Undeath Opublikowano 14 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2018 (edytowane) Lubuski i Zachodniopomorski Oddział PSPD ma zaszczyt zaprosić Państwa na:V Lubuski Konkurs Piw Domowych w Witnicy Kategorie konkursowe: American Wheat - BJCP 2008 poz 6D; Munich Dunkel - BJCP 2008 poz. 4B; Finał konkursu odbędzie się 16 czerwca 2018 r. Regulamin: https://drive.google.com/file/d/1zgQTRPuE132D3Q3Abt2Z87EyQAAXAeS2/view Opis stylów konkursowych: https://drive.google.com/file/d/1Hdffz7JvZGmI0sm-d98o9iqE0F6gHHlv/view Piwa przyjmujemy od 25 maja do 8 czerwca. Dane do wysyłki: Browar Witnica ul. Marii Konopnickiej 1 66-460 Witnica z dopiskiem „V Lubuski konkurs piw domowych” Tak jak w zeszłym roku główna nagroda - Grand Prix jest uwarzenie piwa wg zwycięskiej receptury w Browarze Witnica. Serdecznie zapraszamy! Informacje o pozostałych nagrodach będą zamieszczane z czasem. Edytowane 21 Maja 2018 przez Undeath Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elninio Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Cześć! kiedy będzie regulamin? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undeath Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Na dniach - staramy się postawić system do przyjmowania piw taki jak w Szczecińskim KPD. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mule18 Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Siemka W American Wheat mogą być użyte chmiele nowofalowe, czy tylko amerykańskie? Pozdrawiam Jacek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conrados Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2018 1 godzinę temu, mule18 napisał: Siemka W American Wheat mogą być użyte chmiele nowofalowe, czy tylko amerykańskie? Pozdrawiam Jacek Cytując opis stylu: "Amerykańskie albo inne szlachetne chmiele". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thorgall Opublikowano 1 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2018 Gdzie regulamin,poczytałbym sobie.Wysłane z mojego Redmi 4A przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ronson Opublikowano 11 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2018 Jest na fanpage na facebooku https://drive.google.com/file/d/1zgQTRPuE132D3Q3Abt2Z87EyQAAXAeS2/view Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Molenda Opublikowano 15 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2018 Wszystkie informacje na temat V Lubuski Konkurs Piw Domowych w Witnicy znajdziecie na: https://www.facebook.com/LubuskiKPD/ Regulamin: https://drive.google.com/file/d/1zgQTRPuE132D3Q3Abt2Z87EyQAAXAeS2/view Opis stylów konkursowych: https://drive.google.com/file/d/1Hdffz7JvZGmI0sm-d98o9iqE0F6gHHlv/view Serdecznie zapraszamy! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przymus Opublikowano 21 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2018 A kiedy rusza system zgłoszeniowy? Pozdrawiam, Piotrek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undeath Opublikowano 21 Maja 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2018 Godzinę temu, Przymus napisał: A kiedy rusza system zgłoszeniowy? Pozdrawiam, Piotrek Do końca tygodnia pojawi się system zgłoszeniowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M.Aszek Opublikowano 28 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2018 Dnia 21.05.2018 o 11:05, Undeath napisał: Do końca tygodnia pojawi się system zgłoszeniowy. Witam! I co z tym systemem? Za chwilę czerwiec. Pozdrawiam! :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undeath Opublikowano 28 Maja 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2018 System jest już zrobiony: https://lubuskikpd.pspd.org.pl/index.php?msg=5 Opublikowany na FB, zapomnieliśmy o informacji tutaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M.Aszek Opublikowano 28 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2018 Dzięki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bimbelt Opublikowano 15 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2018 Dzisiejszego popołudnia przeprowadziliśmy elimnacje w kategorii american wheat. Z 36 zgłoszonych do finału zakwalifikowano 7 piw: Michał Wiśniewski Dorota Przybyłko, Jarosław Przybyłko Kamil Kret La Brasserie En Spirale - Piotr Brzeziński Konrad Sworowski Paweł Tomalik Mariusz Jachimowski Wiśnia81 i camilos 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bimbelt Opublikowano 16 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2018 Po szybkich eliminacjach w monachijskim ciemnym, na placu boju zostali trzej piwowarzy: Łukasz Sklarek Tobiasz Jagiełło Browar Elizówka, Rafał Krzywicki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bimbelt Opublikowano 17 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2018 Pełne wyniki: American Wheat Kamil Kret, 40pkt (Grand Prix) Dorota Przybyłko, Jarosław Przybyłko, 38pkt. Konrad Sworowski 37,33 pkt. Mariusz Jachimowski 36,67pkt. Michał Wiśniewski 36,33 pkt. Paweł Tomalik 34 pkt. Piotr Brzeziński 33,33pkt Munich Dunkel Łukasz Sklarek 39pkt. Tobiasz Jagiełło 27pkt. Browar Elizówka, Rafał Krzywicki 25,5pkt. camilos 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BROWAR KWARTA Opublikowano 20 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2018 Dzień dobry, Kiedy można spodziewać się metryczek eliminacyjnych ? Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undeath Opublikowano 20 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2018 Myślę, że w przyszłym tygodniu Marcin wrzuci do systemu. Finałowe metryczki robię ja z Munich Dunkel i chyba Filip z American Wheat. Myślę, że swoją część na weekend zrobię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bimbelt Opublikowano 26 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2018 Metryczki eliminacyjne są już w systemie. Przepraszam za długi czas oczekiwania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M.Aszek Opublikowano 26 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2018 Się trochę uśmiałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Warmiński MISIEK Opublikowano 27 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2018 6 godzin temu, M.Aszek napisał: Się trochę uśmiałem. Tak tak pamiętamy... twa z tego też się uśmiałem Wiśnia81 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M.Aszek Opublikowano 27 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2018 2 godziny temu, Warmiński MISIEK napisał: Tak tak pamiętamy... twa z tego też się uśmiałem Piłeś to piwo? Czytałeś "metryczkę"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Warmiński MISIEK Opublikowano 27 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2018 3 minuty temu, M.Aszek napisał: Piłeś to piwo? Czytałeś "metryczkę"? Wysyłałeś czasem piwo na konkursy? Ile razy nie zgadzała Ci się metryczka z tym co czujesz? Moja metryczka też jest z dupy i jakoś nie robię z siebie męczennika. Pewnie trafiłeś na infekcyjną butelkę, albo miałeś innego niefarta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiśnia81 Opublikowano 27 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2018 Albo nie czujesz nic bo np jak ja masz alergię na jakieś pyłki i masz zawalony nos. Weź tabletkę przeciwalergiczną :-P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undeath Opublikowano 27 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2018 6 minut temu, M.Aszek napisał: Piłeś to piwo? Czytałeś "metryczkę"? W której kategorii wystawiałeś piwo? Sędziowałem w konkursie akurat i mi do śmiechu nie było z niektórymi piwami. Oceniałem piwa nie piwowarów. Dostajemy tylko numery, więc ocenie poddaje piwo z danym numerem i do właściwie odczytania na scenie wyników, jako sędzia nie miałem zielonego pojęcia kto wygrał. Czytałem też temat TWA i zastanawiałem się, o którym konkursie to piszesz już wiem przynajmniej. Akurat tutaj piwo Kamila w konkursach było całkowicie najlepsze co pokazuje jego zwycięstwo w ocenie sędziowskiej, osobno w konsumenckiej i trzeciej ocenie przez byłych pracowników browaru. Jak widzisz nie tylko sędziowie oceniali to piwo - wiele osób postronnych, którzy nie są związani z środowiskiem. Chyba sprawa twojego TWA się z deczka rypła w tym momencie jeżeli piwowar zajmuje właściwie w 3 różnych konkurencjach tym samym piwem 1 miejsce. Polecam przejechać się na jakiś konkurs popatrzeć jak to wygląda i dopiero się wypowiadać na temat kolesiostwa. Ja widzę, że obecna polityka nawet wchodzi w życie niektórych piwowarów - wszędzie węszymy spiski, kolesiostwo i nepotyzm. Drugą sprawą jest to co kolega pisze wyżej. Nie znam Cię nie wiem co osiągnąłeś w życiu ani co umiesz ale to, że sędziowie coś wyczuli czego Ty nie czujesz nie znaczy, że napisali Ci banialuki w metryczce. Każdy na początku przygody z piwem nie rozróżnia pewnych zapachów. Znam też osoby co mają około 100 warek i warzą po 8 lat, a dalej nie wyczuwają aromatów i do niczego jak twierdzą nie jest to im potrzebne. Oni nie startują w konkursach bo warzą piwa pod siebie i nie mają parcia by potem narzekać jacy to sędziowie niesprawiedliwi. Jak ktoś Ci nie wskaże konkretnego zapachu, czego szukać albo nie skończysz kursu sensorycznego to w 90% przypadków z jakimi miałem do czynienia będziesz dalej miał problemy rozpoznawać pewne aromaty. Większość ludzi, którym doradzałem bo mieli często powtarzające się wady, a sami byli beznadziejnymi sensorykami robią teraz bardzo dobre piwa, więc wystarczy chcieć wysłuchać drugą stronę co ma do powiedzenia. Najłatwiej jest oskarżyć drugiego człowieka o brak umiejętności albo nepotyzm samemu nie mając sobie nic do zarzucenia. Dochodzi do tego też, że część ludzi jest daltonistami sensorycznymi. Znam ludzi co nie potrafią w piwie wyczuć konkretnego aromatu - diacetylu, aldehydu octowego, merkaptanu, a o siarce nawet nie wspomnę. Zaczekam na szczegóły co wyczuliśmy w Twoim piwie, że tak bardzo się z tym nie zgadzasz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi