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warka #95   Black IPA 14.2°BLG 

                    receptura własna

                    warzone 05/10

 

 

 

        Surowce: 

  •        Pilzneński      Bestmalz          2.9 kg
  •        Monachijski    Bestmalz       0.75 kg
  •        Pszeniczny                           0.75 kg
  •        Karmelowy 30                      0.15 kg
  •        Carafa III                               0.25 kg
  •        Chocolate Wheat                  0.15 kg

 

  •        Chinook                               23.5 g - 60' 
  •        Eureka!                                    11 g - 20'
  •        Chinook                                  15 g - 20'
  •        Eureka!                                    15 g - 0'
  •        Chinaook                                22 g -  0'
  •        Eureka!                                    30 g - 3 dni 
  •        Chinook                                  40 g - 3 dni

         

 

                    IBU: ~70

 

  •        US-05 

               

                  Zacieranie:

 

  •         64°C -  45'
  •         72°C -  10'
  •         76°C -  5'

 

                 wydajność 75%, pH 5.5

            

                  Gotowanie: 

 

  •        100°C - 60'            

 

                 Fermentacja:

 

                 burzliwa:   start w temp. 16°C

                 FG:            2.5 °Blg

                 ABV:          6.4%

                 VOL:          2.4

                 ODF:          83%

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  • 4 tygodnie później...

warka #96   Beer Geek Breakfast Stout 20,20°BLG 

                    receptura Mikkeller ( z małymi zmianami)

                    warzone 30/10

 

 

 

        Surowce: 

  •        Pilzneński      Bestmalz              3 kg
  •        Płatki owsiane                           2 kg
  •        Caramunich I                           0.5 kg
  •        Wędzony bukiem                   0.27 kg
  •        Brown Malt                              0.5 kg
  •        Pale Chocolate                       0.34 kg
  •        Chocolate                                0.5 kg
  •        Jęczmień palony                      0.5 kg
  •        Kawa J&N Bourbon Jungle      50 g

 

  •        Centennial                              35 g - 90' 
  •        Chinook                                  20 g - 90'
  •        Cascade                                  16 g - 90'
  •        Cascade                                  34 g -  0'

         

 

                    IBU: ~75

 

  •        US-05 

               

                  Zacieranie:

 

  •         67°C -  90'

 

                 wydajność 68%, pH 5.4

            

                  Gotowanie: 

 

  •        100°C - 90'            

 

                 Fermentacja:

 

                 burzliwa:   start w temp. 16°C

                 FG:            5.5°Blg

                 ABV:          8.8%

                 VOL:          2.2

                 ODF:          74.1%

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  • 1 miesiąc temu...

warka #97   Pils lekko wędzony 12°BLG 

                    receptura własna

                    warzone 06/12

 

 

 

        Surowce: 

  •        Pilzneński  Bestmalz                   3.26 kg
  •        Wędzony bukiem  Viking           0.73 kg

 

  •        Izabella                                  30 g - 60' 
  •        Izabella                                  10 g - 10'
  •        Izabella                                  10 g - 5'

         

 

                    IBU: ~31

 

  •        FM31 Bawarska dolina 

               

                  Zacieranie:

 

  •         64°C - 40'
  •         72°C - 20'

 

                 wydajność 77%, pH 5.6

            

                  Gotowanie: 

 

  •        100°C - 70'            

 

                 Fermentacja:

 

                 burzliwa:   start w temp. 9°C

                 FG:            2.1°Blg

                 ABV:          5.3%

                 VOL:          2.5

                 ODF:          83.1%

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  • 1 miesiąc temu...

warka #98   Porter Bałtycki 21,6°BLG 

                    receptura własna

                    warzone 06/01

 

 

 

        Surowce: 

  •        Pale Ale     Bestmalz                   4 kg
  •        Pilzneński  Bestmalz                0.8 kg
  •        Brown malt                              0.5 kg
  •        Coffe malt                              0.16 kg
  •        Biscuit malt                            0.25 kg
  •        Monachijski                            0.25 kg
  •        Special B                                 0.36 kg
  •        Karmelowy jasny                     0.18 kg
  •        Jęczmień palony                     0.05 kg
  •        Pszenica prażona                      0.2 kg

 

  •        Iunga                                      30 g - 60' 
  •        Iunga                                      10 g - 10'
  •        Lubelski                                  20 g - 10'

         

 

                    IBU: ~48

 

  •        FM31 Bawarska dolina 

               

                  Zacieranie:

 

  •         45°C - 5'
  •         54°C - 5'
  •         64°C - 40'
  •         72°C - 20'
  •         78°C -5'

 

                 wydajność 69%, pH 5.5

            

                  Gotowanie: 

 

  •        100°C - 120'            

 

                 Fermentacja:

 

                 burzliwa:   start w temp. 9°C

                 FG:            6.5°Blg

                 ABV:          9.2%

                 VOL:          2,3

                 ODF:          71,5%

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  • 3 tygodnie później...

warka #99   Saison 13,5°BLG 

                    receptura Łukasz Wróblewski

                    warzone 06/02

 

 

 

        Surowce: 

  •        Pilzneński  Viking Malt            3.2 kg
  •        Płatki pszeniczne                       1 kg
  •        Żytni                                      0.35 kg
  •        Pszeniczny                             0.15 kg

 

  •        Tettnang                                60 g - 60' 
  •        Tettnang                                20 g - 15'
  •        Tettnang                                20 g - 0'

         

 

                    IBU: ~25

 

  •        FM21 Odkrycie sezonu 

               

                  Zacieranie:

 

  •         50°C - 20'
  •         64°C - 60'
  •         78°C - 10'

 

                 wydajność 80%, pH 5.5

            

                  Gotowanie: 

 

  •        100°C - 65'            

 

                 Fermentacja:

 

                 burzliwa:   start w temp. 18°C

                 FG:            1.7°Blg

                 ABV:          6.4%

                 VOL:          2.8

                 ODF:          88%

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  • 3 tygodnie później...
W dniu 7.02.2023 o 13:40, zasada napisał:

Z tego opracowania wydanego ostatnio? Z dyskusji na workspace wynika, że autorem ich wszystkich jest autor broszury.

Poprawione. Dziękuję z uwagę.

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  • 4 miesiące temu...

warka #100   Imperialny Saison 20°BLG 

                    receptura własna

                    warzone 23/02

 

 

 

        Surowce: 

  •        Pilzneński  Viking Malt            4.2 kg
  •        Pszeniczny                               1.8 kg
  •        Abbey                                    0.45 kg

 

  •        Iunga                                    10 g  - 60' 
  •        Styrian Golding                     34 g - 60'
  •        Styrian Golding                     62 g - 10'
  •        Styrian Golding                     54 g - 30' (whirpool)

         

 

                    IBU: ~40

 

  •        FM21 Odkrycie sezonu 

               

                  Zacieranie:

 

  •         64°C - 60'
  •         76°C - 10'

 

                 wydajność 80%, pH 5.5

            

                  Gotowanie: 

 

  •        100°C - 65'            

 

                 Fermentacja:

 

                 burzliwa:   start w temp. 19°C

                 FG:            2.5°Blg

                 ABV:          10.4%

                 VOL:          2.6

                 ODF:          88%

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warka #101  Pils niemiecki 12.1°BLG 

                    receptura własna

                    warzone 23/05

 

 

 

        Surowce: 

  •        Pilzneński  Viking Malt            4 kg

 

  •        Magnum                               14 g  - 60' 
  •        Tettnang                                20 g - 30'
  •        Hallertau Mittelfruh               20 g - 15'
  •        Tettnang                                 20 g - 5' 

         

 

                    IBU: ~40

 

  •        Fermentum Mobile FM703 Skórzane spodenki

               

                  Zacieranie:

 

  •         52°C - 5'
  •         64°C - 25'
  •         70°C - 30'
  •         78°C - 1'

 

                 wydajność 80%, pH 5.5

            

                  Gotowanie: 

 

  •        100°C - 90'            

 

                 Fermentacja:

 

                 burzliwa:   start w temp. 8.5°C

                 FG:            2.5°Blg

                 ABV:          5.2%

                 VOL:          2.6

                 ODF:          79.9%

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warka #102  Hoppy Lager 14.5°BLG 

                    receptura własna

                    warzone 03/06

 

 

 

        Surowce: 

  •        Wiedeński       Viking Malt            3.5 kg
  •        Monachijski I                                 0.75 kg
  •        K.Jasny                                           0.16 kg

 

  •        Cinook                                   15 g  - 60' 
  •        Centennial                             15 g - 30'
  •        Centennial                              15 g - 10'
  •        Centennial                               15 g - 1'
  •        Centennial                               20 g - 3 dni na zimno
  •        Chinook                                   15 g - 3 dni na zimno

         

 

                    IBU: ~40

 

  •        Fermentum Mobile FM703 Skórzane spodenki

               

                  Zacieranie:

 

  •         52°C - 10'
  •         64°C - 30'
  •         72°C - 30'
  •         78°C - 1'

 

                 wydajność 80%, pH 5.5

            

                  Gotowanie: 

 

  •        100°C - 90'            

 

                 Fermentacja:

 

                 burzliwa:   start w temp. 8.5°C

                 FG:            3.5°Blg

                 ABV:          6.1%

                 VOL:          2.5

                 ODF:          76.8%

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  • 2 miesiące temu...

warka #103  Apa 13°BLG 

                    receptura własna

                    warzone 13/09

 

 

 

        Surowce: 

  •        Pilzneński          Viking Malt            3.5 kg
  •        Płatki owsiane                                 0.4 kg
  •        Pszeniczny                                       0.1 kg
  •        K. Jasny                                            0.1 kg

 

  •        Horizon                                   11 g  - 60' 
  •        Azacca                                       8 g - 30'
  •        Azacca                                       8 g - 15'
  •        Azacca                                     14 g - 5'
  •        Azacca                                     70 g - 3 dni na zimno

         

 

                    IBU: ~45

 

  •        WLP004

               

                  Zacieranie:

 

  •         67°C - 60'
  •         78°C - 5'

 

                 wydajność 80%, pH 5.5

            

                  Gotowanie: 

 

  •        100°C - 65'            

 

                 Fermentacja:

 

                 burzliwa:   start w temp. 18°C

                 FG:            2°Blg

                 ABV:          6.0%

                 VOL:          2.3

                 ODF:          85%

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  • 1 miesiąc temu...

warka #104  Irish Red Ale 13.3°BLG 

                    receptura własna

                    warzone 14/11

 

 

 

        Surowce: 

  •        Pilzneński          Viking Malt            2 kg
  •        Pale ale                                            1 kg
  •        Monachijski                                  0.8 kg
  •        Carared                                         0.3 kg
  •        Jęczmień palony                          0.04 kg

 

  •        Perle                                       20 g  - 60' 
  •        Perle                                       30 g  - 20'

         

 

                    IBU: ~32

 

  •        FM13 Irlandzkie ciemności

               

                  Zacieranie:

 

  •         67°C - 60'
  •         78°C - 1'

 

                 wydajność 80%, pH 5.5

            

                  Gotowanie: 

 

  •        100°C - 60'            

 

                 Fermentacja:

 

                 burzliwa:   start w temp. 18°C

                 FG:            3.5°Blg

                 ABV:          5.5%

                 VOL:          2.2

                 ODF:          74.6%

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  • 1 miesiąc temu...

warka #105  Oatmeal stout 13.6°BLG 

                    receptura własna

                    warzone  4/12

 

 

 

        Surowce: 

  •        Pale Ale             Viking Malt          2.5 kg
  •        Słód owsiany                                 0.5 kg
  •        Płatki owsiane                               0.5 kg
  •        Biscuit                                          0.27 kg
  •        Crystal II                                        0.2 kg
  •        Jęczmień palony                          0.17 kg
  •        Czekoladowy                                0.3 kg

 

  •        Magnum                                 19 g  - 60' 

         

 

                    IBU: ~35

 

  •        FM13 Irlandzkie ciemności

               

                  Zacieranie:

 

  •         64°C - 45'
  •         74°C - 30'

 

                 wydajność 80%, pH 5.5

            

                  Gotowanie: 

 

  •        100°C - 60'            

 

                 Fermentacja:

 

                 burzliwa:   start w temp. 17°C

                 FG:            ?°Blg

                 ABV:          ?%

                 VOL:          ?

                 ODF:          ?%

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  • 3 miesiące temu...

warka #106  American stout 14.5°BLG 

                    receptura własna

                    warzone  28/12

 

 

 

        Surowce: 

  •        Wiedeński          Viking Malt               1.5 kg
  •        Pale Ale                                               0.8 kg
  •        Monachijski                                       0.46 kg
  •        Brown malt                                          0.4 kg
  •        Crystal II                                             0.15 kg
  •        Karmelowy Jasny                               0.15 kg
  •        Pale Chocolate                                    0.2 kg
  •        Czekoladowy                                       0.2 kg
  •        J. Palony                                            0.15 kg

 

  •        Calypso                                         8 g  - 60' 
  •        Calypso                                       10 g  - 60'
  •        Calypso                                       15 g  - 60'
  •        Calypso                                       25 g  - 60'
  •        Calypso                                       42 g  - 60'

         

 

                    IBU: ~50

 

  •        FM13 Irlandzkie ciemności

               

                  Zacieranie:

 

  •         64°C - 40'
  •         74°C - 30'

 

                 wydajność 80%, pH 5.5

            

                  Gotowanie: 

 

  •        100°C - 65'            

 

                 Fermentacja:

 

                 burzliwa:   start w temp. 17°C

                 FG:            3.5°Blg

                 ABV:          6.1%

                 VOL:          2.3

                 ODF:          76.8%

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warka #107  Majowe Ale 11.5°BLG 

                    receptura własna

                    warzone  29/03

 

 

 

        Surowce: 

  •        Pilzneński           Viking Malt               2.5 kg
  •        Carared                                               0.2 kg
  •        Crystal II                                              0.2 kg
  •        Abbey                                              0.055 kg

 

  •        Magnum                                     10 g  - 60' 
  •        Hallertau Mittelfruh                    20 g  - 60'
  •        Hallertau Mittelfruh                    10 g  - 60'

         

 

                    IBU: ~30

 

  •        FM42     Stare Nadreńskie

               

                  Zacieranie:

 

  •         64°C - 40'
  •         74°C - 20'

 

                 wydajność 80%, pH 5.5

            

                  Gotowanie: 

 

  •        100°C - 60'            

 

                 Fermentacja:

 

                 burzliwa:   start w temp. 15°C

                 FG:            2°Blg

                 ABV:          5.1%

                 VOL:          2.3

                 ODF:          83%

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  • 1 miesiąc temu...

 

warka #108  Wędzona Marynka  13.1°BLG 

                    receptura własna

                    warzone  22/10

 

 

 

        Surowce: 

  •        Pszeniczny wędzony dębem               1.0 kg
  •        Pszeniczny wędzony bukiem              0.5 kg
  •        Pszeniczny                                          1.0 kg
  •        Pilzneński                                           0.7 kg

 

  •        Marynka                                     10 g  - 60' 
  •        Marynka                                     10 g  - 15'
  •        Marynka                                     15 g  - 5'

         

 

                    IBU: ~29

 

  •        FM42     Stare Nadreńskie

               

                  Zacieranie:

 

  •         44°C - 15'
  •         64°C - 30'
  •         72°C - 30'
  •         78°C - 5'

 

                 wydajność 80%, pH 5.5

            

                  Gotowanie: 

 

  •        100°C - 60'            

 

                 Fermentacja:

 

                 burzliwa:   start w temp. 15°C

                 FG:            2,5°Blg

                 ABV:          5.5%

                 VOL:          2.3

                 ODF:          83%

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  • 5 miesięcy temu...

warka #109  Mosaic APA  12.5°BLG 

                    receptura własna

                    warzone  11/11

 

 

 

        Surowce: 

  •        Pale ale Viking Male                          3.35 kg
  •        Karmelowy jasny                               0.25 kg
  •        Pszeniczny                                        0.12 kg

 

  •        Mosaic                                        8 g  - 60' 
  •        Mosaic                                        8 g  - 30'
  •        Mosaic                                      16 g  - 15'
  •        Mosaic                                       24g -  20' Hop stand
  •        Mosaic                                       44g - 3 dni

         

 

                    IBU: ~31

 

  •        US-05

               

                  Zacieranie:

 

  •         55°C - 5'
  •         64°C - 25'
  •         72°C - 25'
  •         78°C - 1'

 

                 wydajność 78%, pH 5.5

            

                  Gotowanie: 

 

  •        100°C - 60'            

 

                 Fermentacja:

 

                 burzliwa:   start w temp. 18°C

                 FG:            ?°Blg

                 ABV:          ?%

                 VOL:          ?

                 ODF:          ?%

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