WiHuRa Opublikowano 7 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2012 Właśnie przed chwilą, po raz pierwszy używałem rurki do rozlewu. Jak dla mnie o wiele wygodniej niż bezpośrednio z kranika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 7 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2012 Na zaworku jest uszczelka ktora lubi sie przesuwac i zawor nie zamyka sie W jednym ze sklepów nie pamiętam w którym jest taka wersja ze sprężynką. Sprężyna powoduje że grzybek zawsze układa się prawidłowo i dociska uszczelkę, nic nie kapie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pastaga Opublikowano 7 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2012 W jednym ze sklepów nie pamiętam w którym jest taka wersja ze sprężynką. Sprężyna powoduje że grzybek zawsze układa się prawidłowo i dociska uszczelkę, nic nie kapie. Rurkę kupowałem w BA, ma sprężynkę i narazie działa idealnie - dla mnie to spore ułatwienie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiuzeb Opublikowano 7 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2012 E tam, zwykły kranik z kawałkiem wężyka też jest ok Jejski 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jejski Opublikowano 7 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2012 E tam, zwykły kranik z kawałkiem wężyka też jest ok I oto chodzi ! Masz + Sojer 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hynas Opublikowano 10 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2013 możesz kupić sobie złączkę na allegro wystarczy Ci jedna - od góry tylko zabezpieczenie żeby się paprochy do środka nie ładowały. Od dołu otwór i uszczelka i nakrętka od środka. No proszę! Przy takiej cenie można by i 2 zastosować. A wężyk jakiś zaproponujesz? Pewnie wystarczy jakiś giętki z instalacji roll-barowej? Zejdę znowu z tematu, mam kilka pneumatycznych złączek kolanowych 10x3/8 i 12/x1/2, czy mógłbym zastosować do płynowskazu wąż silikonowy ? Montaż będzie w kegu w którym będzie podgrzewana woda na taborecie gazowym do wysładzania, mam dość wysoki stojak bo system jest grawitacyjny a taki płynowskaz znacznie ułatwi mi życie. Znalazłem u siebie węże pneumatyczne do tych złączek ale wszystkie są niebieskie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kitex Opublikowano 11 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2013 Na zaworku jest uszczelka ktora lubi sie przesuwac i zawor nie zamyka sie Racja, lubiła się zsuwać, ale u mnie nie ma już tego problemu. Otóż zdjąłem uszczelkę, na tłok nałożyłem wokół niewielka ilość silikonu. Następnie nasunąłem uszczelkę i ponownie nałożyłem silikon. Powstał stożek, który szczelnie się zapiera w rurce. Oczywiście specyfika kraniku jest taka, że zawsze kropelka skapnie, ale problem ze zsuwaniem oringu zniknął. Co jakiś czas wymieniam silikon. Rozlewam na dwie rurki jednocześnie, warki po 40 L. Ale za moment będą o 1-20 L większe... Przyznaję, że cały czas, mimo sprawnego rozlewu szukam alternatywy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi