krzychoo Opublikowano 17 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2017 Bulldog B49 Bavarian Wheat yeast is the perfect choice for brewing German wheat beers such as Hefeweizen, Dunkelweizen and Weizenbock. Dosage: 1 sachet (10g) for 20-25L (5.3 - 6.6 US Gallons) Fermenting temperature: 18-25°C (64-77°F). Ideally 21°C (70°F). Pitching: Sprinkle on top of wort. Attenuation: 75-80% Flocculation: Low Certifications: Kosher, EAC Storage recommendation: Store cool. Available in: 10g sachets only Bulldog B49 drożdże Bavarian Wheat to idealny wybór do warzenia niemieckich piw pszenicznych, takich jak Hefeweizen, Dunkelweizen i Weizenbock. Dozowanie: 1 saszetka (10g) na 20-25L. Temperatura fermentacji: 18-25°C . Idealna 21°C . Nastawienie: rozsypać na powierzchni brzeczki. Odfermentowanie: 75-80% Flokulacja: niska Certyfikacja: koszerności, EAC Przechowywanie: przechowywać w chłodnym miejscu. Rozmiar opakowań: saszetki 10g Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychoo Opublikowano 17 Lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2017 Czy ktoś z forumowiczów ma już jakieś doświadczenia z tymi drożdżami? Najbardziej interesuje mnie odfermentowanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undeath Opublikowano 17 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2017 Certyfikacja: koszerności, EAC Nie używałem dostępne one są w Polsce? Do pszenic zdecydowanie polecma MauriWeiss, bardzo dobre suchary A tak to FM41 standardowo. Ja Bulldogowi nie ufam po ich brewkitcie i raczej nie spróbuje więcej ich produktów. Ogólnie szalom Serio są koszerne drożdże? XD Piwowarstwo wchodzi na nowy poziom... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 17 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2017 Ogólnie szalom Serio są koszerne drożdże? XD Piwowarstwo wchodzi na nowy poziom... Fermentisy też mają koszer - przynajmniej na SafCider jak ostatnio patrzyłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarzyn_waleczny Opublikowano 17 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2017 Kiedyś znalazłem certyfikat koszerności w specyfikacji słodów strzegomskich, jeszcze za czasów DMGP. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się