Dr2 Opublikowano 26 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2016 wydaje się być bardzo wiarygodne ja tego nie negowałem, tylko zwracałem uwagę na niektóre sprawy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
br.an.tr Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Mam takie pytanie czy do Witbiera jest sens dać w zasypie słody palone ? Będzie fermentowany na drożdżach Fermentis s-33. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skajo Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Raczej dziwna sprawa dodawać słody palone do wita. Pierwszy raz się z czymś takim spotykam, ale może ktoś bardziej doświadczony coś powie. Moim zdaniem stanowcze nie, ale chcesz to eksperymentuj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskaliber Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2016 W piwowarstwie generalnie można wszystko, ale zdecydowanie nie będzie to już witbier. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
santa Opublikowano 5 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2016 Mam takie pytanie czy do Witbiera jest sens dać w zasypie słody palone ? Będzie fermentowany na drożdżach Fermentis s-33. Piłem kiedyś coś takiego jak Black Witbier. Było to piwo, nie był to Witbier . Eksperymentuj i daj znać jak efekty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pindin Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Cześć. Do standardowego wita nadadzą się chmiele z NZ? Dokładnie waimea i sticklebrackt w niewielkiej ilości. Na goryczkę 15 g Stickle (12 AK), 0 minut 15 g waimea (14 AK) i na cichą 15-20 g waimea na warkę 22-25 litrów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cml Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Na goryczkę 15 g Stickle (12 AK), 0 minut 15 g waimea (14 AK) i na cichą 15-20 g waimea na warkę 22-25 litrów. kolega giziu wygrał swoim witem z citrą kategorię "standardowy wit" więc jedynie co mogę doradzić to: spróbuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się