zegancio Opublikowano 5 Października 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Października 2022 (edytowane) warka #95 Black IPA 14.2°BLG receptura własna warzone 05/10 Surowce: Pilzneński Bestmalz 2.9 kg Monachijski Bestmalz 0.75 kg Pszeniczny 0.75 kg Karmelowy 30 0.15 kg Carafa III 0.25 kg Chocolate Wheat 0.15 kg Chinook 23.5 g - 60' Eureka! 11 g - 20' Chinook 15 g - 20' Eureka! 15 g - 0' Chinaook 22 g - 0' Eureka! 30 g - 3 dni Chinook 40 g - 3 dni IBU: ~70 US-05 Zacieranie: 64°C - 45' 72°C - 10' 76°C - 5' wydajność 75%, pH 5.5 Gotowanie: 100°C - 60' Fermentacja: burzliwa: start w temp. 16°C FG: 2.5 °Blg ABV: 6.4% VOL: 2.4 ODF: 83% Edytowane 25 Października 2022 przez zegancio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zegancio Opublikowano 30 Października 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Października 2022 (edytowane) warka #96 Beer Geek Breakfast Stout 20,20°BLG receptura Mikkeller ( z małymi zmianami) warzone 30/10 Surowce: Pilzneński Bestmalz 3 kg Płatki owsiane 2 kg Caramunich I 0.5 kg Wędzony bukiem 0.27 kg Brown Malt 0.5 kg Pale Chocolate 0.34 kg Chocolate 0.5 kg Jęczmień palony 0.5 kg Kawa J&N Bourbon Jungle 50 g Centennial 35 g - 90' Chinook 20 g - 90' Cascade 16 g - 90' Cascade 34 g - 0' IBU: ~75 US-05 Zacieranie: 67°C - 90' wydajność 68%, pH 5.4 Gotowanie: 100°C - 90' Fermentacja: burzliwa: start w temp. 16°C FG: 5.5°Blg ABV: 8.8% VOL: 2.2 ODF: 74.1% Edytowane 20 Listopada 2022 przez zegancio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zegancio Opublikowano 6 Grudnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2022 (edytowane) warka #97 Pils lekko wędzony 12°BLG receptura własna warzone 06/12 Surowce: Pilzneński Bestmalz 3.26 kg Wędzony bukiem Viking 0.73 kg Izabella 30 g - 60' Izabella 10 g - 10' Izabella 10 g - 5' IBU: ~31 FM31 Bawarska dolina Zacieranie: 64°C - 40' 72°C - 20' wydajność 77%, pH 5.6 Gotowanie: 100°C - 70' Fermentacja: burzliwa: start w temp. 9°C FG: 2.1°Blg ABV: 5.3% VOL: 2.5 ODF: 83.1% Edytowane 18 Stycznia 2023 przez zegancio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zegancio Opublikowano 18 Stycznia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2023 (edytowane) warka #98 Porter Bałtycki 21,6°BLG receptura własna warzone 06/01 Surowce: Pale Ale Bestmalz 4 kg Pilzneński Bestmalz 0.8 kg Brown malt 0.5 kg Coffe malt 0.16 kg Biscuit malt 0.25 kg Monachijski 0.25 kg Special B 0.36 kg Karmelowy jasny 0.18 kg Jęczmień palony 0.05 kg Pszenica prażona 0.2 kg Iunga 30 g - 60' Iunga 10 g - 10' Lubelski 20 g - 10' IBU: ~48 FM31 Bawarska dolina Zacieranie: 45°C - 5' 54°C - 5' 64°C - 40' 72°C - 20' 78°C -5' wydajność 69%, pH 5.5 Gotowanie: 100°C - 120' Fermentacja: burzliwa: start w temp. 9°C FG: 6.5°Blg ABV: 9.2% VOL: 2,3 ODF: 71,5% Edytowane 7 Lutego 2023 przez zegancio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zegancio Opublikowano 7 Lutego 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2023 (edytowane) warka #99 Saison 13,5°BLG receptura Łukasz Wróblewski warzone 06/02 Surowce: Pilzneński Viking Malt 3.2 kg Płatki pszeniczne 1 kg Żytni 0.35 kg Pszeniczny 0.15 kg Tettnang 60 g - 60' Tettnang 20 g - 15' Tettnang 20 g - 0' IBU: ~25 FM21 Odkrycie sezonu Zacieranie: 50°C - 20' 64°C - 60' 78°C - 10' wydajność 80%, pH 5.5 Gotowanie: 100°C - 65' Fermentacja: burzliwa: start w temp. 18°C FG: 1.7°Blg ABV: 6.4% VOL: 2.8 ODF: 88% Edytowane 26 Lutego 2023 przez zegancio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 7 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2023 5 minut temu, zegancio napisał: receptura PSPD Z tego opracowania wydanego ostatnio? Z dyskusji na workspace wynika, że autorem ich wszystkich jest autor broszury. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zegancio Opublikowano 26 Lutego 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2023 W dniu 7.02.2023 o 13:40, zasada napisał: Z tego opracowania wydanego ostatnio? Z dyskusji na workspace wynika, że autorem ich wszystkich jest autor broszury. Poprawione. Dziękuję z uwagę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zegancio Opublikowano 28 Czerwca 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2023 (edytowane) warka #100 Imperialny Saison 20°BLG receptura własna warzone 23/02 Surowce: Pilzneński Viking Malt 4.2 kg Pszeniczny 1.8 kg Abbey 0.45 kg Iunga 10 g - 60' Styrian Golding 34 g - 60' Styrian Golding 62 g - 10' Styrian Golding 54 g - 30' (whirpool) IBU: ~40 FM21 Odkrycie sezonu Zacieranie: 64°C - 60' 76°C - 10' wydajność 80%, pH 5.5 Gotowanie: 100°C - 65' Fermentacja: burzliwa: start w temp. 19°C FG: 2.5°Blg ABV: 10.4% VOL: 2.6 ODF: 88% Edytowane 28 Czerwca 2023 przez zegancio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zegancio Opublikowano 28 Czerwca 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2023 warka #101 Pils niemiecki 12.1°BLG receptura własna warzone 23/05 Surowce: Pilzneński Viking Malt 4 kg Magnum 14 g - 60' Tettnang 20 g - 30' Hallertau Mittelfruh 20 g - 15' Tettnang 20 g - 5' IBU: ~40 Fermentum Mobile FM703 Skórzane spodenki Zacieranie: 52°C - 5' 64°C - 25' 70°C - 30' 78°C - 1' wydajność 80%, pH 5.5 Gotowanie: 100°C - 90' Fermentacja: burzliwa: start w temp. 8.5°C FG: 2.5°Blg ABV: 5.2% VOL: 2.6 ODF: 79.9% Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zegancio Opublikowano 5 Lipca 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2023 (edytowane) warka #102 Hoppy Lager 14.5°BLG receptura własna warzone 03/06 Surowce: Wiedeński Viking Malt 3.5 kg Monachijski I 0.75 kg K.Jasny 0.16 kg Cinook 15 g - 60' Centennial 15 g - 30' Centennial 15 g - 10' Centennial 15 g - 1' Centennial 20 g - 3 dni na zimno Chinook 15 g - 3 dni na zimno IBU: ~40 Fermentum Mobile FM703 Skórzane spodenki Zacieranie: 52°C - 10' 64°C - 30' 72°C - 30' 78°C - 1' wydajność 80%, pH 5.5 Gotowanie: 100°C - 90' Fermentacja: burzliwa: start w temp. 8.5°C FG: 3.5°Blg ABV: 6.1% VOL: 2.5 ODF: 76.8% Edytowane 16 Sierpnia 2023 przez zegancio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zegancio Opublikowano 25 Września 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Września 2023 warka #103 Apa 13°BLG receptura własna warzone 13/09 Surowce: Pilzneński Viking Malt 3.5 kg Płatki owsiane 0.4 kg Pszeniczny 0.1 kg K. Jasny 0.1 kg Horizon 11 g - 60' Azacca 8 g - 30' Azacca 8 g - 15' Azacca 14 g - 5' Azacca 70 g - 3 dni na zimno IBU: ~45 WLP004 Zacieranie: 67°C - 60' 78°C - 5' wydajność 80%, pH 5.5 Gotowanie: 100°C - 65' Fermentacja: burzliwa: start w temp. 18°C FG: 2°Blg ABV: 6.0% VOL: 2.3 ODF: 85% Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zegancio Opublikowano 14 Listopada 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2023 (edytowane) warka #104 Irish Red Ale 13.3°BLG receptura własna warzone 14/11 Surowce: Pilzneński Viking Malt 2 kg Pale ale 1 kg Monachijski 0.8 kg Carared 0.3 kg Jęczmień palony 0.04 kg Perle 20 g - 60' Perle 30 g - 20' IBU: ~32 FM13 Irlandzkie ciemności Zacieranie: 67°C - 60' 78°C - 1' wydajność 80%, pH 5.5 Gotowanie: 100°C - 60' Fermentacja: burzliwa: start w temp. 18°C FG: 3.5°Blg ABV: 5.5% VOL: 2.2 ODF: 74.6% Edytowane 20 Grudnia 2023 przez zegancio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zegancio Opublikowano 20 Grudnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2023 warka #105 Oatmeal stout 13.6°BLG receptura własna warzone 4/12 Surowce: Pale Ale Viking Malt 2.5 kg Słód owsiany 0.5 kg Płatki owsiane 0.5 kg Biscuit 0.27 kg Crystal II 0.2 kg Jęczmień palony 0.17 kg Czekoladowy 0.3 kg Magnum 19 g - 60' IBU: ~35 FM13 Irlandzkie ciemności Zacieranie: 64°C - 45' 74°C - 30' wydajność 80%, pH 5.5 Gotowanie: 100°C - 60' Fermentacja: burzliwa: start w temp. 17°C FG: ?°Blg ABV: ?% VOL: ? ODF: ?% Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zegancio Opublikowano 29 Marca Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca (edytowane) warka #106 American stout 14.5°BLG receptura własna warzone 28/12 Surowce: Wiedeński Viking Malt 1.5 kg Pale Ale 0.8 kg Monachijski 0.46 kg Brown malt 0.4 kg Crystal II 0.15 kg Karmelowy Jasny 0.15 kg Pale Chocolate 0.2 kg Czekoladowy 0.2 kg J. Palony 0.15 kg Calypso 8 g - 60' Calypso 10 g - 60' Calypso 15 g - 60' Calypso 25 g - 60' Calypso 42 g - 60' IBU: ~50 FM13 Irlandzkie ciemności Zacieranie: 64°C - 40' 74°C - 30' wydajność 80%, pH 5.5 Gotowanie: 100°C - 65' Fermentacja: burzliwa: start w temp. 17°C FG: 3.5°Blg ABV: 6.1% VOL: 2.3 ODF: 76.8% Edytowane 29 Marca przez zegancio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zegancio Opublikowano 29 Marca Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca (edytowane) warka #107 Majowe Ale 11.5°BLG receptura własna warzone 29/03 Surowce: Pilzneński Viking Malt 2.5 kg Carared 0.2 kg Crystal II 0.2 kg Abbey 0.055 kg Magnum 10 g - 60' Hallertau Mittelfruh 20 g - 60' Hallertau Mittelfruh 10 g - 60' IBU: ~30 FM42 Stare Nadreńskie Zacieranie: 64°C - 40' 74°C - 20' wydajność 80%, pH 5.5 Gotowanie: 100°C - 60' Fermentacja: burzliwa: start w temp. 15°C FG: 2°Blg ABV: 5.1% VOL: 2.3 ODF: 83% Edytowane 18 Kwietnia przez zegancio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zegancio Opublikowano 11 Czerwca Autor Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca warka #108 Wędzona Marynka 13.1°BLG receptura własna warzone 22/10 Surowce: Pszeniczny wędzony dębem 1.0 kg Pszeniczny wędzony bukiem 0.5 kg Pszeniczny 1.0 kg Pilzneński 0.7 kg Marynka 10 g - 60' Marynka 10 g - 15' Marynka 15 g - 5' IBU: ~29 FM42 Stare Nadreńskie Zacieranie: 44°C - 15' 64°C - 30' 72°C - 30' 78°C - 5' wydajność 80%, pH 5.5 Gotowanie: 100°C - 60' Fermentacja: burzliwa: start w temp. 15°C FG: 2,5°Blg ABV: 5.5% VOL: 2.3 ODF: 83% Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zegancio Opublikowano 19 Listopada Autor Udostępnij Opublikowano 19 Listopada (edytowane) warka #109 Mosaic APA 12.5°BLG receptura własna warzone 11/11 Surowce: Pale ale Viking Male 3.35 kg Karmelowy jasny 0.25 kg Pszeniczny 0.12 kg Mosaic 8 g - 60' Mosaic 8 g - 30' Mosaic 16 g - 15' Mosaic 24g - 20' Hop stand Mosaic 44g - 3 dni IBU: ~31 US-05 Zacieranie: 55°C - 5' 64°C - 25' 72°C - 25' 78°C - 1' wydajność 78%, pH 5.5 Gotowanie: 100°C - 60' Fermentacja: burzliwa: start w temp. 18°C FG: 3,3°Blg ABV: 5,0% VOL: ? ODF: 74,5% Edytowane 26 Listopada przez zegancio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się