nymons Opublikowano 1 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2017 (edytowane) Zapraszamy na podstawowy kurs z zakresu sensoryki piwa.Cykl szkoleń obejmie dwa spotkania w dniach 18-19.02.2016. Każde ze spotkań potrwa około 3-4 godzin (14:00-18:00). W trakcie szkolenia przedstawione zostaną związki aromatyczno-smakowe jakie można spotkać w piwie. Cechy piwa zostaną przedstawione w oparciu o zestaw 20 próbek aromatów Flavor Active i obejmą następujące związki:dwuacetyl, skunksowy, merkaptan, metaliczny, mokry papier, fenolowy, kwaśny, siarczek dimetylu (DMS), masłowy, H2S, aldehyd octowy, olejek chmielowy, octan izoamylu, geraniol, ziarnisty, etyloheksanian, maślan etylu, aromat koci, aromat świeżo skoszonej trawy, kwas kaprylowy.W ramach szkolenia przewidziane jest degustowanie próbek piwa z powyższymi związkami. Zdolność do prowadzenia pojazdu po szkoleniu należy oszacować według własnych predyspozycji - na każdym szkoleniu przewidziane jest 10 próbek o pojemności ok. 50-70ml.Szkolenie poprowadzą sędziowie piwni PSPD.Koszt całego cyklu szkoleń wynosi 150zł. Dla członków PSPD cena wynosi 100zł. Nie przewidywany jest udział w pojedynczych degustacjach.Na szkolenie przewidzianych jest 15 miejsc. Chęć udziału należy zgłaszać za pośrednictwem formularza dostępnego pod adresem: goo.gl/zw92HAW celu potwierdzenia udziału należy dokonać wpłaty na konto:Polskie Stowarzyszenie Piwowarów Domowych82 1540 1287 2001 6200 5272 0002W tytule proszę podać: Kurs sensoryczny 02.2017, Imię i nazwisko oraz opcjonalnie numer legitymacji PSPDPodsumowanie:Termin szkolenia:18.02.2016 14:00-18:0019.02.2016 14:00-18:00Miejsce:House of Beer,ul. Tomasza 35, KrakówRejestracja:goo.gl/zw92HAWpłaty:Członkowie PSPD: 100złOsoby spoza PSPD: 150złKonto: 82 1540 1287 2001 6200 5272 0002 Edytowane 1 Lutego 2017 przez nymons FurioSan 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kantor Opublikowano 16 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2017 (edytowane) Będę miał przyjemność prowadzić sobotnią część kursu. Kursantom polecam zjawić się w dobrej kondycji psychofizycznej, po zjedzonym objedzie (najlepiej co najmniej 1-2h przed kursem, niekoniecznie bardzo obfitym ), polecam w tym dniu nie jeść pikantnych, agresywnie przyprawionych potraw, a co najmniej godzinę przed kursem powstrzymać się od spożywania napojów gorących oraz palenia papierosów. Ponadto polecam nie używać przed kursem perfum oraz mocnych zapachowo dezodorantów czy mydeł. Polecana literatura do poczytania sobie: http://www.pspd.org.pl/uploads/sedziowie/docs/opis-cech-piwa.pdf http://www.carolinabrewmasters.com/PDF/Complete_Beer_Fault_Guide.pdf Do zobaczenia Edytowane 16 Lutego 2017 przez kantor Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dpiast Opublikowano 17 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2017 Jest szansa na taki kurs albo może odbywa się coś podobnego we Wrocławiu? Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 17 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2017 (edytowane) Kursantom polecam zjawić się w dobrej kondycji psychofizycznej ... Zapomniałeś o najważniejszym - dzień wcześniej nie grzać w palnik ile wlezie Edytowane 17 Lutego 2017 przez WiHuRa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kantor Opublikowano 17 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2017 (edytowane) Przecież to właśnie napisałem (też żeby soboty nie zacząć od dwóch piwek na rozruszanie przed kursem ) Edytowane 17 Lutego 2017 przez kantor Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się