kopyr Opublikowano 24 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2010 to dobrze' date=' bo kupiłem 2 fiolki [/quote']I chyba już więcej WLP nie będzie Tak sobie spekulujesz, czy masz jakieś info? Sądzę, że posiadanie WLP w ofercie to dobry pomysł na odróżnienie się od reszty rynku. Nie można oczekiwać, że na początku wszystko się idealnie sprzeda. Także ja na ich miejscu na pewno bym z WLP nie rezygnował. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 24 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2010 Tak sobie spekulujesz, czy masz jakieś info? Sądzę, że posiadanie WLP w ofercie to dobry pomysł na odróżnienie się od reszty rynku. Nie można oczekiwać, że na początku wszystko się idealnie sprzeda. Także ja na ich miejscu na pewno bym z WLP nie rezygnował. Spekuluję , ale przy ostatniej wyprzedaży było info że taka promocja więcej się nie powtórzy . A i z oferty na dzień dzisiejszy wszystkie WLP zniknęły Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Belzebub Opublikowano 24 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2010 Tak sobie spekulujesz' date=' czy masz jakieś info? Sądzę, że posiadanie WLP w ofercie to dobry pomysł na odróżnienie się od reszty rynku. Nie można oczekiwać, że na początku wszystko się idealnie sprzeda. Także ja na ich miejscu na pewno bym z WLP nie rezygnował.[/quote']Spekuluję , ale przy ostatniej wyprzedaży było info że taka promocja więcej się nie powtórzy . A i z oferty na dzień dzisiejszy wszystkie WLP zniknęły Wszystkim skończył się termin ważności. Może uzupełnią ofertę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekKocurek Opublikowano 24 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2010 Wszystkim skończył się termin ważności. Może uzupełnią ofertę. A w opisie WLP piszą, że w razie stosowania drożdży po terminie ważności wystarczy zrobić starter... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Belzebub Opublikowano 24 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2010 Wszystkim skończył się termin ważności. Może uzupełnią ofertę. A w opisie WLP piszą' date=' że w razie stosowania drożdży po terminie ważności wystarczy zrobić starter...[/quote'] No ale sklep jak każdy inny, po terminie sprzedawac nie tylko nie wypada, ale i nie można Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stasiek Opublikowano 27 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2010 Odświeżę wątek: Stłuczona pożywka w saszetce (activator) w zeszły wtorek późnym wieczorem. Napuchła wyraźnie po 6 dniach. Dziś minęło kolejne 2 dni i jest napuchnięta jeszcze mocniej. Warzyć będę pewnie w piątek. Pytanie co lepiej: 1. zostawić ją w spokoju tak jak jest? 2. wstawić do lodówki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 27 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2010 Ja wstawiałem do lodówki - tyle że to był propagator. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 27 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2010 Przygotować starter. Można schować do lodówki, 3 tygodnie chyba tak trzymałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sziszi Opublikowano 27 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2010 Zrób starter, akurat do piątku drożdże się rozmnożą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziedzicpruski Opublikowano 27 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2010 to ja z innym zapytaniem,czy z właśnie puchnącej saszetki(jeszcze nie napuchłej na maxa),tak z 70 % mogę robić starter (taki około półlitrowy),chce jutro zrobić pszeniczne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coder Opublikowano 27 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2010 Gdy zawiodą wszystkie racjonalne sposoby rozwiązania problemu, inzynier czyta instrukcję. Z tyłu saszetki jest napisane, że nie trzeba czekać aż w pełni spęcznieje. Ale słyszałem, że półlitrowego startera nie warto robić, dostanie się z grubsza tyle drożdzy co w saszetce (świeżej). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazik Opublikowano 27 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2010 Gdy zawiodą wszystkie racjonalne sposoby rozwiązania problemu, inzynier czyta instrukcję.Z tyłu saszetki jest napisane, że nie trzeba czekać aż w pełni spęcznieje. Ale słyszałem, że półlitrowego startera nie warto robić, dostanie się z grubsza tyle drożdzy co w saszetce (świeżej). ba, nawet z ani trochę niespęczniałej saszetki da się zrobić, starter:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 27 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2010 Kazik, a Ty do wanny ile drożdży dałeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazik Opublikowano 28 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2010 (edytowane) Kazik, a Ty do wanny ile drożdży dałeś? Zadałem dwa czterolitrowe startery oraz trochę gęstwy z poprzedniej warki, wszystko z drożdży Safale S-04, efekty prawdopodobnie dowiozę na zlot:) Edytowane 28 Października 2010 przez kazik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się