Skocz do zawartości

Chmielenie Saazem, Lubelskim


Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Jak należało by chmielić piwo tylko np. Saazem albo Lubelskim? Przeglądając gotowe zestawy surowców można spotkać się właśnie z takim chmieleniem. Niestety sklepy nie udostępniają szczegółowych instrukcji, więc piszę tutaj :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Witam

Jak należało by chmielić piwo tylko np. Saazem albo Lubelskim? Przeglądając gotowe zestawy surowców można spotkać się właśnie z takim chmieleniem. Niestety sklepy nie udostępniają szczegółowych instrukcji, więc piszę tutaj :)

 

Na aromat czyli ostatnie 15' lub bliżej 0 zależy jak chłodzisz. Popatrz na receptury na forum.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

Witam

Jak należało by chmielić piwo tylko np. Saazem albo Lubelskim? Przeglądając gotowe zestawy surowców można spotkać się właśnie z takim chmieleniem. Niestety sklepy nie udostępniają szczegółowych instrukcji, więc piszę tutaj :)

 

Na aromat czyli ostatnie 15' lub bliżej 0 zależy jak chłodzisz. Popatrz na receptury na forum.

 

Chodziło mi, że zestawy surowców mają tylko chmiel aromatyczny i chmieli się nimi również jakoś na goryczkę. 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.