Enrike Opublikowano 21 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2017 (edytowane) Robię piwo z tego przepisu:https://brewness.com/pl/recipe/eureka-single-hop-12degblg/viewChce uzyskać 25 l piwa finalnie. W trakcie wysładzania areometr spadł i się zbił. Nie wiem teraz kiedy przestać wysładzać. W fermentatorze mam już 15 l. Co zrobić gdy nie mam gdzie kupić i kiedy przestać wysładzać? Edytowane 21 Lipca 2017 przez Enrike Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sugarsweet Opublikowano 21 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2017 serio chodzi o glukometr? Myślałem że cukrzyk czeka ratunku... wysładzałbym do objętości którą planuję gotować czyli 25l + na odparowanie powiedzmy 2-3 No a jak chcesz wg przepisu to przecież tam jest jak byk objętość gotowanej brzeczki: 33.9 L Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buber Opublikowano 21 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2017 Wyłącz autokorektę, bo nikt nie będzie wiedział, o co Ci chodzi. Myślę, że możesz wysładzać do 30 litrów. I potem to gotować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheDorsz Opublikowano 21 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2017 Robię piwo z tego przepisu: https://brewness.com/pl/recipe/eureka-single-hop-12degblg/view Chce uzyskać 25l piwa finalnie. W trakcie wygłaszania wypadł mi glukometr i się zabił. Nie wiem teraz kiedy przestać wyłączać. W fermentatorze mam już 15l. Co zrobić gdy nie mam gdzie kupić i kiedy przestać wysładzać? Cześć, bez paniki, zrób do 22 litrów jeśli dokładnie z tego przepisu, raczej nie osiągniesz wydajności 75% coś odparuje i będzie Ok. A jak będzie np 2blg więcej to lepiej niż dwa mniej w tym przypadku. Zostaw sobie. Na koniec gotowania zapasteryzowaną próbkę w słoiku żebyś mógł zmierzyć ekstrakt jak kupisz reflektometr, tak na szybko to myśle ze w psb kupisz albo w liroy merlin Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Robię piwo z tego przepisu: https://brewness.com/pl/recipe/eureka-single-hop-12degblg/view Chce uzyskać 25l piwa finalnie. W trakcie wygłaszania wypadł mi glukometr i się zabił. Nie wiem teraz kiedy przestać wyłączać. W fermentatorze mam już 15l. Co zrobić gdy nie mam gdzie kupić i kiedy przestać wysładzać? Cześć, bez paniki, zrób do 22 litrów jeśli dokładnie z tego przepisu, raczej nie osiągniesz wydajności 75% coś odparuje i będzie Ok. A jak będzie np 2blg więcej to lepiej niż dwa mniej w tym przypadku. Zostaw sobie. Na koniec gotowania zapasteryzowaną próbkę w słoiku żebyś mógł zmierzyć ekstrakt jak kupisz reflektometr, tak na szybko to myśle ze w psb kupisz albo w liroy merlin Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enrike Opublikowano 21 Lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2017 Tu nie o cukrzyka, a o piwa życie chodzi. Poprawiłem co nie co. Pisałem na szybko bo jestem w trakcie wysładzania więc bardzo nie zwróciłem uwagi Dzięki za odpowiedzi! Super! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 21 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2017 już myślałęm że jakaś składka na sprzęt dla cukrzyka :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 23 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2017 Tytuł tematu poprawiony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi