Mateusz Puślecki Posted March 22, 2017 Share Posted March 22, 2017 (edited) Polskie Stowarzyszenie Piwowarów Domowych zaprasza piwowarów do udziału w Grodziskim KPD, który odbędzie się 24-25 czerwca przy okazji Grodziskie Piwobranie. Kategorie konkursowe:a) piwo Grodziskieb) wariacja na temat Piwa Grodziskiego (piwowar w formularzu powinien napisać na czym polega wariacja) Wszystkie informacje znajdziecie: http://pspd.org.pl/2017/03/15/grodziski-konkurs-piw-domowych-2017/Regulamin dostępny: http://pspd.org.pl/wp-content/uploads/2017/03/170315_Regulamin_Grodziski-Konkurs-Piw-Domowych-Piwobranie-2017-1.pdf Data przyjmowania zgłoszeń: 22 maja do 19 czerwca. 22 maja zostanie uruchomiony formularz: http://nowa.pspd.org...piwobranie-2017Informacje na temat konkursu: konkurs@browarwgrodzisku.plNagrody:W kategorii „Piwo Grodziskie”:1. miejsce: 2000 zł2. miejsce: 500 zł3. miejsce: 300 złDodatkowo Komisja Honorowa złożona z osób szczególnie zasłużonych dla dziedzictwa i pamięci o Piwie Grodziskim przyzna Nagrodę Specjalną w wysokości 1 000 zł. Nagroda Specjalna nie będzie się wliczać do punktacji Pucharu PSPD. Komisja dokona wyboru piw, które weszły do finału.W kategorii „Wariacja na temat Piwa Grodziskiego”:1. miejsce: 2000 zł oraz uwarzenie specjalnej edycji Piwa Grodziskiego przez Browar w Grodzisku Wielkopolskim według zwycięskiej receptury2. miejsce: 500 zł3. miejsce: 300 złLaureaci obu kategorii oraz zdobywca Nagrody Specjalnej otrzymają dodatkowo kupon rabatowy o wartości 50 zł do wykorzystania w sklepie internetowym www.alepiwo.pl.Każdy Uczestnik Konkursu otrzyma upominek w postaci 5 kg słodu grodziskiego. Jeden Uczestnik jest uprawniony do otrzymania nie więcej niż 5 kg słodu. Edited April 21, 2017 by Mateusz Puślecki Raczek and GB... 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tadzik Posted April 18, 2017 Share Posted April 18, 2017 Link do regulaminu mi nie działa. Jak u Was? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mateusz Puślecki Posted April 18, 2017 Author Share Posted April 18, 2017 Już śmiga :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted June 12, 2017 Share Posted June 12, 2017 Oprócz samego zgłoszenia można jakoś oznaczyć poszczególne butelki? Nazwiskiem piwowara i informacją czy to wariacja czy klasyka? Wysłane z mojego Lenovo A6020a40 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Azizi1926 Posted June 12, 2017 Share Posted June 12, 2017 Oprócz samego zgłoszenia można jakoś oznaczyć poszczególne butelki? Nazwiskiem piwowara i informacją czy to wariacja czy klasyka? Wysłane z mojego Lenovo A6020a40 przy użyciu Tapatalka Wystarczy przeczytać regulamin. Link to comment Share on other sites More sharing options...
1therion Posted June 12, 2017 Share Posted June 12, 2017 16.Przesłane butelki nie powinny mieć trwale przymocowanej etykiety. Dopuszcza się użycie gumki recepturki celem przytwierdzenia do butelki kartki z imieniem i nazwiskiem oraz nazwą kategorii. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maxikaz Posted June 16, 2017 Share Posted June 16, 2017 Czy będziecie potwierdzać przyjęte piwa? Czy będzie gdzieś publikowana lista uczestników konkursu? Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
MeHow77 Posted June 16, 2017 Share Posted June 16, 2017 Te ProsZę o liste piw przyjetych na konkurs. Chcę mieć pewność że piwo dotarło bezpiecznie i przelew trafił także.pozdrawiam Te ProsZę o liste piw przyjetych na konkurs. Chcę mieć pewność że piwo dotarło bezpiecznie i przelew trafił także.pozdrawiam Te ProsZę o liste piw przyjetych na konkurs. Chcę mieć pewność że piwo dotarło bezpiecznie i przelew trafił także.pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
1therion Posted June 17, 2017 Share Posted June 17, 2017 W tym roku, ze względów logistycznych. będzie to trudne. Z tego co wiem, jeśli w jakiejś paczce była stłuczka osoba przyjmująca ją w sklepie wykonywała telefon do piwowara by miał szanse dosłać ubytki. Więc, jeśli nie dostałeś telefonu - prawdopodobnie wszystko jest OK. Jeśli komuś bardzo zależy na osobistym potwierdzeniu - piszcie na andrzej.piatek@pspd.org.pl - postaram się dowiedzieć konkretnie Link to comment Share on other sites More sharing options...
1therion Posted June 19, 2017 Share Posted June 19, 2017 Listę piw, które dotarły szczęśliwie będę miał dopiero w środę - więc wcześniej nie spodziewajcie się żadnych informacji. Mam natomiast zapewnienie od pana, który przyjmuje paczki, że są one od razu otwierane i w razie jakiejś stłuczki jest natychmiastowy telefon do piwowara. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mc007 Posted June 19, 2017 Share Posted June 19, 2017 (edited) Moja paczka została dostarczona w zeszły wtorek, a dopiero dzisiaj miałem telefon, że nie wszystkie piwa dotarły w całości Edited June 19, 2017 by mc007 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raczek Posted June 22, 2017 Share Posted June 22, 2017 Będzie lista startowa opublikowana i wyniki eliminacji? Wysłane z mojego Lenovo P2a42 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
1therion Posted June 22, 2017 Share Posted June 22, 2017 Moja paczka została dostarczona w zeszły wtorek, a dopiero dzisiaj miałem telefon, że nie wszystkie piwa dotarły w całości Wybacz, ale ja tylko przekazuje co mi powiedział człowiek odpowiedzialny za recepcję. Myślę, że ilość piw, które przyszły na konkurs nieco go przytłoczyła - nie spodziewał się chyba takiej skali. Zostało zgłoszonych: 60 piw w kategorii Piwo Grodziskie 42 piwa w kategorii "Wariacja na temat piwa grodziskiego" pełnych list startowych nie będzie niestety. Podejrzewam, że od razu pojawią się wyniki finałowe, nie będzie publikacji w piątek osób zakwalifikowanych do finału. Link to comment Share on other sites More sharing options...
anteks Posted June 23, 2017 Share Posted June 23, 2017 Moja paczka została dostarczona w zeszły wtorek, a dopiero dzisiaj miałem telefon, że nie wszystkie piwa dotarły w całości Wybacz, ale ja tylko przekazuje co mi powiedział człowiek odpowiedzialny za recepcję. Myślę, że ilość piw, które przyszły na konkurs nieco go przytłoczyła - nie spodziewał się chyba takiej skali. Zostało zgłoszonych: 60 piw w kategorii Piwo Grodziskie 42 piwa w kategorii "Wariacja na temat piwa grodziskiego" pełnych list startowych nie będzie niestety. Podejrzewam, że od razu pojawią się wyniki finałowe, nie będzie publikacji w piątek osób zakwalifikowanych do finału. Waldek ma sklep trochę większy od kiosku Ruchu Link to comment Share on other sites More sharing options...
MeHow77 Posted June 23, 2017 Share Posted June 23, 2017 Moja paczka została dostarczona w zeszły wtorek, a dopiero dzisiaj miałem telefon, że nie wszystkie piwa dotarły w całości Wybacz, ale ja tylko przekazuje co mi powiedział człowiek odpowiedzialny za recepcję. Myślę, że ilość piw, które przyszły na konkurs nieco go przytłoczyła - nie spodziewał się chyba takiej skali. Zostało zgłoszonych: 60 piw w kategorii Piwo Grodziskie 42 piwa w kategorii "Wariacja na temat piwa grodziskiego" pełnych list startowych nie będzie niestety. Podejrzewam, że od razu pojawią się wyniki finałowe, nie będzie publikacji w piątek osób zakwalifikowanych do finału. Dzień dobry! Dlaczego nie bedzie list. ? To tylko kwestia wypisania nazwisk piwowarow.. Jestem strasznie ciekaw jak moje piwo sobie radzi. To trochę taka frajda że sie obserwuje czy piwko przeszlo eliminacje,..potem czy weszło dalej.. Jak tubpotem stwierdzic na ile piwo bylo np gorsze od innych albo jaka przewaga wyprzedzilo.. Nie wiem co inni o tym myślą,ale ja sądzę, że jest to kwintesencją każdych zawodów. Nerwy,stres zabawa..chęć sprawdzenia rankingu hahah pozdrawiam!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raczek Posted June 24, 2017 Share Posted June 24, 2017 Moja paczka została dostarczona w zeszły wtorek, a dopiero dzisiaj miałem telefon, że nie wszystkie piwa dotarły w całości Wybacz, ale ja tylko przekazuje co mi powiedział człowiek odpowiedzialny za recepcję. Myślę, że ilość piw, które przyszły na konkurs nieco go przytłoczyła - nie spodziewał się chyba takiej skali. Zostało zgłoszonych: 60 piw w kategorii Piwo Grodziskie 42 piwa w kategorii "Wariacja na temat piwa grodziskiego" pełnych list startowych nie będzie niestety. Podejrzewam, że od razu pojawią się wyniki finałowe, nie będzie publikacji w piątek osób zakwalifikowanych do finału. Dzień dobry!Dlaczego nie bedzie list. ? To tylko kwestia wypisania nazwisk piwowarow.. Jestem strasznie ciekaw jak moje piwo sobie radzi. To trochę taka frajda że sie obserwuje czy piwko przeszlo eliminacje,..potem czy weszło dalej.. Jak tubpotem stwierdzic na ile piwo bylo np gorsze od innych albo jaka przewaga wyprzedzilo.. Nie wiem co inni o tym myślą,ale ja sądzę, że jest to kwintesencją każdych zawodów. Nerwy,stres zabawa..chęć sprawdzenia rankingu hahah pozdrawiam!! Dokładnie zgadzam się listy powinny być Wysłane z mojego Lenovo P2a42 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted June 24, 2017 Share Posted June 24, 2017 A ja wolę być zaskoczony na 100%. Wszystko albo nic. Więc czekam na pełne wyniki. Wysłane z mojego Lenovo A6020a40 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
kantor Posted June 24, 2017 Share Posted June 24, 2017 No właśnie raczej nie będzie pełnych wyników, bo będą tylko ci, co przeszli eliminacje Link to comment Share on other sites More sharing options...
madbart Posted June 24, 2017 Share Posted June 24, 2017 (edited) przeklejam z fejsbunia, wszak nie każdy używa: --- Ogłaszamy wyniki Grodziskiego Konkursu Piw Domowych 2017! Zwycięzcy w kategorii piwo grodziskie: 1 miejsce: Dariusz Pięta2 miejsce: Łukasz Nowak (Zabrze)3 miejsce: Piotr Bartnik Zwycięzcy w kategorii wariacja na temat piwa grodziskiego: 1 miejsce i uwarzenie piwa według zwycięskiej receptury przez Browar Grodzisk: Marcin Sanderski, piwo "Śliwka z dymem" 2 miejsce Paweł Wilczyński, piwo "Miętowe dymy z grodziska"3 miejsce Michal Kordek, piwo "Citrus Grodziskie" Nagroda specjalna Komisji Honorowej złożonej z osób zasłużonych dla dziedzictwa piwa grodziskiego: Janusz Oleksiuk Gratulujemy wszysystkim zwycięzcom! Dziękujemy wszystkim za liczne zgłoszenia! A dla każdego zgłaszającego przygotowujemy paczki z naszym grodziskim dymionym słodem! --- Będą pełne wyniki? Pzdr, //B Edited June 24, 2017 by madbart Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raczek Posted June 24, 2017 Share Posted June 24, 2017 Też chciałbym wiedzieć czy będą pełne wyniki. Strasznie jestem ciekaw czy moje piwo przeszło eliminacje Wysłane z mojego Lenovo P2a42 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
MeHow77 Posted June 24, 2017 Share Posted June 24, 2017 Tez jestem Ciekaw jak bardzo odstaje od podium ;-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted June 25, 2017 Share Posted June 25, 2017 No i kiedy spodziewać się metryczki? Wysłane z mojego Lenovo A6020a40 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
1therion Posted June 25, 2017 Share Posted June 25, 2017 (edited) Grodziskie Klasyczne 1 Dariusz Pięta 40.67 2 Łukasz Nowak 40.00 3 Piotr Bartnik 37.50 4 Andrzej Miler 36.67 5 Robert Gumieniak 35.33 6 Dorota Przybyłko 35.00 7 Janusz Oleksiuk 34.67 8 Paweł Wilczyński 34.33 9 Piotr Czarny 32.00 10 Mateusz Czerw 31.83 11 Maciej Ciupke 30.33 12 Damian Jagiełło 29.83 13 Michał Łopatka 27.50 14 Wojciech Gasek 27.33 Nagroda specjalna w tej kategorii dla Janusz Oleksiuk Wariacje: 1 Marcin Senderski 44.40 2 Paweł Wilczyński 39.40 3 Michał Kordek 38.00 4 Szymon Synak 35.40 5 Jakub Jałoszyński 35.20 6 Łukasz Komorowski 34.20 7 Marek Świerk 32.00 8 Piotr Dróżdż 32.00 9 Robert Gumieniak 29.80 10 MICHAŁ PRZYWECKI 29.80 11 Krzysztof Beling 29.40 12 Bartłomiej Stwora 28.00 13 Michał Jarosiński 25.40 Sędziowie szczególnie zachwalali bardzo wysoki poziom piw w kategorii 'Wariacje' Gratuluje! Edited June 25, 2017 by 1therion Link to comment Share on other sites More sharing options...
kantor Posted June 25, 2017 Share Posted June 25, 2017 Gratulacje dla laureatów, podziękowania dla organizatorów Link to comment Share on other sites More sharing options...
MeHow77 Posted June 25, 2017 Share Posted June 25, 2017 Gratuluje pomysłów i miejsc na podium :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts