Skocz do zawartości

przywitanie


dexter

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

po dłuższym okresie anonimowego przeglądania tego forum postanowiłem się ujawnić ;)

Przygodę z piwowarstwem domowym rozpocząłem w 2007, na koncie mam 23 warki a warka nr 24 właśnie się zaciera. Zaczynałem od brew-kitów i ekstraktów ale obecnie wszystko odbywa się już "po bożemu" :)

Ze względu na obiektywne ograniczenia lokalowe (M2 w wielkiej płycie) jestem w stanie uwarzyć tylko piwa górnej fermentacji (a marzy mi się pils i porter bałtycki...)

Pozdrawiam!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Cześć.

 

Fakt, warzenie w mieszkaniu 52 m2 nie jest prostą sprawą. Ja chociaż mam piwniczkę, aktualnie temp. 6°C ale noszenie 20kg mnie zniechęca (cholerny kręgosłup!), więc też nastawiam się na fermentację górną.

 

Pozdrawiam ze śląska.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

chowałem się w warszawskiej kawalerce ;)

lekko nie jest (logistycznie) ale smak własnoręcznie uwarzonego piwa wynagradza wszelkie niedogodności.

nawet moja "lepsza połowa" zaczęła to doceniać - z okazji zbliżających się walentynek dostałem od niej "Domowy wyrób piwa" Dave'a Millera :) jak tylko posprzątam po dzisiejszym warzeniu, biorę się za lekturę.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.