Młody Opublikowano 5 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2010 Hejka Czy ktoś mógł by mi podpowiedzieć gdzie w Warszawie mogę znaleźć garnek emaliowany o pojemności 30-40l. Żeby nie było tak łatwo, bylem już w kilku sklepach z agd i takich pokroju tesco no i niestety nie posiadają takich pojemności. Również makro odpada bo nie posiadam działalności gospodarczej. Wielkie dzięki za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazik Opublikowano 5 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2010 (edytowane) Słuchaj jak chcesz odwiedzić makro to mogę Ci pomóc (18 i 19 marca jestem w warszawie i mam kartę) , aczkolwiek nie jestem pewien czy coś będzie. A tu masz linka do podobno najtańszego (nowego) gara w necie http://www.sklep.eskot.pl/Garnki-emaliowane/cid,6235,index.html . Edytowane 5 Marca 2010 przez kazik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 5 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2010 może tu http://browar.biz/forum/showthread.php?t=86969&highlight=garnek :rolleyes: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 5 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2010 wydaje mi się że można spróbować na lokalnym bazarku, na Pradze na placu Szembeka albo w hali Mirowskiej, ale pewności nie mam. W Nadarzynie widziałem takie duże garnki ale z kwasówki a i ceny były dość odstraszające. Mi się udało kupić na allegro 29 litrowy garnek severina za 80 złotych. Co prawda z połamaną pokrywką i trochę pobijany ale w końcu to była 1/4 normalnej ceny... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 5 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2010 Taki wątek już dzisiaj był. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazik Opublikowano 5 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2010 Taki wątek już dzisiaj był. Przepraszam za off, ale może by gdzieś umieścić "całą" wiedzę o zakupach garów, coby była widoczna dla początkujących, bo ja sam tworzyłem taki wątek w innym dziale. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IndY Opublikowano 6 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2010 Na stronie http://www.emalia.pl/ znajdziesz kontakt do Pani zajmującej się indywidualnymi zamówieniami. Za gar 29L z przykrywką zapłaciłem na początku roku 115zł z już wliczoną przesyłką. To nie jest dużo, a masz firmowy garnek :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maryush Opublikowano 6 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2010 Hejka Czy ktoś mógł by mi podpowiedzieć gdzie w Warszawie mogę znaleźć garnek emaliowany o pojemności 30-40l. Żeby nie było tak łatwo, bylem już w kilku sklepach z agd i takich pokroju tesco no i niestety nie posiadają takich pojemności. Również makro odpada bo nie posiadam działalności gospodarczej. Wielkie dzięki za pomoc A nie myślałeś o zrobieniu gara z kega 50l? Koszt podobny, a za to naczynie trwałe i daje możliwość rozwoju browaru (wspawanie kranu itp... ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Terry Opublikowano 6 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2010 A nie myślałeś o zrobieniu gara z kega 50l? Koszt podobny, a za to naczynie trwałe i daje możliwość rozwoju browaru (wspawanie kranu itp... ) Wręcz niższy bo jak dobrze kupisz keg to w cenie emalii 30L masz stal ko 50L Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jejski Opublikowano 6 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2010 Należy doliczyć profesjonalny zawór z KO około 30zł. , mufę 4zł, filtrator z np. rurki CU ok.10zł. i koszt wspawania 5zł. W cenie ok. 150zł masz niezniszczalny gar. Odkręcenie kranu bez przelewania zacieru bezcenne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maryush Opublikowano 6 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2010 Jest tylko kwestia tego, na czym będzie grzany taki KEG. Na taboret nadaje się idealnie, ale na kuchenkę gazową to już nie jestem pewien... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maryush Opublikowano 6 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2010 Należy doliczyć profesjonalny zawór z KO około 30zł. , mufę 4zł, filtrator z np. rurki CU ok.10zł. i koszt wspawania 5zł. W cenie ok. 150zł masz niezniszczalny gar. Odkręcenie kranu bez przelewania zacieru bezcenne. Wystarczy zwykły zawór do wody za 12zł, mufa akurat kosztowała mnie 7zł, filtrator może być z oplotu 10zł, no i wspawanie mufy... u mnie było to 20zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ultima Opublikowano 29 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2010 (edytowane) Podlacze sie do tematu. Udalo mi sie zdobyc za przyslowiowe 2 piwa gar o pojemnosci na oko 12-15L. Do gotowania zacieru to troche malo na pewno, ale mozna juz spokojnie chmielic ekstrakty. W kazdym razie gar jest emaliowany i na dnie oraz na bokach ma kilka odpryskow. Dokladnie jeden o srednicy okolo 3 cm na dnie i ze dwa, trzy mniejsze na bokach. Czy takie odpryski sa w jakis sposob "grozne" dla celow piwowarskich, czy nie ma to znaczenia dla naszej dzialalnosci i moge spokojnie z tego gara kozystac? Edytowane 29 Marca 2010 przez ultima Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Belzebub Opublikowano 29 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2010 Podlacze sie do tematu. Udalo mi sie zdobyc za przyslowiowe 2 piwa gar o pojemnosci na oko 12-15L. Do gotowania zacieru to troche malo na pewno, ale mozna juz spokojnie chmielic ekstrakty. W kazdym razie gar jest emaliowany i na dnie oraz na bokach ma kilka odpryskow. Dokladnie jeden o srednicy okolo 3 cm na dnie i ze dwa, trzy mniejsze na bokach. Czy takie odpryski sa w jakis sposob "grozne" dla celow piwowarskich, czy nie ma to znaczenia dla naszej dzialalnosci i moge spokojnie z tego gara kozystac? Spokojnie używaj, nic nie będzie się działo. Kilkanaście hl zrobiłem w takim garze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ultima Opublikowano 29 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2010 Dzieki za rozwianie watpliwosci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi