Maryh Opublikowano 21 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2018 (edytowane) Anteks, nie bądź złośliwy dla początkujących forumowiczów, stali bywalcy częściej zasługują na sarkazm Psina Bracka Jesień to bardzo fajna impreza - koncerty, piwa rzemieślnicze, zwiedzanie zabytkowego browaru itp. Jednak piwo na konkurs musisz wysłać dużo wcześniej - patrz regulamin. Edytowane 22 Lipca 2018 przez Maryh Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 21 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2018 36 minut temu, Maryh napisał: Anteks, nie bądź złośliwy dla początkujących forumowiczów, stali bywalcy częściej zasługują na sarkazm Psina Bracka Jesień to bardzo fajna impreza - koncerty, piwa rzemieślnicze, zwiedzanie zabytkowego (przestarzałego) browaru itp. Jednak piwo na konkurs musisz wysłać dużo wcześniej - patrz regulamin. Widziałeś gdzieś regulamin? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maryh Opublikowano 22 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2018 No tak... nie widziałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domowy Browar Psina Opublikowano 22 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2018 18 godzin temu, anteks napisał: jak masz 1-2 tyg urlopu to możesz jechać Z tego co widzę to 2 dni- piątek, sobota. Będzie tam jakaś impreza czy wszystko będzie się działo za zamkniętymi drzwiami ? O to mi chodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kantor Opublikowano 22 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2018 (edytowane) Sam konkurs, tak, ponadto "Dobre praktyki..." obligują organizatora do posiadania piwa co najmniej trzy dni przed konkursem, więc nie dostarczysz w piątek piwa na konkurs. edit: Oczywiście tam w międzyczasie będzie Bracka Jesień się odbywała. Edytowane 22 Lipca 2018 przez kantor Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domowy Browar Psina Opublikowano 23 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2018 Ok, to teraz napiszcie mi proszę gdzie to mam zgłaszać, gdzie coś opłacić i gdzie to konkretnie wysłać. Wysyłam pierwszy raz więc liczę na pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shad Opublikowano 23 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2018 Hej, pewnie bliżej terminu konkursu pojawią się wszystkie szczegóły, także dodaj sobie temat do obserwowanych i dostaniesz powiadomienie na maila Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domowy Browar Psina Opublikowano 23 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2018 Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz76 Opublikowano 23 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2018 Najprawdopodobniej regulamin będzie podany do końca tygodnia. Jest prawie gotowy, brakuje adresu na który będzie można wysłać piwa. Organizator czeka na odpowiedź browaru w tej sprawie. telek 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
telek Opublikowano 25 Lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2018 Szanowni Piwowarzy zainteresowani uczestnictwem w naszym konkursie, Przepraszam za wszelkie niedomówienia i opóźnienia w komunikacji (a Januszowi76 dziękuję za rozwiewanie części wątpliwości), ale sam na dwa miesiące przed konkursem zamiast konkretów dostałem od organizatorów Cieszyńskiej Jesieni Piwnej informację o zmianie daty tego festiwalu, i co za tym idzie, naszego Konkursu. Na tę chwilę mogę potwierdzić daty przyjmowania piw 6-27 sierpnia w Browarze (osobiście w godzinach 7:00-12:00, ewentualnie takie godziny warto też podawać firmom kurierskim), czekam na dokładne namiary (osoba kontaktowa + dane kontaktowe). Tak więc Psina, wystarczy tydzień urlopu (w poniedziałek podrzucasz piwo do Browaru, na 4 dni wyskakujesz w góry i w piątek wracasz na Cieszyńską Jesień - tak jak pisał Maryh - impreza zacna i warto). Rejestracja ruszy w najbliższych dniach; jak pospinam wszystkie szczegóły to natychmiast umieszczę regulamin. Raz jeszcze przepraszam za opóźnienia i dziękuję za cierpliwość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
telek Opublikowano 25 Lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2018 I jeszcze jeden ważny komunikat - do grona Sponsorów dołączył wspierający nas od kilku lat Browar Kormoran - dziękujemy za ufundowanie słodów jako nagród dla laureatów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domowy Browar Psina Opublikowano 26 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2018 Wielkie dzięki za odpowiedź. Jeszcze jedno pytanie. Czy dowiem się, które miejsce zająłem nawet jeżeli to będzie ostatnie ? Jest gdzieś jakiś potem ranking? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielu Opublikowano 26 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2018 (edytowane) 23 minuty temu, Domowy Browar Psina napisał: Wielkie dzięki za odpowiedź. Jeszcze jedno pytanie. Czy dowiem się, które miejsce zająłem nawet jeżeli to będzie ostatnie ? Jest gdzieś jakiś potem ranking? Dowiesz się nawet ile punktów zdobyło Twoje piwo Po każdym konkursie organizowanym przez PSPD podawane są szczegółowe wyniki. Nie wiem czy konkurs posiada jakiegoś FB (nie używam), niemniej jednak wyniki podane zostaną do publicznej wiadomości. Także cierpliwości Edytowane 26 Lipca 2018 przez zielu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NervGal Opublikowano 26 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2018 Chyba, że nie przejdziesz eliminacji - wtedy otrzymujesz skrótową metryczkę, w której zawarte są informacje o wadach w Twoim piwie, ogólnym jego odbiorze i powodach odrzucenia. Bez klasyfikowania oraz przyznawania punktacji. telek 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
telek Opublikowano 26 Lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2018 2 godziny temu, Domowy Browar Psina napisał: Wielkie dzięki za odpowiedź. Jeszcze jedno pytanie. Czy dowiem się, które miejsce zająłem nawet jeżeli to będzie ostatnie ? Jest gdzieś jakiś potem ranking? Zielu, dzięki za szybką odpowiedź. Psina, jeśli Twoje piwo dostanie się do finału, to dowiesz się, które miejsce zająłeś; jeśli odpadnie w eliminacjach, to metryczka będzie zawierała informacje o przyczynie odrzucenia oraz dodatkowe informacje o piwie. W tej sytuacji nie dowiadujesz się "czy Twoje piwo było ostatnie", bo tego typu klasyfikacja nie jest prowadzona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
telek Opublikowano 26 Lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2018 Komunikacja dla naszych Kolegów Piwowarów z Czech: There will be the possibility to deliver beers to Albrechtice: You can send / deliver to: Lukasz Niemiec Osvobození 43 Albrechtice 735 43 Česká Republika between August 6th – August 28th There will be the possibility to deliver directly to Browar Zamkowy Cieszyn between 7:00-12:00 (details will follow coming days). - The amount of beer necessary for the evaluation (one of below): - 3 bottles of 0,5 l - 4 bottles of 0,33 l - 2 bottles of 1 liter of more The cost of participation: CZK 120, EUR 5, PLN 20 (details will follow, but options like last year - bank transfer or money in the parcel together with beers). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ireneuszj69 Opublikowano 28 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2018 W sobotę też można będzie piwo oddać. Zrobił bym sobie wycieczkę . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
telek Opublikowano 29 Lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2018 Szanowni, Przepraszam, ale mam złe wiadomości: 1. Regulaminu wciąż brak, bo: - brak danych osoby odpowiedzialnej za recepcję, - brak systemu do rejestracji piw 2. W tym roku zwycięzca w kategorii Czeski Pilzner nie zostanie uhonorowany możliwością uwarzenia piwa w Browarze Zamkowym Cieszyn. Dnia 28.07.2018 o 17:31, ireneuszj69 napisał: W sobotę też można będzie piwo oddać. Zrobił bym sobie wycieczkę . Ustalając dane osoby odpowiedzialnej za recepcję ustalam również to (tzn. na pewno mógłbyś zostawić paczkę w Portierni Browaru, ale chcielibyśmy uniknąć piwa czekającego w Portierni przy obecnych temperaturach aż do poniedziałku...). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BROWAR KWARTA Opublikowano 31 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2018 Dzień dobry, Czy wiadomo kiedy będzie regulamin, i system do rejestracji piw ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
telek Opublikowano 31 Lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2018 Mam obietnicę, że system będzie gotowy do końca bieżącego tygodnia, ale nie ja go przygotowuję, więc mogę tylko liczyć na słowo osób zajmujących się tym osobiście. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
telek Opublikowano 31 Lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2018 Dnia 28.07.2018 o 17:31, ireneuszj69 napisał: W sobotę też można będzie piwo oddać. Zrobił bym sobie wycieczkę . W weekendy jak najbardziej tak, przez cały dzień, warto podejść do Browaru od góry, od strony Zamku, a nie od ul. Dojazdowej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
telek Opublikowano 5 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2018 Na wstępie ogromne podziękowania dla Magdaleny Bergmann (Bergie), Szefowej Kujawsko-Pomorskiego Oddziału Terenowego Polskiego Stowarzyszenia Piwowarów Domowych, za udostępnienie systemu do rejestracji piw. W załączeniu regulamin konkursu, w razie wątpliwości proszę o kontakt: - w tym wątku, - poprzez pw, - na adres e-mail: Krzysztof.Telizyn@pspd.org.pl Tak jak pisałem wcześniej: dostawy osobiste w dni robocze w godzinach 7:00-12:00, w weekendy przez cały dzień. Regulamin Międzynarodowy Cieszyński KPD 2018.pdf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domowy Browar Psina Opublikowano 7 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2018 proszę o poradę jeżeli piwo dofermentował do 6 blg to czy warto wysyłać na konkurs? Od razu zostanie Odrazu zostanie zdyskwalifikowane? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielu Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2018 (edytowane) 17 godzin temu, Domowy Browar Psina napisał: proszę o poradę jeżeli piwo dofermentował do 6 blg to czy warto wysyłać na konkurs? Od razu zostanie Odrazu zostanie zdyskwalifikowane? Jeślli zależy Ci na informacji zwrotnej, to nie pytaj, tylko wysyłaj Jeśli chcesz walczyć o podium, to może być ciężko, bo piwo dosyć płytko Ci odfermentowało, więc prawdopodobnie będzie za słodkie. Niekoniecznie jednak musi zaraz odpaść w eliminacjach, złaszcza jeśli nie ma żadnych innych defetów. Mogą być gorsze w eliminacjach Edytowane 8 Sierpnia 2018 przez zielu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domowy Browar Psina Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Czyli rozumiem, że i tak dostanę notkę co i jak z tym piwem ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi