krisangel Opublikowano 1 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2017 Witam. Po przeglądzie dostępnych garów do warzenia jakie mam niestety 90% emaliowanych jest w środku obitych. Znalazłem jeden sensowny z nierdzewki. Obawiam się jednak czy nie będzie podatny na przypalenia bo niestety ma cienkie dno i ścianki. Wogóle jest leciutki. Czy ktoś korzysta z podobnego? Załączam zdjęcia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Puzii Opublikowano 1 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2017 (edytowane) Jak będziesz mieszał zacier to nic się nie przypali. Jak nie będziesz mieszał to nawet gruby garnek Cię nie uratuje Edytowane 1 Lutego 2017 przez Puzii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krisangel Opublikowano 1 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2017 Na początek pójdą ekstrakty. A z tego co czytałem też się łatwo przypalają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Puzii Opublikowano 1 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2017 A gdzie to wyczytałeś? Ja podczas chmielenia czyt. gotowania nie mieszam w ogóle. więc na spokojnie. Ekstrakt po całkowitym rozpuszczeniu nie osiądzie na dnie i się nie przypali, bo nie ma co krisangel 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mibor Opublikowano 1 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2017 Ekstrakt może Ci się przypalić podczas dodawania go do gara. Żeby tego uniknąć podgrzej wodę do 90 - 95 stopni, wyłącz palnik i wtedy na spokojnie dodaj ekstrakty, oczywiście intensywnie mieszając. Jak już się wszystko dodasz to możesz już grzać mieszając jednocześnie do całkowitego rozpuszczenia ekstraktów. Potem już raczej nie ma co się przypalić, chyba że będziesz miał w tym garze jakiś wysoki baling. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
the_doctor Opublikowano 1 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2017 Mam takie dwa garnki. Nic się nie przypala. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krisangel Opublikowano 1 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2017 Ok. Dzięki za odpowiedzi. Temat zamknięty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darinho Opublikowano 1 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2017 Sądząc po zdjęciu to mam identyczny. Podgrzewam w nim tylko wodę do wysładzania. Mam jedną radę: uważaj na nity łączące rączki z garnkiem. U mnie jak bym zalał do pełna to na nitach lekko przecieka, ale garnek ma już kilka lat. krisangel 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się