jayb Opublikowano 22 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2010 Witaj. Po prostu chciałem się przedstawię. Jestem piwowar z Chicago. Jestem polskim, ale nigdy nie mówił. Teraz jestem nauki języka polskiego na Uniwersytecie Illinois w Chicago. W sposób, aby uzyskać więcej praktyki z Polski, mam dołączył tym forum, bo kocham piwowarskiego. Mam warzone na dwa lata i zdobył kilka nagród tutaj w USA. Będę starać się być aktywny na tym forum. Większość rzeczy, post zostanie zrealizowany poprzez tłumacza, więc przepraszam, jeśli coś brzmi dziwnie. Czekam na praktykowanie języka polskiego i staram się pomóc polskiej społeczności Piwowarski. Mam nadzieję, że wysłana tego we właściwym miejscu! Hello. I simply wanted to introduce myself. I am a brewer from Chicago. I am Polish, but i never spoke it. I am now learning Polish at the University of Illinois at Chicago. As a way to get more practice with Polish, I have joined this forum because I love brewing. I have brewed for two years and have won a couple awards here in the US. I am going to try to be active on this forum. Most things I post will be done through a translator, so I apologize if anything sounds strange. I look forward to practicing my Polish, and I trying to help the Polish Brewing community. I hope I posted this in the right place! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 22 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2010 Witam piwowara z za wielkiej wody , sekcja amerykańska nam się rozrasta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 22 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2010 Witaj serdecznie na forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi Opublikowano 22 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2010 Chicago(Jackowo) to prawie jak Polska Witam Polonusa na forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makaron Opublikowano 22 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2010 Również witam na forum. Co prawda też nie mieszkam w Polsce, ale jestem 1 generacją, więc ja mam problemy, ale z językiem angielskim . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopyr Opublikowano 22 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2010 (edytowane) Witaj. Ciekawe ile rozumiesz z tego co tu piszemy? Jakby coś było niejasne pytaj, postaramy się wyjaśnić niejasności... po angielsku. PS: Widziałeś nasz ? Tu możesz potrenować polski ze słuchu. Edytowane 22 Lutego 2010 przez kopyr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maryush Opublikowano 22 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2010 (edytowane) Witam! Bardzo dobrze, że umieszczasz posty w dwóch językach (mi osobiście łatwiej się czyta, poprawny angielski niż efekty tłumaczenia translatorem). Zachęcam co samodzielnego pisania po polsku - jak już będziesz czuł się na siłach Błędy wybaczymy :beer: Bardzo się cieszę, że mamy kolejnego użytkownika zza oceanu. Może pokażesz nam zdjęcia swojego browaru? Też mnie ciekawi ile rozumiesz z naszych postów.. Edytowane 22 Lutego 2010 przez Maryush Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jayb Opublikowano 22 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2010 Może pokażesz nam zdjęcia swojego browaru? Tak, ale nie teraz. Muszę jechać na pracy. Sure, but not now. I have to go to work. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
natrix Opublikowano 22 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2010 Cześć! Pozdrowienia z Wrocławia i udanego dnia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 22 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2010 Na nockę do pracy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo70 Opublikowano 22 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2010 Na nockę do pracy? Ktoś musi robić, żeby odpoczywać mógł ktoś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szwed Opublikowano 23 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2010 Witamy i bardzo nam miło ze wybrałes to forum. Napisz parę zdań o sobie ile masz lat?, czym się zajmujesz?, jakie piwo lubisz warzyć?. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 23 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2010 I ja witam, Mnie też ciekawi jakie to piwa uwarzyłeś co wygrywają w Stanach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jayb Opublikowano 23 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2010 Witamy i bardzo nam miło ze wybrałes to forum. Napisz parę zdań o sobie ile masz lat?, czym się zajmujesz?, jakie piwo lubisz warzyć?. Dzięki! Kilka rzeczy o mnie: Mam dwadzieścia trzy lata. Jestem pewien, że wielu z was wie, nie wolno pić aż kolei 21. Jestem uczniem i nauczycielem w języku angielskim. Mój ulubiony styl piwa jest "extreme beer." Dla tych, którzy wiedzą, ?Dogfish Head: 120 minut IPA" lub "Goose Island: Bourbon County Stout" lub "Sierra Nevada: Bigfoot." Bardzo skomplikowane Ales! Moja ulubiona do warzenia piwa są w stylu amerykańskim Ales: American Pale Ale czy amerykańskich Żyto. Jestem jednak obecnie pracuje nad receptą na Ordinary Bitter, po kilku nieudanych próbach. Oto kilka zdjęć z mojego browaru! Thanks! A few things about myself: I am twenty three years. I?m sure many of you know we are not allowed to drink until we turn 21. I am a student and I tutor in English. My favorite beer style is "extreme beer." For those who know, "Dogfish Head: 120 minute IPA" or "Goose Island: Bourbon County Stout" or "Sierra Nevada: Bigfoot." Very complex Ales! My favorite beers to brew are American style Ales: American Pale Ale or American Rye. However, I am now working on a recipe for an Ordinary Bitter, after a few unsuccessful attempts. Here are a few pictures of my brewery! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szwed Opublikowano 23 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2010 Dzieki za odpis szybki. Nie znam tych stylów piw co opisałes, fajne zdjecia browaru zamiesciłes. Musisz kiedys przyleciec na urlop do Polski tu poznasz język my napijemy sie Twojego piwa poczestujesz sie naszym . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skwak Opublikowano 23 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2010 Cześć! Ładną zimę macie, prawie jak w Polsce Browar też całkiem fajny, chciałbym mieć tyle miejsca do warzenia. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 23 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2010 Na nockę do pracy? Za oceanem jest trochę czas przesunięty niż u nas, wiec nie koniecznie na nockę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 23 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2010 Za oceanem jest trochę czas przesunięty niż u nas, wiec nie koniecznie na nockę Coś ściemniasz, za oceanem nic nie ma, jest przepaść, jedynie trąby słoni mogą wystawać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 23 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2010 (edytowane) Za oceanem jest trochę czas przesunięty niż u nas' date=' wiec nie koniecznie na nockę[/quote']Coś ściemniasz, za oceanem nic nie ma, jest przepaść, jedynie trąby słoni mogą wystawać ciekaw jestem jak translator kolegi ten tekst przetłumaczy i ile z tego zrozumie i przy okazji witam na forum Edytowane 23 Lutego 2010 przez josefik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jayb Opublikowano 23 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2010 Dzieki za odpis szybki. Nie znam tych stylów piw co opisałes, fajne zdjecia browaru zamiesciłes. Musisz kiedys przyleciec na urlop do Polski tu poznasz język my napijemy sie Twojego piwa poczestujesz sie naszym . Ja Życzę! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopyr Opublikowano 23 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2010 Dzieki za odpis szybki. Nie znam tych stylów piw co opisałes' date=' fajne zdjecia browaru zamiesciłes. Musisz kiedys przyleciec na urlop do Polski tu poznasz język my napijemy sie Twojego piwa poczestujesz sie naszym .[/quote']Ja Życzę! Powinno być: Chciałbym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19Mateusz87 Opublikowano 24 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2010 Witam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hasintus Opublikowano 24 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2010 Za oceanem jest trochę czas przesunięty niż u nas' date=' wiec nie koniecznie na nockę[/quote']Coś ściemniasz' date=' za oceanem nic nie ma, jest przepaść, jedynie trąby słoni mogą wystawać [/quote'] ciekaw jestem jak translator kolegi ten tekst przetłumaczy i ile z tego zrozumie Something ściemniasz, has nothing ocean of, abyss is, trumpets can only salty < elephant > wystawać fajna zabawa Ja też witam nowego piwowara na forum. I greet new brewer on forum too . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi