youzef Opublikowano 22 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2015 Ktoś skasował zawartość załącznika? Jest pusty jak odpalam? sprawek sprawdzisz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wajcha Opublikowano 22 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2015 Przywróciłem arkusz do wcześniejszej wersji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karol85 Opublikowano 22 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2015 Cześć ja też oczywiście potwierdzam. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielczi Opublikowano 23 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2015 Robię mniejszą warkę na tych grzałkach, myślicie że jak połowa grzałki będzie wystawała to się spalą? Czy dać więcej wody ale co potem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xjaniux Opublikowano 23 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2015 Robię mniejszą warkę na tych grzałkach, myślicie że jak połowa grzałki będzie wystawała to się spalą? Czy dać więcej wody ale co potem? Oczywiście grzałka musi być cała zalana inaczej ją spalisz! Projektuj objętość warki tak aby przed gotowaniem grzałka była przykryta z zapasem kilka cm - poprawka na odparowanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sprawek Opublikowano 23 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2015 Grzałka chwile wytrzymuje bez zalania ślę to kwestia pól minuty jak pitolnie musi być cała zalana Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marbelka Opublikowano 23 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2015 ponawiam pytanie-czy końcówki/tulejki są też z nierdzewki? czym to jest lutowane? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
copytko Opublikowano 23 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2015 Przy sporej ilości potwierdzonych zamówień jaki jest plan dalej? Kiedy mniej więcej można się spodziewać, że grzałki będą już gotowe? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flbc.piaseczno Opublikowano 23 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2015 Grzałka ZAWSZE musi być zakryta inaczej spalisz ją. Należy ja po prostu nisko wspawać w keg. Ja w swoim kegu 100l gotowałam 10litrow i cała była zasłonięta. Chyba jednsk wkleję adres sklepu. Nie są to grzałki lo w ale można zastosować tani sterownik mocy za 15zl i mieć low. http://stalowkasklep.pl/destylatory-elementy-c-7.html . Niestety pisze z telefonu i nie mam możliwości wpisania znaczników. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sprawek Opublikowano 25 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2015 Nie każda grzałka musi być zakryta ponieważ występują też grzałki do powietrza... Wyślę dzisiaj maila doi wszystkich osób, które nie potwierdziły zamówienia i mam nadzieje jutro złożyć zamówienie... Co do pytania o tulejki/koncówki nie mam zielonego pojęcia o którą część chodzi. Końcówki zakończone gwintem z nakrętkami do podłączenia są wykonanie z elementu ocynkowanego spawanego pewnie mosiądzem albo jakimś stopem cyny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flbc.piaseczno Opublikowano 25 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2015 Ale grzałki do powietrza nie nadają się do wody. Jest taka grzalka inaczej w ykonana - mam kilka w saunie i wiem. Koledze chodziło pewnie czy część z gwintem do wkrecania, montażu jest mosiężna czy z KO? Ja osobiście przerobilem temat grzałek kilka razy i służę pomocą, zaczynałem od Eliko i Selfa a skończyłem na zamówionej i wykonanej specjalnie dla mnie. Macko91 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sprawek Opublikowano 26 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2015 Pytałem we wszystkich firmach które zajmują się grzalkami i znalazłem je e internecie ceny były podobne około 120zl sztuka jedynie selfa 74 przy ilosci 500szt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
copytko Opublikowano 26 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2015 Żeby nie wstrzymywać zamówienia - wysłałem potwierdzenie mailem, ale potwierdzam i tutaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sprawek Opublikowano 26 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2015 (edytowane) Zamówienie zostało złożone. Jak tylko dostanę potwierdzenie, że zostało skierowane do realizacji wyślę jak zawsze wiadomość z numerem konta i poproszę o wpłatę. Dzisiejszego dnia rozpocząłem pracę nad mieszadłem ramowym. Koszt wykonania ze stali 316 to około 100zł. Jeśli ktoś byłby zainteresowany to proszę przemyśleć bo mogę dołączyć do paczki i za jednym zamachem wysłać z grzałkami. Będę informował o postępach pozdrawiam. Edytowane 26 Października 2015 przez sprawek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Frycek Opublikowano 26 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2015 Ja też się piszę na 2 szt. 1750W keg DIN. Jeśli jeszcze można? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karol85 Opublikowano 26 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2015 Cześć a mieszadło jakie będzie mieć wymiary?? Kiedyś widziałem w arkuszu szablon, ale teraz nie widzę. Chciałbym do kega DIN. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nms007 Opublikowano 27 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2015 Jak ogarniesz to mieszadło to wrzuć fotki - a szczególnie system mocowania do silnika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
profik Opublikowano 27 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2015 Też byłbym chętny na mieszadło (Keg EURO) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
copytko Opublikowano 11 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2015 I jak tam, grzałki się już wyginają? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sprawek Opublikowano 12 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2015 Dokładnie czekamy i zbieramy materiały na pierwsze warki ;p w wolnej chwili podam adres i konto do wplaty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czujnik Opublikowano 26 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2015 Kolego czy jeszcze można domówić 2 grzałeczki ale promień znacznie większy ? zielczi 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sprawek Opublikowano 29 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2015 promieni innych nie ma chyba ze zamowisz 20 szt. to znaczy jest mozliwosc ale koszt grzalki to kolo 200-300 zl sztuka. i niestety nie ma juz mozliwosci dopisanmia sie do zamowienia trzeba czekac na nowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maroza Opublikowano 30 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2015 Witam wszyskich forumowiczów. Jestem zainteresowanym wspólnym zamówieniem grzałek. Prawdopodobnie potrzebuję 4. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czujnik Opublikowano 30 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2015 Ja dwie o promieniu 200 mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rocaille'r Opublikowano 1 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2015 (edytowane) promieni innych nie ma chyba ze zamowisz 20 szt. to znaczy jest mozliwosc ale koszt grzalki to kolo 200-300 zl sztuka. i niestety nie ma juz mozliwosci dopisanmia sie do zamowienia trzeba czekac na nowe Sprawek, czy ta lista jest tą, która jest już w realizacji czy tyle osób na nową partię? Dopisałem swoje zamówienie, a jeśli ona jest już zamknięta to wyrażam chęć bycia na nowej 4x1750 pod DIN może się jeszcze zmienić, bo nie mam jeszcze beczek, ale na pewno do czasu zamówienia będą. Swoją drogą szybkie pytanka przy okazji: - kupowaliście swoje kegi, jaka cena jest dobrą ceną, za którą śmiało można brać? bo nie wiem czy czekać na okazje czy brać jak leci? (50L) - może mi ktoś podać orientacyjny poziom wierzchu grzałki w kegu? o ile łatwo to sobie policzyć przy grzałkach o tyle nie mam pojęcia o wyprofilowaniu dna+wysokości sita filtracyjnego. Dajecie radę przy euro 50litrów na przykład robić warki po 20litrów (to jest nawet 15litrów przy zacieraniu) czy nie ma szans? Edytowane 1 Grudnia 2015 przez Rocaille'r Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi