tomitomi13 Opublikowano 1 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2017 Witam, Dla poszukujacych: Za każdym razem szukam instrukcji i stwierdziłem, że dobrze byłoby mieć je wszystkie w jednym miejscu. Na oficjalnej stronie fermentis.com nie ma linków do tłumaczeń Polskich a ja przez przypadek je znalazłem (do wiekszości z nich) więc spakowałem i umieszczam. SPIS ZAWARTOŚCI: GÓRNA: SafAle™ BE-134 - TYLKO WERSJA ANGIELSKA SafAle™ S-04 SafAle™ US-05 SafAle™ T-58 SafAle™ S-33 SafAle™ WB-06 SafAle™ K-97 SafAle™ F-2 - TYLKO WERSJA ANGIELSKA SafAle™ BE-256 - TYLKO WERSJA ANGIELSKA DOLNA: SafLager™ S-23 SafLager™ S-189 SafLager™ W-34/70 Fermentis.rar Puzii, elroy i Kòpôcz 1 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 1 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2017 A przypadkiem nie lepiej KLIK KLIK? Przy okazji przypomnę się z tabelką temperatur. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomitomi13 Opublikowano 1 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2017 Dnia 22.11.2017 o 14:22, zasada napisał: Warto przypomnieć również powieszone na forum pliki. Teraz nie znajduję ale jak wrócę do domu podkleję. Też dobrze, ale te zamieszczone przeze mnie są bardzo przyjazne spolszczone, kolorowe i gotowe do druku karteczki A4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 1 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2017 3 minuty temu, tomitomi13 napisał: Dnia 22.11.2017 o 14:22, zasada napisał: Warto przypomnieć również powieszone na forum pliki. Teraz nie znajduję ale jak wrócę do domu podkleję. Też dobrze, ale te zamieszczone przeze mnie są bardzo przyjazne spolszczone, kolorowe i gotowe do druku karteczki A4 Coś się koledze krzyżowe odpowiedzi włączyły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomitomi13 Opublikowano 1 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2017 13 minut temu, zasada napisał: A przypadkiem nie lepiej KLIK KLIK? Też dobrze, ale te zamieszczone przeze mnie są bardzo przyjazne spolszczone, kolorowe i gotowe do druku karteczki A4 Tak miałobyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilos55 Opublikowano 3 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2017 (edytowane) Nowe wersje broszur: http://www.fermentis.com/brewing/homebrewing/product-range/ (nie ma wersji pl tym razem) Co ciekawe zmieniły się temperatury fermentacji, np dla US-05 było: 12-25°C (53.6-77°F) optymalnie 15-22°C (59-71.6°F) a teraz: ideally at 18-28°C (64-82°F) Czyżby zmieniła się charakterystyka drożdży? I jeszcze ciekawostka: jasne piwa "bezsmakowe" są uznawane przez rabinów za koszerne, tym czasem drożdże suche zawierają E491wytwarzany z sorbitolu i kwasu stearynowego, do produkcji którego wykorzystywane są głównie oleje roślinne, zdarza się, że stosowane są także tłuszcze zwierzęce (również wieprzowe). Niektóre grupy jak np. weganie, Muzułmanie czy Żydzi nie powinny spożywać tych produktów. Także uważajcie kogo częstujecie swoim piwem Edytowane 3 Grudnia 2017 przez Kamilos55 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koholet Opublikowano 4 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2017 US-05 w 28 stopniach? Mi w 24 wyszła oranżada landrynkowa w aromacie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się