wciąż ciężko osiągalne. A Wy? Piwa z browaru Belhaven Niestety dość drogie (okolice 9-10zł) ale nieraz pozwalam sobie na trochę luksusu Polecam spróbować - bardzo smaczne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Opublikowano 15 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2007 Mam nadzieję, że za jakiś czas moim ulubionym piwem przestanie być Warka Mocna ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shopen Opublikowano 25 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2007 hm.... ja chyba jednak najbardziej Tyskie preferuje, czasem piję Carlsberg'a, w knajpach często Żywca z beczki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 25 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2007 hm.... ja chyba jednak najbardziej Tyskie preferuje, czasem piję Carlsberg'a, w knajpach często Żywca z beczki. Myślę, że na pewno poszerzysz piwne horyzonty, jak sprawdzisz smak innych gatunków piwa ,w tym rzecz jasna piw domowych Miałeś okazję pić już piwo własnej produkcji ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shopen Opublikowano 30 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2007 hm.... ja chyba jednak najbardziej Tyskie preferuje' date=' czasem piję Carlsberg'a, w knajpach często Żywca z beczki.[/quote']Myślę, że na pewno poszerzysz piwne horyzonty, jak sprawdzisz smak innych gatunków piwa ,w tym rzecz jasna piw domowych Miałeś okazję pić już piwo własnej produkcji ? O ile wiem, nie zdarzyło mi się pić piwa domowej roboty, zawsze kupuję w sklepie, ale jeśli jest analogia z jedzeniem (jedzenie domowe zawsze lepsze niż masowa produkcja), to jestem pełen optymizmu:-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 30 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2007 hm.... ja chyba jednak najbardziej Tyskie preferuje' date=' czasem piję Carlsberg'a' date=' w knajpach często Żywca z beczki.[/quote'']Myślę, że na pewno poszerzysz piwne horyzonty, jak sprawdzisz smak innych gatunków piwa ,w tym rzecz jasna piw domowych Miałeś okazję pić już piwo własnej produkcji ? O ile wiem, nie zdarzyło mi się pić piwa domowej roboty, zawsze kupuję w sklepie, ale jeśli jest analogia z jedzeniem (jedzenie domowe zawsze lepsze niż masowa produkcja), to jestem pełen optymizmu:-) Będziesz pozytywnie zaskoczony, możesz mi wierzyć. Uczyniłeś dobre porównanie. To mniej więcej też tak jak np. z wędlinami. Zupełnie inaczej smakują te z własnej produkcji. Musisz koniecznie spróbować swoich sił w piwowarstwie, pamiętaj, że zawsze pomożemy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e-prezes Opublikowano 14 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2007 Dla odmiany, ja preferuję bocki (też mało spotykane u nas na sklepowych półkach), ale jak napisał elroy - zawsze można takie uwarzyć... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slobodan Opublikowano 14 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2007 U mnie na pierwszym miejscu niezmiennie od lat Stouty. Chociaż... Bocki napierają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacorregis Opublikowano 19 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2007 Ostatnio wpadło mi w ręce bardzo dobre piwko "Śląskie" Mocne z browaru Górnośląskiego. Bardzo dobre, tęgi smak, ładny ciemny kolor szkoda tylko że w moim regionie nie występuje musiałem jechać aż do Opoczna żeby się go napić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ambus Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Najczęsciej pijanymi przezemnie piwami są Tyskie, Lech i Kasztelan ale wyłącznie niepasteryzowany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mjd Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2007 U mnie w kolejności stoją: Portery bałtyckie (zawsze i wszędzie, mam do nich dużą słabość , stouty i pszenica. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gigacobra Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2007 no to tak Tyskie, Lech, Żubr, Warka Strong, Okocim Mocne, Carlsberg, Haineken. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2007 no to tak Tyskie, Lech, Żubr, Warka Strong, Okocim Mocne, Carlsberg, Haineken. Straszne :rolleyes: :rolleyes: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MajoZZ Opublikowano 2 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2007 No ja tez niestety odpowiem "amatorsko" Lech, Carlsberg, Heineken, Żubr przewazaja piwka w zielonej butelce "Lubie kiedy sie zieleni, lubie jak sie piwo pieni i gdy mozna w piane lekko wsunac waz chociaz czasem tak sie spoje, ze do domu isc sie boje no bo stara lapie zara dziwny das Leca garnki i talerze lekko sie unosi pierze no i gradke ma sasiedctwo na dokladke..." Zdrowa Woda - Piwo '98 A tak dodam tylko ,zeby mnie nikt nie potepil za moj gust to czesto importuje sobie za pomoca znajomych ojca piwo z Belgii, Hiszpanii itd Jaki rodzaj hmm i dont know Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wnuczek Opublikowano 6 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2007 Obecnie pociągam królewiaka (Królewskie). Ale obiecuję, że to się zmieni, tak jak zmieniło się w wędlinach. Tylko domowe!!! MajoZZ była też taka piosenka: "Najlepsze piwo to leżajski full. Gul gul gul leżajski full. Takiego piwa nie pił nawet król. Gul gul gul leżajski ful". Wańka wstańka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reeb Opublikowano 6 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2007 ja tam nie powiem co pije... bo to wstyd i gleboko nad tym ubolewam tzn. nad/przy piwie rzecz jasna przyznam sie jedynie do wszystkich odmian Czarnkowskiego, bo to nie wstyd a'propos muzy to tak na pierwszy rzut... naszlo mnie 'Warm beer and cold women' Toma Waitsa zreszta u niego wszystko brzmi jakby po kilu kuflach (mocnego!!!) nagrywal wiec z forum wielce zwizany... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacorregis Opublikowano 24 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2007 Miałem ostatnio przyjemność spędzić dwa dni w Czechach. Odkąd pamiętam z każdej wycieczki przywożę jakieś pamiątki, na przestrzeni lat zmienia się ich charakter ostatnio mam nowe zainteresowania więc pamiątki też się zmieniają Narazie jestem na etapie degustowania napiszę później jak mi smakowały poszczególne egzemplarze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomfox Opublikowano 20 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2007 Ja preferuje Żywca chociaz ostatnio pijam tez piwo Batory z Braniewa, niepasteryzowany kasztelan tez jest dobry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopyr Opublikowano 20 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2007 Ja mam zasadę (prawie) każde piwo inne. To znaczy są takie, które pijam częściej, ale to wtedy jak mi sie w sklepie przeterminują , tak pijam dane piwo raz na kilka miesięcy. Życie jest krótkie i nigdy nie uda mi się spróbować wszystkich piw, które są tego warte, dlatego staram się spróbować tych piw jak najwięcej. A i czasy takie, że rzadko się pije kilka piw na raz na imprezie, raczej 1-2 wieczorem w domu. Z każdego wyjazdu zagranicę czy gdzieś dalej w Polskę wracam z kilkudziesięcioma butelkami. Praktycznie podczas każdej wizyty w centrum handlowym odwiedzam dział z piwem, choć nie zawsze kupuję. Z ulubionych, to weizeny, witbiery, angielskie i belgijskie ale, stouty. Nie jestem za to gorącym miłośnikiem bocków czy porterów, aczkolwiek coraz bardziej sie do nich przekonuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 20 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2007 Ja gustuję w Krajanie (i nie tylko dlatego, że mieszkam tuż obok). Najbardziej mi podchodzi (póki co) Irlandzkie Mocne, Nakielskie Jasne. Acz Mocne Bawarskie też jest niczego sobie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rosomak Opublikowano 21 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2007 Jak w temacie - po jakie piwo najczęściej sięgacie. Pomijam własne - bo to oczywiste . Ja uwielbiam piwa pszeniczne. Niestety na polskim rynku wciąż ciężko osiągalne. A Wy? Piwa z browaru Belhaven Niestety dość drogie (okolice 9-10zł) ale nieraz pozwalam sobie na trochę luksusu Polecam spróbować - bardzo smaczne. Gdzie w Krakowie jest jakiś fajny sklep z piwami ?? By było trochę więcej marek niż Żywiec i Tyskie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 21 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2007 Ja gustuję w moich piwach, a wybór mam duży. Czasami zdarza mi się zdradzić mój browar domowy, ale tylko wtedy gdy jest daleko lub z ciekawości. JK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi