SynMojegoStarego Opublikowano 20 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2017 Na zdjęciu widać co znalazłem w ostatnich dwóch butelkach weizena, które jako jedyne przeleżały 3 miesiące w piwnicy. Co to jest? Drożdże? Bakterie? W innych butelkach (wcześniejszych) niczego takiego nie zauważyłem. Piwo 100% pszenicy. Brak przegazowania, osad widoczny tylko z jednej strony butelki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2017 Piłeś? Otwierałeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lasek Opublikowano 20 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2017 Na zdjęciu widać co znalazłem w ostatnich dwóch butelkach weizena, które jako jedyne przeleżały 3 miesiące w piwnicy. Co to jest? Drożdże? Bakterie? W innych butelkach (wcześniejszych) niczego takiego nie zauważyłem. Piwo 100% pszenicy. Brak przegazowania, osad widoczny tylko z jednej strony butelki. Butelka stała w pionie czy leżała na boku na którym zebrał się osad? Jak to drugie to pewnie drożdże. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SynMojegoStarego Opublikowano 20 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2017 Próbowałem. Smak lekko kwaskowy i hmmm aromat kwiatowo-owocowy(Mittelfruh), pszenica taka jakby troszeczkę ostra. Nie wiem jak dokładnie opisać smak. Piwo stało w pionie. w starym kredensie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymek19 Opublikowano 20 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2017 Moim zdaniem to drożdże. Czasem mam taki osad na butelce już po tygodniu od zabutelkowania kiedy refermentuje piwo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karczmarz Opublikowano 20 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2017 3 miesięczny weizen, to piwo, od którego nie można już za wiele wymagać. Weizeny pije się jak się tylko nagazują. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dwesoly Opublikowano 20 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2017 butelke przetrzyj Matz 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SynMojegoStarego Opublikowano 21 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2017 Dzięki wszystkim za odpowiedzi. Temu ostatniemu nie. Duża litera i kropka na końcu, aaa i mleko pod nosem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
INTseed Opublikowano 26 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2017 W jakiej temperaturze trzymałeś butelkę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SynMojegoStarego Opublikowano 30 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2017 12 stopni Celsjusza, ciemna piwnica. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmc Opublikowano 13 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2017 Nie dokładnie umyta butelka i drożdże przyczepiły się ścianki. Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fantastyczny Pan Lis Opublikowano 15 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2017 to drożdże... czasem tak osiadają zwłaszcza jak piwo początkowo jest mętne a że to weizen to pewnie byl... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2017 butelke przetrzyj butelke przetrzyj Ale to bylo dobre ale urwal Pszenica ma to do siebie ze jest kwaskowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się