Hobbysta Opublikowano 8 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2017 To co w temacie, wlasnie rozlałem moja AIPE i wyszła mocno mętna. Poza tym pięknie pachnie i niezle smakuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr2 Opublikowano 8 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2017 (edytowane) 5 minut temu, Hobbysta napisał: rozlałem moja AIPE i wyszła mocno mętna. Proste pytanie to i odpowiedź prosta https://www.wiki.piwo.org/American_IPA#Wygl.C4.85d Edytowane 8 Października 2017 przez Dr2 Hobbysta i blade1231 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkrawc Opublikowano 8 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2017 Zmętnienie może być spowodowane wieloma czynnikami, zaczynając od niezatartej skrobi poprzez kiepską filtrację chmielin i użyty szczep drożdży, kończąc na Ph wody. Generalnie domowe piwa nie są klarowne jak koncerniaki. Po refermentacji w butelce zawsze zostają drożdże i sposób nalewania też może mieć znaczenie. Najważniejsze że smakuje, jeżeli to tylko problem estetyczny to ja się wogóle nie przejmuję ;). Hobbysta 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hobbysta Opublikowano 8 Października 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Października 2017 Pytanie z czystej ciekawości. Widziałem pare przykładów AIPY i bywaly lekko mętne, moja jednak jest naprawdę mocno mętna, ale smakowo super i aromat tez cudnie mętna czy nie i tak wypije się Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr2 Opublikowano 8 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2017 6 minut temu, Hobbysta napisał: mętna czy nie i tak wypije się Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koval_blazej Opublikowano 8 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2017 Napisz na etykietce, że to New England i będzie ok I jest spora szansa, że sklaruje się w butelce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henx Opublikowano 9 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2017 Prawo Murphyego - jak napiszesz na etykietkach New England to na bank sklaruje Ci się CraftMat, zasada, Hobbysta i 1 inny 2 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi