krisangel Posted February 1, 2017 Share Posted February 1, 2017 Witam. Po przeglądzie dostępnych garów do warzenia jakie mam niestety 90% emaliowanych jest w środku obitych. Znalazłem jeden sensowny z nierdzewki. Obawiam się jednak czy nie będzie podatny na przypalenia bo niestety ma cienkie dno i ścianki. Wogóle jest leciutki. Czy ktoś korzysta z podobnego? Załączam zdjęcia Link to comment Share on other sites More sharing options...
Puzii Posted February 1, 2017 Share Posted February 1, 2017 (edited) Jak będziesz mieszał zacier to nic się nie przypali. Jak nie będziesz mieszał to nawet gruby garnek Cię nie uratuje Edited February 1, 2017 by Puzii Link to comment Share on other sites More sharing options...
krisangel Posted February 1, 2017 Author Share Posted February 1, 2017 Na początek pójdą ekstrakty. A z tego co czytałem też się łatwo przypalają Link to comment Share on other sites More sharing options...
Puzii Posted February 1, 2017 Share Posted February 1, 2017 A gdzie to wyczytałeś? Ja podczas chmielenia czyt. gotowania nie mieszam w ogóle. więc na spokojnie. Ekstrakt po całkowitym rozpuszczeniu nie osiądzie na dnie i się nie przypali, bo nie ma co krisangel 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mibor Posted February 1, 2017 Share Posted February 1, 2017 Ekstrakt może Ci się przypalić podczas dodawania go do gara. Żeby tego uniknąć podgrzej wodę do 90 - 95 stopni, wyłącz palnik i wtedy na spokojnie dodaj ekstrakty, oczywiście intensywnie mieszając. Jak już się wszystko dodasz to możesz już grzać mieszając jednocześnie do całkowitego rozpuszczenia ekstraktów. Potem już raczej nie ma co się przypalić, chyba że będziesz miał w tym garze jakiś wysoki baling. Link to comment Share on other sites More sharing options...
the_doctor Posted February 1, 2017 Share Posted February 1, 2017 Mam takie dwa garnki. Nic się nie przypala. Link to comment Share on other sites More sharing options...
krisangel Posted February 1, 2017 Author Share Posted February 1, 2017 Ok. Dzięki za odpowiedzi. Temat zamknięty Link to comment Share on other sites More sharing options...
darinho Posted February 1, 2017 Share Posted February 1, 2017 Sądząc po zdjęciu to mam identyczny. Podgrzewam w nim tylko wodę do wysładzania. Mam jedną radę: uważaj na nity łączące rączki z garnkiem. U mnie jak bym zalał do pełna to na nitach lekko przecieka, ale garnek ma już kilka lat. krisangel 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now