Skocz do zawartości

Bulldog B49 Bavarian Wheat


Rekomendowane odpowiedzi

Bulldog B49 Bavarian Wheat yeast is the perfect choice for brewing German wheat beers such as Hefeweizen, Dunkelweizen and Weizenbock.
 
Dosage: 1 sachet (10g) for 20-25L (5.3 - 6.6 US Gallons)
 
Fermenting temperature: 18-25°C (64-77°F). Ideally 21°C (70°F).
 
Pitching: Sprinkle on top of wort.
 
Attenuation: 75-80%
 
Flocculation: Low
 
Certifications: Kosher, EAC
 
Storage recommendation: Store cool.
 
Available in: 10g sachets only
 
 
 
Bulldog B49 drożdże Bavarian Wheat to idealny wybór do warzenia niemieckich piw pszenicznych, takich jak Hefeweizen, Dunkelweizen i Weizenbock.
Dozowanie: 1 saszetka (10g) na 20-25L.
 
Temperatura fermentacji: 18-25°C . Idealna 21°C .
 
Nastawienie: rozsypać na powierzchni brzeczki.
 
Odfermentowanie: 75-80%
 
Flokulacja: niska
 
Certyfikacja: koszerności, EAC
 
Przechowywanie: przechowywać w chłodnym miejscu.
 
Rozmiar opakowań: saszetki 10g

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

Certyfikacja: koszerności, EAC

 

Nie używałem dostępne one są w Polsce? Do pszenic zdecydowanie polecma MauriWeiss, bardzo dobre suchary ;) A tak to FM41 standardowo. Ja Bulldogowi nie ufam po ich brewkitcie i raczej nie spróbuje więcej ich produktów.

 

Ogólnie szalom :D Serio są koszerne drożdże? XD Piwowarstwo wchodzi na nowy poziom... 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.