JanuszMyszyński Opublikowano 28 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2017 5. Zamknięty w suchym chłodnym miejscu (lodówka)I przede wszystkim szczelnie zamkniętym, bo suchy ekstrakt jest bardzo higroskopijny. A długo go tak można trzymać? Traci z czasem na wartości? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 28 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2017 Suchy i tak sie zbryli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszMyszyński Opublikowano 29 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2017 (edytowane) Suchy i tak sie zbryli Zbryli w sensie zepsuje się i będzie do d...., czy zbryli i trzeba będzie popracować, żeby go rozdrobnić, ale generalnie będzie git? Edytowane 30 Marca 2017 przez JanuszMyszyński Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr2 Opublikowano 29 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2017 zbryli i trzeba będzie popracować, żeby go rozdrobnić, ale będzie generalnie będzie git? Raczej ta opcja, ale lekko nie będzie żeby było dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszMyszyński Opublikowano 30 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2017 zbryli i trzeba będzie popracować, żeby go rozdrobnić, ale będzie generalnie będzie git? Raczej ta opcja, ale lekko nie będzie żeby było dobrze. A bardzo głupim pomysłem byłoby doprowadzić go po zbryleniu do mniejszych grudek, a potem przepuścić je dla rozdrobnienia przez śrutownik? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr2 Opublikowano 30 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2017 A bardzo głupim pomysłem byłoby nie mnie to oceniać, ale masochizmu nie pochwalam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wilczur Opublikowano 30 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2017 Nie wiem skąd pomysł, że poprawnie przechowywany suchy ekstrakt ulegnie zbryleniu - wg mnie to bzdura. Jak będziemy trzymać w pojemniku z hermetycznym zamknięciem to nic się z nim złego nie stanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr2 Opublikowano 30 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2017 Nie wiem skąd pomysł, że poprawnie przechowywany suchy ekstrakt ulegnie zbryleniu - wg mnie to bzdura. Kup, otwórz, przesyp, przechowaj i po czasie podziel się wrażeniami (to takie proste) dirk gently, anteks i zielony07 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skajo Opublikowano 30 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2017 Po jakim czasie wg Was dochodzi do zbrylenia ? Ktoś mniej więcej sprawdzał ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WithoutStress Opublikowano 30 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2017 Bruntal jasny w proszku - Ponad miesiąc po otwarciu, w lodówce w papierowej torebce (Ale Piwo w takich sprzedaje) sobie leży i jak dotąd konsystencja normalna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wilczur Opublikowano 30 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2017 Kup, otwórz, przesyp, przechowaj i po czasie podziel się wrażeniami (to takie proste) A myślisz, że czym się dzielę? No właśnie wrażeniami, nic się nie zbryla. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 31 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2017 Po jakim czasie wg Was dochodzi do zbrylenia ? Ktoś mniej więcej sprawdzał ? Dawno nie przerabiałem suchego, ostatnio kilka lat temu. Z mojego doświadczenia napisze że się zbryli. Po jakim czasie, nie pamiętam( nie prowadziłem zapisków) Bruntal jasny w proszku - Ponad miesiąc po otwarciu, w lodówce w papierowej torebce (Ale Piwo w takich sprzedaje) sobie leży i jak dotąd konsystencja normalna. W papierowej? Nie przeszło lodówką? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WithoutStress Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Nie, to nie lodowka spozywcza tylko piwo, drozdze, ekstrakt itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi