danol148 Opublikowano 15 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2012 Warka 55 PILS zabutelkowana ale jest z nią problem bo czuć ewidentną wędzonkę i nie mam pojęcia z czego Warka 56 ALT zlana na cichą w smaku jakieś orzechowe bardzo fajne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danol148 Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2012 (edytowane) Kolejna pracowita niedziela Od rana Warka 58 Pils Zasyp Pilzneński 8lg Monachijski 1 kg Carapils 0.5 kg Słody dodane w 67o C 65o 30 min 72o 40 min 78o Wysładzanie Chmielenie 60 min Marynka 40g 60 min Mech na 20 min od końca tettnanger 60g 10min Wyszło 45l 130 BLG Zabutelkowałem resztę z warki 55 2 skrzynki oraz Alta 5 skrzynek razem 7 i cała niedziela w kuchni dobrze że żona była w szkole to nie suszyła Edytowane 2 Kwietnia 2012 przez danol148 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danol148 Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2012 (edytowane) Warka 59 Bochemian wielkanocny Zasyp Pilzneński 9kg Monachijski 1,5 kg Drożdże W34 Marynka 40g 60 min Mech na 20 min od końca tettnanger 60g 10min I na tym kończymy sezon na dolniaki. Uwarzę jeszcze może z 2-3 warki i zamykam sezon 2011. Mam nadzieję że teraz piwka wystarczy, w piwnicy 18 skrzyneki. Ponad 150l jeszcze mam w trakcie fermentacji,do jesieni może być krucho Edytowane 8 Kwietnia 2012 przez danol148 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubuś Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Mam nadzieję że teraz piwka wystarczy, w piwnicy 18 skrzynek w fermentacji. Ponad 150l jeszcze mam w trakcie fermentacji,do jesieni może być krucho Będziesz musiał wydzielać sobie kryzysowe rację Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danol148 Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Warka 57 zabutelkowana wyszło 98 butelek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danol148 Opublikowano 6 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2012 Warki 58 i 59 zlane na cichą po miesiącu burzliwej normalnie nie chciało mi się ich ruszać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danol148 Opublikowano 20 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2012 W 59 zabutelkowana z 400g cukru warka 58 jeszcze musi tydzień poczekać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danol148 Opublikowano 11 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2012 W dniu 9-11-2012r wystartował nowy sezon 2012/2013. Browar sporo się zmienił przez przerwę letnią otrzymałem bezwarunkową eksmisje z pralni do pomieszczenia gospodarczego gdzieś wcześniej były fotki tego pobojowiska także lato to były remonty nowe okno podłączenie do kanalizacji (zostało jeszcze podłączenie wody), porobione posadzki betonowe wytynkowane ściany i sufit elektryka jeszcze do zrobienia i drzwi do wymiany. ale można warzyć Warka nr 60 Kolońskie zasyp Pilzneński ok 10 kg pszeniczny ok 1,5 kg chmiel tettnanger 90 gram drożdże płynne gęstwa od Poltera dzięki zadane w sobote z rana a dzisiaj uciekają rurką Fotki wstawię jak ogarnę ten burdel trochę bo normalnie wstyd na całej linii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polter Opublikowano 11 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2012 No wreszcie ruszyłeś szanowne dupsko i wziąłeś się do roboty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danol148 Opublikowano 16 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2012 Warka 61 IRA Pilzneński 9kg Carared 0,5 kg Caraamber 0,5 jęczmień palony 120g Chmiel 45g marynka 45g lubelski drożdże US-05 wyszło jakieś 55l Sławek gonie Cię Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polter Opublikowano 16 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2012 Przemo zmniejsz wybicie, bo będę musiał warzyc dwa razy w tygodniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danol148 Opublikowano 16 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2012 nie da rady bo przytargałem 100kg pilzneńskiego, wystarczy na jakieś 11 warek tylko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danol148 Opublikowano 21 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2012 (edytowane) Warka nr 60 przelana na cichą i przeniesiona do szopy w temp ok 5o C Edytowane 21 Listopada 2012 przez danol148 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danol148 Opublikowano 24 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2012 Warka 62 100% pilzneńskiego zasyp 10,5 kg Pilzneńskiego 65o 30 min 72o 30 min chmielenie marynka 50g. 60 min lubelski 50 g.10 min drożdże S04 Wyszło trochę ponad 50l 12o Blg. Sam jestem ciekaw co wyjdzie z tego piwka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danol148 Opublikowano 8 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2012 (edytowane) Warka 63 Sweet Stout Zasyp Pilzneński 9,5 kg Carared 0.5 kg Czekoladowy 1 kg 65o 40 min 72o 20 min Chmielenie Perle 80 gr. Laktoza 1 kg na 10 min Drożdże gęstwa S04 Wyszło nie wiem ile , ale ponad 50l (13o Blg przed dodaniem laktozy) bo brzeczka zakryła zaspawane otwory w kegu Warki 61 i 62 przelane na cichą 100% pilzneńskiego mętne jak cholera ale damy mu radę Edytowane 8 Grudnia 2012 przez danol148 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danol148 Opublikowano 17 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2012 Jako że ostatnie warzenie dało mi popalić z powodu temp. dziś w warzelni pojawił się piecyk typu koza i mamy już jakieś warunki do pracy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danol148 Opublikowano 23 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2012 Warka 64 Marcowe Zasyp Pilzneński 8 kg Monachijski 2 kg Carapils 0,7 kg Caraamber 0,4 kg Carared 0,15 kg Marynka 40 gr Tetnanger 60gr Drożdźe Wyeast 2001 Urquell Lager 55o 15 min 650 25 min 72o 30 min 78o Wysładzanie Wyszło ok 50L 13 Blg Warka 61 IRA zabutelkowana Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danol148 Opublikowano 6 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 Pierwsze warka A.D 2013 Warka 65 Bochemskie 9 kg pilzneśki 1kg carapils 0.1kg zakwaszający drożdże Wyeast 2001 Urquell Lager gęstwa po marcowym 60 st. 10 min 65 st. 25 min. 72 st 30 min chmielenie 1,5h maryna 40g perle na 10min 50g wyszło ok 50l 12,5 blg Polter witek był Świetny muszę zajumać przepis i uwarzyć W trakcie zabutelkowana warka 63 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polter Opublikowano 7 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2013 Cieszę się że smakował, ja mam niestety embargo na to piwo, bo w całości zarezerwowała je sobie żona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danol148 Opublikowano 7 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2013 Przyjedź do mojej warzelni poknujemy jak je przemycić do mnie zaplanujemy włam to twojej piwniczki jak żonka nie chce się dzielić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danol148 Opublikowano 20 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 Warka nr 64 Marcowe zabutelkowana wyszło 96 flaszek (2 grille i po piwku będzie ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danol148 Opublikowano 28 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2013 Warka 66 Koźlak Pilzneński 9 kg Monachijski 4 kg Carapils 1 kg Caraamber 0.6 kg lubelski 50g marynka 35g 60 st ,15 min 65 st. 15 min 72 st 25 min 78 wysładzanie wyszło coś ok 50l 16 BLG. Z reszty zrobiłem warkę 67 malinowe z resztek wysłodziłem do 4 blg dolałem 2 litry syropu malinowego trochę mineralki i wyszło 20l 10 blg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danol148 Opublikowano 16 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2013 3 tygodnie temu uwarzona warka nr 67 Marcowe Zasyp 9.5 kg pilzneński a z resztą zagineła kartka Warka 65 bochemskie zabutelkowana Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 17 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2013 Cześć a z resztą zagineła kartka Mi tez się zdarzało nie pamiętać chmielenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz_CH Opublikowano 17 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2013 (edytowane) Mi tez się zdarzało nie pamiętać chmielenia Edytowane 17 Lutego 2013 przez Mariusz_CH Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się