Jump to content

Nadeszła komuna

Pindin

Recommended Posts

Nie komuna, tylko umiejętnie wykreowane dobro Veblena, już to pisałem ale poleciał cały temat, gratki dla marketingowca który to wymyślił, chociaż ironia jakaś jest, bo na towarze nie zarabia głównie producent, tylko szeroko rozumiani "pośrednicy" ;)

edit:

I kontynuując rozmyślania, pewnie wszelcy "pośrednicy" (czy to sklepy, hurtownie czy nazwijmy ich "pośrednicy niezależni") wręcz uwielbiają Kormorana za to, w przeciwieństwie do np. Browaru Zamkowego, który też chciał wykreować dobro Veblena ale z założeniem, że zarobi głównie on ;)

Edited by kantor

No cóż my maluczcy możemy? Jeżeli ktoś chce zapłacić 200 zł za to piwo to jego święte prawo. Jeżeli nie chce, a chce koniecznie się napić to ma problem. Aczkolwiek wydaje mi się, że my jesteśmy w uprzywilejowanej pozycji i  możemy sobie zrobić na własną rękę piwo na modłę Imperium Prunum  :D

Na Olx ceny dochodzą nawet do 200zł

https://www.olx.pl/oferty/q-imperium-prunum/

Oczywiście nie browar zarobi na tym pieniądze, ale to już ich strata.

Sprzedaż piwa bez koncesji, no cóż można za to beknąć.

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

"Z orzecznictwa sądów wynika jednak jasno, że w obecnym stanie prawnym to handel alkoholem przez sieć jest dokonywany nielegalnie."

źródło: http://poradnikprzedsiebiorcy.pl/-sprzedaz-alkoholu-przez-internet-prawo-i-ustawy

Czyli wszystkie sklepy internetowe z alkoholem też można by pod to podciągnąć na dobrą sprawę..

Nieświadomy ogólnego hajpu, wypiłem w zeszłą niedzielę jedyny egzemplarz z ubiegłego roku, który miałem bo mi się pomyliły daty święta porteru :D A teraz się okazuje, że to mogła być inwestycja w przyszłość  :facepalm: