dexter Opublikowano 13 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2010 Cześć, po dłuższym okresie anonimowego przeglądania tego forum postanowiłem się ujawnić Przygodę z piwowarstwem domowym rozpocząłem w 2007, na koncie mam 23 warki a warka nr 24 właśnie się zaciera. Zaczynałem od brew-kitów i ekstraktów ale obecnie wszystko odbywa się już "po bożemu" Ze względu na obiektywne ograniczenia lokalowe (M2 w wielkiej płycie) jestem w stanie uwarzyć tylko piwa górnej fermentacji (a marzy mi się pils i porter bałtycki...) Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 13 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2010 Witaj Całkiem fajny dorobek na piwowarskim koncie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadek63 Opublikowano 13 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2010 Cześć. Fakt, warzenie w mieszkaniu 52 m2 nie jest prostą sprawą. Ja chociaż mam piwniczkę, aktualnie temp. 6°C ale noszenie 20kg mnie zniechęca (cholerny kręgosłup!), więc też nastawiam się na fermentację górną. Pozdrawiam ze śląska. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 13 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2010 dexter - witam zawodowaca. Gdzie tak długo się chowałeś z takim dorobkiem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dexter Opublikowano 13 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2010 chowałem się w warszawskiej kawalerce lekko nie jest (logistycznie) ale smak własnoręcznie uwarzonego piwa wynagradza wszelkie niedogodności. nawet moja "lepsza połowa" zaczęła to doceniać - z okazji zbliżających się walentynek dostałem od niej "Domowy wyrób piwa" Dave'a Millera jak tylko posprzątam po dzisiejszym warzeniu, biorę się za lekturę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 13 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2010 I ja witam doświadczonego piwowara. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się